Forumi Kombëtar Urban, Azerbajxhan.

Forumi Kombëtar Urban, Azerbajxhan.

Së bashku me kryebashkiakët e Sarandës dhe Vlorës, kreu i Bashkisë Korçë mori pjesë në forumin e dytë urban në kuadër të Ditës Botërore të Habitatit, që u organizua në kryeqytetin e Azerbajxhanit Baku, mes 400 pjesëmarrësve nga 53 shtete të botës.

read more

Kryetari i Bashkisë së Korçës uron festën e Kurban Bajramit

Kryetari i Bashkisë së Korçës uron festën e Kurban Bajramit

Kryetari i Bashkisë së Korçës me rastin e festës së Kurban Bajramit ka vizituar Myftininë e Korçës nga ku ka uruar të gjithë besimtarët muslimanë për më shumë paqe dhe begati. 

Deklaratë e Kryetarit të Bashkisë lidhur me çështjen e Univeristetit të Korçës "Fan S. Noli"

Deklaratë e Kryetarit të Bashkisë lidhur me çështjen e Univeristetit të Korçës "Fan S. Noli"

Kryetari i Bashkisë së Korçës, Sotiraq Filo shprehet se ka pritur daljen e qëndrimit zyrtar të Universitetit “Fan Noli” në Korçë për të shprehur qëndrimin e tij lidhur me këtë çështje. "Për Korçën e arsimit, Korçën e së parës shkollë shqipe në Shqipëri, prezenca e një institucioni prestigjioz të arsimit të lartë shqiptar është një vlerë e çmuar", shprehet Filo. Ai shton se respekton plotësisht autonominë e universitetit dhe mendon se çdo vendimmarrje e lidhur me ekzistencën dhe vijueshmërinë e këtij institucioni duhet t’i përfshijë të gjithë aktorët, duke filluar pa dyshim me profesoratin, studentët, për të vazhduar me institucionet dhe banorët e Korçës.

 

read more

Vizita e Ambasadorit të Ukrainës në Bashkinë Korçë

Vizita e Ambasadorit të Ukrainës në Bashkinë Korçë

Ambasadori i Ukrainës në Shqipëri Volodymyr Shukrov vizitoi sot Korçën.

Gjatë pritjes zyrtare në bashki u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit mes dy vendeve tona kryesisht në fushën e kulturës dhe arsimit duke shpresuar në zgjidhjen sa më të shpejtë të situatës së vështirë që po kalon Ukraina.

Marrëveshje bashkëpunimi me Drejtorinë e Korporatës Shqiptare të Investimeve

Marrëveshje bashkëpunimi me Drejtorinë e Korporatës Shqiptare të Investimeve

Nënshkruam me Drejtorin e Korporatës Shqiptare të Investimeve marrëveshjen e bashkëpunimit midis dy institucioneve tona.

Gjatë këtij takimi u diskutua mundësia e financimit të disa prej projekteve tona më të rëndësishme në fushën e eficencës së energjisë, turizmit dhe bujqësisë.

 

Vizita e Ambasadores së Francës në Shqipëri Znj. Elisabeth Barsacq.

 Vizita e Ambasadores së Francës në Shqipëri Znj. Elisabeth Barsacq.

Kreu i Bashkisë Korçë ka pritur Ambasadoren e Francës në Shqipëri Znj. Elisabeth Barsacq. Gjatë takimit u diskutua për vazhdimin e bashkëpunimit në fushat e ekonomisë, turizmit, arsimit dhe kulturës.

read more

Nis viti i ri akademik në universitete

Nis viti i ri akademik në universitete

Suksese të gjithë studentëve dhe pedagogëve që sot nisën vitin e ri akademik, veçanërisht atyre që ulen për herë të parë në auditore!

Në vijim të punës dhe vizionit tonë për të rinjtë sfidat tona për të ardhmen në bashkëpunim me universitetin janë akreditimi, identifikimi i programeve mësimore sipas kërkesave të tregut të punës, orientimi i kërkimit shkencor drejt adresimit të problematikave të rajonit, ndërkombëtarizimi i universitetit, si edhe programet e përbashkëta.

Korça një lokalitet i preferuar për investitorët dhe sipërmarrësit e huaj

Korça një lokalitet i preferuar për investitorët dhe sipërmarrësit e huaj

Korça po kthehet gjithnjë e më shumë në një lokalitet të preferuar për investitorët dhe sipërmarrësit të cilët duan të hapin kompanitë e tyre këtu. Fabrizio është një sipërmarrës italian i cili do të hapë së shpejti në Korçë një rrobaqepësi me rreth 200 punëtorë.

read more

Konferenca Rajonale për Qytetet Inteligjente dhe të Gjelbra

Konferenca Rajonale për Qytetet Inteligjente dhe të Gjelbra

Konferenca Rajonale për Qytetet Inteligjente dhe të Gjelbra, organizuar nga Dhoma Amerikane e Tregtisë dhe Ambasada e USA në Shqipëri.

read more

Vizita e Ambasadorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Shqipëri

Vizita e Ambasadorit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Shqipëri
Ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në Shqipëri, Z. Dancho Markovski dhe Ministria e Kulturës së qeverisë maqedonase Znj. Bisera Kostadinovska-Stojchevska, vizitojnë Bashkinë Korçë.
Gjatë këtij takimi u diskutua rreth disa projekteve dhe bashkëpunimeve konkrete në fushën e kulturës, turizmit dhe ekonomisë si urë që forcon lidhjet mes dy vendeve tona fqinje.
 
back