133 bursa studimi për nxënës nga familje në nevojë

133 bursa studimi për nxënës nga familje në nevojë

Bashkia Korçë ofron bursa studimi për 133 nxënës nga familje në nevojë.

Arsimimi është e vetmja rrugë për të ardhme të sigurt, karrierë e sukses për çdo të ri. Të gjithë të rinjtë meritojnë shanse të barabarta.

Vajzat Kampione të Skënderbeut

Vajzat Kampione të Skënderbeut

Vajzat kampione të Skënderbeut sigurojnë vendin e parë në grup me fitoren 3-0 në ndeshjen në transfertë me Vllazninë për Kupën "Gjergj Kastrioti".

Qyteza e Fëmijëve

Qyteza e Fëmijëve

Qyteza e Fëmijëve është stacioni i preferuar i të gjithë fëmijëve.

Ata argëtohen aty jo vetëm duke luajtur por edhe duke mësuar. Me anë të eksperimenteve shkencore vogëlushët njihen me organet e trupit të njeriut duke studiuar çdo funksion të tyre.

TURIZMI - drejtim i rëndësishëm i zhvillimit ekonomik për Korçën.

TURIZMI - drejtim i rëndësishëm i zhvillimit ekonomik për Korçën.

Oferta turistike e Korçës tashmë do të përfshijë të gjitha bashkitë e qarkut me qëllim rritjen e numrit të vizitorëve kryesisht të huaj si dhe shtimin e ditëve të qëndrimit.

Me ftesë të Bashkisë Korçë dhe mbështetjen e Ministrisë së Turizmit dhe Unionit Turistik Shqiptar, kanë qenë sot në Korçë përfaqësuesit e agjencive më të mëdha turistike të Shqipërisë e Kosovës, përfaqësues të bizneseve të turizmit në rajon dhe aktorë e ekspertë të rëndësishëm kombëtarë në këtë fushë.

read more
Vizita e Ambasadorit të Ukrainës në Bashkinë Korçë

Vizita e Ambasadorit të Ukrainës në Bashkinë Korçë

Ambasadori i Ukrainës në Shqipëri Volodymyr Shukrov vizitoi sot Korçën.

Gjatë pritjes zyrtare në bashki u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit mes dy vendeve tona kryesisht në fushën e kulturës dhe arsimit duke shpresuar në zgjidhjen sa më të shpejtë të situatës së vështirë që po kalon Ukraina.

Numri i hoteleve dhe bujtinave në Korçë sa vinë e shtohen

Numri i hoteleve dhe bujtinave në Korçë sa vinë e shtohen

Korça është një nga qytetet më shumë të vizituara në Shqipëri, sidomos gjatë fundjavave dhe ditëve të festave ku rezervimet e hoteleve dhe bujtinave në qytet dhe fshatra bëhen disa muaj para. Flukset e larta të turizmit kanë rritur nevojën për ndërtimin e hoteleve dhe bujtinave të reja të cilat sa vijnë e shtohen.

read more

Njoftim

REPUBLIKA E SHQIPERISË

BASHKIA KORÇË

DREJTORIA E PËRGJITHSHME JURIDIKE DHE E

MENAXHIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE

DREJTORIA E BURIMEVE NJERËZORE, PROTOKOLL-ARKIVËS DHE SHËRBIMEVE MBËSHTETËSE

Nr.______prot.                                                                                  Korçë, më___.___.___

NJOFTIM MBI SHPALLJEN E LISTËS PËRFUNDIMTARE TË FITUESËVE NË KATEGORINË E ULËT DREJTUESE

Lloji  i diplomës “Master Shkencor”

në një nga degët e Fakultetit

të Ekonomisë

 

Në zbatim  të nenit 26, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe Vendimin nr. 242, datë 18/03/2015, të Këshillit të Ministrave, në përfundim të fazës së vleresimit të kandidatëve  njofton se për  pozicionin:

 

read more
110 vjet Policia e Shtetit

110 vjet Policia e Shtetit

110 vjet Policia e Shtetit

Mirënjohje për shërbimin dinjitoz për rendin e sigurinë publike, për të garantuar jetën dhe pronën e qytetarëve.

Njoftim

REPUBLIKA E SHQIPERISË

BASHKIA KORÇË

DREJTORIA E PËRGJITHSHME JURIDIKE DHE E

MENAXHIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE

DREJTORIA E BURIMEVE NJERËZORE, PROTOKOLL-ARKIVËS DHE SHËRBIMEVE MBËSHTETËSE

     Nr.____.prot                                                                                 Korçë, më ____._____.____

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR  PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

në një nga degët e Fakultetit të Ekonomisë.

Kategoria e pagës III.b

 

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe të Kreut  VII, të Vendimit nr. 243, datë 18/03/2015, të Këshillit të Ministrave, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve , për përmbushjen e kushteve të pranimit në shërbim civil dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për pozicionin :

 

read more

Njoftim

REPUBLIKA E SHQIPERISË

BASHKIA KORÇË

DREJTORIA E PËRGJITHSHME JURIDIKE DHE E

MENAXHIMIT TË BURIMEVE NJERËZORE

DREJTORIA E BURIMEVE NJERËZORE, PROTOKOLL-ARKIVËS DHE SHËRBIMEVE MBËSHTETËSE

     Nr.____.prot                                                                                 Korçë, më ____._____.____

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR  PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

Kategoria e pagës III.b

 

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe të Kreut  VII, të Vendimit nr. 243, datë 18/03/2015, të Këshillit të Ministrave, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve , për përmbushjen e kushteve të pranimit në shërbim civil dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për pozicionin :

 

read more
Dardha një nga fshatrat më të bukur turistik në Shqipëri

Dardha një nga fshatrat më të bukur turistik në Shqipëri

Skipista e Dardhës është vendi ideal për të apasionuarit e sporteve dimërore e jo vetëm kaq sepse ku më mirë se në Dardhë shijon lakrori i pjekur në saç, një gotë verë me pamje nga mali apo një serenatë e bukur korçare pranë oxhakut.

Karnavalet e Polenës në Korçë

Karnavalet e Polenës në Korçë

Polena po kthehet në një destinacion turistik me festa të bukura, histori, kulturë dhe traditë të trashëguar ndër breza.

read more
Drejt përfundimit puna për rivitalizimin e fasadave në Korçë

Drejt përfundimit puna për rivitalizimin e fasadave në Korçë

Është drejt përfundimit puna për rivitalizimin e fasadave në Korçë. Termoizolimi ul kostot për ngrohje, përmirëson nga ana estetike godinën, si dhe redukton ndotjen e qytetit.

Korça do të ketë një stadium të ri

Korça do të ketë një stadium të ri

Korça do të ketë së shpejti një stadium të ri!

Konkurset ndërkombëtare brenda pranverës do t’i japin udhë 3 projekteve madhore për stadiumet e Korçës, Vlorës dhe Durrësit! Ky projekt për Korçën ka vlerë të jashtëzakonshme pasi do të plotësojë infrastrukturën e zonës më të madhe sportive në Shqipëri!

Rifillon procesi mësimor në të gjitha shkollat e Bashkisë Korçë

Rifillon procesi mësimor në të gjitha shkollat e Bashkisë Korçë

Pas pushimeve të festave të fundvitit ka rifilluar procesi mësimor në të gjitha shkollat e Bashkisë Korçë. Viti 2023 do i sjellë Korçës Gjimnazin “Themistokli Gërmenji" tërësisht të rikonstruktuar dhe mjedise të përmirësuara shkollore në shkollat e tjera të qytetit dhe fshatrave.

Lagjja 4 do të ketë infrastrukturë krejtësisht të transformuar.

Lagjja 4 do të ketë infrastrukturë krejtësisht të transformuar.

Së shpejti Lagjja 4 (ish fusha e druve) do të ketë infrastrukturë krejtësisht të transformuar.

Vijon me ritme të shpejta puna për shtrimin e trotuarëve me pllaka dhe vendosjen e bordurave. Puna do të vijojë më pas me rehabilitimin e ujërave siperfaqësore dhe asfaltimin e plotë të rrugëve.

Njoftim për aplikim për banorët rezident për vitin 2023

Të nderuar qytetarë!

Drejtoria e Marrëdhënieve me Publikun dhe Informimit Qytetar në bashkëpunim me Drejtorinë e Kontrollit të Territorit, Sektorit të Kontrollit jo ushqimor dhe Liçensimit ju bën me dije se:

Në zbatim të V.K.B Nr 168 datë 24.12.2022 ” Për nivelin e taksave dhe tarifave vendore, administrimin e tyre në Bashkinë e Korçës si dhe penalitetet për shkeljet apo kundërvajtjet administrative për vitin 2023” Niveli 2, pika 9, fq 23 të zërit Parkim Rezident ju njoftojmë se:

read more
Ndihmë ekonomike nga "Pakoja e Madhe" e qeverisë

Ndihmë ekonomike nga "Pakoja e Madhe" e qeverisë

8275 familje me ndihmë ekonomike në Korçë do të përfitojnë 8 mijë lekë të reja, si ndihmë nga “Pako e Madhe”, nga e cila do të përfitojnë 1 milionë qytetarë në të gjithë Shqipërinë, për të lehtësuar ndikimin e inflacionit të luftës në muajt e mbetur të dimrit.

Kori "Lira" uron

Kori "Lira" uron

Kartolina e urimit nga kori "Lira", Nderi i Kombit.

Urimi më i bukur nga Korça!

Njoftim

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR LËVIZJE PARALELE NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

Kategoria e pagës III.b

 

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të kreut  VII, të Vendimit të Këshillit të Ministrave  nr. 243 datë 18.03.2015 “Për pranimin, lëvizjen paralele, periudhën e provës dhe emërimin në kategorinë ekzekutive” i ndryshuar, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve për përmbushjen e kushteve të lëvizjes paralele dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për grupin e pozicioneve:

  • 1 (një) Specialist në Sektorin e Strehimit Social në Drejtorinë e Strehimit Social dhe Menaxhimit të Banesave Sociale kategoria  III.b.

 

read more

Njoftim

NJOFTIM MBI REZULTATET E VERIFIKIMIT PARAPRAK  PËR LËVIZJE PARALELE NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

në një nga degët e Fakultetit të Ekonomisë

Kategoria e pagës III.b

 

Në zbatim  të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar, si dhe të kreut  VII, të Vendimit të Këshillit të Ministrave  nr. 243 datë 18.03.2015 “Për pranimin, lëvizjen paralele, periudhën e provës dhe emërimin në kategorinë ekzekutive” i ndryshuar, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore pranë institucionit të Bashkisë Korçë, në përfundim të verifikimit paraprak të kandidatëve për përmbushjen e kushteve të lëvizjes paralele dhe kërkesave të veçanta të përcaktuara në shpalljen për konkurrim, njofton se për grupin e pozicioneve:

  • 2 (dy) Specialistë për kadastren fiskale, vlerësimin dhe shërbimin e taksapaguesve në Sektorin e kadastres fiskale, vlerësimit dhe shërbimit të taksapaguesve  në Drejtorinë e Taksave dhe Tarifave Vendore, në Drejtorinë e Përgjithshme e Taksave dhe Tarifave Vendore dhe Kontroll Territorit, kategoria  III.b.

 

read more
Panairi "Dhuro dhe gëzo"

Panairi "Dhuro dhe gëzo"

Në muajin e bukur të festave fëmijët e kursit Art&Craft tek Qyteza e Fëmijëve zhvilluan panairin “Dhuro dhe gëzo” me punime të krijuara me shumë dashuri dhe përkujdesje.

Të ardhurat e grumbulluara u përkthyen në dhurata për fëmijët në nevojë.

Njoftim

NJOFTIM MBI SHPALLJEN E LISTËS PËRFUNDIMTARE TË FITUESVE NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

Kategoria e pagës III.b

Bashkia Korçë në zbatim të nenit 22 të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil”, i ndryshuar, si dhe të kreut IV, të Vendimit nr.243, datë 18.03.2015 të Këshillit të Ministrave, në përfundim të fazës së vlerësimit të kandidatëve  njofton se për  pozicionin:

  • 1 (një) Specialist në Sektorin e Turizmit, në Drejtorinë e Projekteve, Turizmit, Teknologjive të Informacionit, Migracionit dhe Diaspores, kategoria  III.b.

 

read more
Pasurohet fondi i bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë

Pasurohet fondi i bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë

Pasurohet fondi i Bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë me tituj nga Qendra e Studimeve dhe e Publikimeve për Arbëreshët.

Këto vepra i shtohen fondit shkencor dhe albanologjik të bibliotekës publike të Korçës në ndihmë të lexuesve dhe studiuesve.

Koncert tek salla e re multimediale në Korçë

Koncert tek salla e re multimediale në Korçë

Orkestra Simfonike e Forcave të Armatosura dhe Ansambli Barok përcollën urimet e fundvitit me një koncert të papërsëritshëm në këto ditë festash tek salla e re multimediale në Korçë.

Hapet në Korçë salla multimediale për projeksione 3D

Hapet në Korçë salla multimediale për projeksione 3D

Salla multimediale për projeksione 3D, e para dhe e vetmja në rajon hapi dyert në Qendrën e Artit, Kulturës dhe Inovacionit. Piktura të rralla nga koleksioni personal i piktorit korçar Vangjush Mio u shfaqën për herë të parë në projeksion 360 gradë.

read more
Korça vlerësohet nga revista National Geographic si Parisi i Vogël i Shqipërisë

Korça vlerësohet nga revista National Geographic si Parisi i Vogël i Shqipërisë

NATIONAL GEOGRAPHIC cilëson Korçën si Parisin e Vogël të Ballkanit dhe Voskopojën vendin ku gjen afresket më magjike në botë.

Revista prestigjoze National Geographic i ka kushtuar një reportazh Korçës dhe kishave mahnitëse të Voskopojës, duke nxjerrë në pah artin e mrekullueshëm mesjetar të ikonografisë në pesë kisha që kanë një nga përqendrimet më madhështore të artit të afreskut në botë.

Njoftim

NJOFTIM

Në kuadër të programit “Qyteti Social” Bashkia Korçë zbaton projektet : “Qendra ditore për fëmijë, fuqizimi i fëmijëve Rom dhe Egjiptian”, “Qendra Komunitare për moshën e tretë ”

Bashkia Korçë njofton se kërkohen ambiente me qira për periudhën Janar - Dhjetor 2023 sipas kritereve të mëposhtme:

 

read more

Njoftim

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”

Kategoria e pagës III.b

 

Në zbatim të nenit 22 dhe të nenit 25, të ligjit 152/2013 “Për nëpunësin civil” i ndryshuar,si dhe të Kreut II, III, IV dhe VII, të Vendimit nr. 243, datë 18.03.2015, të  Këshillit të Ministrave, Bashkia Korçë shpall procedurat e lëvizjes paralele dhe të pranimit në shërbimin civil për kategorinë ekzekutive, për pozicionin:

  • 1 (një) Specialist në Sektorin e Strehimit Social në Drejtorinë e Strehimit Social dhe Menaxhimit të Banesave Sociale kategoria  III.b.

 

read more

Thirrje për aplikime-kërkesë për të përfituar nga programi i strehimit social, "Subvencionimi i Interesave të Kredisë"

Thirrje për aplikime-kërkesë për të përfituar nga programi i strehimit social, "Subvencionimi i Interesave të Kredisë".

Në zbatim të programit social të strehimit "Subvencionimi i Interesave të Kredisë", njoftohen të gjithë qytetarët e interesuar të paraqesin aplikimet e tyre për programin e strehimit social  "Subvencionimi i Interesave të Kredisë".

Aplikimi do të kryhet online në portalin qeveritar E-Albania, nga data 06.12.2022 deri në datë 30.03.2023. Për më shumë informacion shkarkoni dokumentin bashkëngjitur.

SHKARKO- Njoftimi Publik

Miratohet në Këshillin Bashkiak iniciativa "Bashki Mike e Fëmijëve"

Miratohet në Këshillin Bashkiak iniciativa "Bashki Mike e Fëmijëve"

Këshilli i Bashkisë Korçë ka miratuar iniciativën "Bashki Mike e Fëmijëve". Bashkangjitur do të gjeni Vendimin e Këshillit Bashkiak Nr.161 datë 27.10.2022 si edhe Planin e aktiviteteve të nismës "Korça, bashki mike e fëmijëve" .

SHKARKO- Plani Bashkia Mike e Femijeve 2023-2025.pdf

SHKARKO- Vendimi.pdf

 

Latest News

Buxheti për Qytetarin 2022-2024 Bashkia Korçë 26-01-2022
Buxheti për Qytetarin 2022-2024 i Bashkisë Korçë, i hartuar nga ekspertët e Bashki të Forta në bashkëpunim me zyrën e Financës.    SHKARKO DOKUMENTIN PDF    
Në gatishmëri për të përballuar situatën nga zjarret 08-08-2021
Në gatishmëri për të përballuar situatën e paraqitur nga zjarri i sotëm në Voskopojë. Forcat e ushtrisë së bashku më shërbimin zjarrfikës dhe punonjësit e bashkisë, janë duke punuar në terren për normalizmin e situatës.
Liriku Skënder Rusi, vlerësohet me titulli "Qytetar Nderi" 15-07-2021
Këshilli Bashkiak vlerëson me titullin "Qytetar Nderi" lirikun Skënder Rusi, në 69- vjetorin e lindjes. Për kontributin e tij të vyer si një poet që kaq shumë e deshi dhe i dha Korçës.
Korça Innovation & Technology Hub 10-04-2021
Hapet për herë të parë në Korçë qendra më e madhe inovative dhe teknologjike ne rajon.
Aleanca e Zgjeruar Kombëtare e Këshilltareve 08-03-2021
Aleanca e Zgjeruar Kombëtare e Këshilltareve është një grup informal i Aleancave të Këshilltareve të Bashkive, në të cilat janë krijuar dhe funksionojnë duke nisur nga 8 marsi i vitit 2018.  Aleanca Video
BEHU PRONAR I TOKES TENDE 03-10-2018
SHKARKO MATERIALIN E AMTP