Ekspozita e Kolonisë Ndërkombëtare të Pikturës "Ditët e Mios"

Ekspozita e Kolonisë Ndërkombëtare të Pikturës "Ditët e Mios"

40 artistët nga Italia, Greqia, Kosova, Turqia, Maqedonia e Veriut, Bullgaria, Polonia dhe artistë korçarë ekspozuan punimet e tyre realizuar në qytetin e Korçës dhe rrethinat gjatë tri ditëve të kolonisë. Krijimet fantastike iu dhuruan Korçës dhe Galerisë “Guri Madhi”.

Kolonia Ndërkombëtare e Pikturës “Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Pikturës “Ditët e Mios"

Piktorët e Kolonisë “Ditët e Mios” janë duke punuar në çdo cep të qytetit të frymëzuar nga Korça dhe ngjyrat e bukura të vjeshtës.

Janë Ditët e Mios!

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Mbyllet edicioni i 11-të i Kolonisë Ndërkombëtare të Arteve Figurative "Ditët e Mios". 24 piktorët pjesëmarrës punuan për 4 ditë në Korçë dhe rrethinat e saj, për të sjellë një ekspozitë të mrekullueshme, e cila u prezantua në galerinë e bibliotekës së re.

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Ekspozita e veçantë që u çel në ambjentet e teatrit A.Z.Çajupi solli në vëmendjen e publikut korçar peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. 22 artistë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës do të hedhin në telajo shpirtin artistikë, punimet do të prezantohen në datë 28 tetor në galerinë e bibliotekës së re të qytetit.

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Ekspozita e veçantë që u çel në ambjentet e teatrit A.Z.Çajupi solli në vëmendjen e publikut korçar peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. 22 artistë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës do të hedhin në telajo shpirtin artistikë, punimet do të prezantohen në datë 28 tetor në galerinë e bibliotekës së re të qytetit.

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Çelet sot Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios". 22 piktorë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës bëhen bashkë për të 11-in vit radhazi, duke sjellë në telajo peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. Sot, ora 19:00, tek holli i teatrit "A.Z.Çajupi"!

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Për të 11-in vit radhazi vjen në Korçë, Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios". 22 piktorë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës bëhen bashkë për të sjellë në telajo peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. Ju presim në datë 28 tetor, ora 19:00, tek galeria e bibliotekës së re!

Kolonia Ndërkombëtare e Piktorëve "Ditët e Mios"

Bashkia Korçë, Qendra Kulturore “Vangjush Mio” në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve Figurativë të qytetit të Korçës organizojnë Koloninë Ndërkombëtare të Artistëve Figurativë “Ditët e Mios”. 36 Piktorë morën pjesë në edicionin e pestë të Kolonisë “Ditët e Mios”. Në të morën pjesë jo vetëm piktorë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi e Greqia, por edhe piktorë nga vende të tjera të Europës. Eksperienca e viteve të kaluara jep mundësinë për të menduar zgjerimin e gjeografisë së artistëve pjesëmarrës për t’i dhënë qytetit tonë vlerat dhe dimensionet që ai meriton.  Koha për pjesëmarrësit në këtë koloni është 4 ditë gjatë të cilave piktorët realizojnë punimet e tyre në qytetin e Korçës dhe rrethinat e tij. Ky eveniment ka si qëllim promovimin e vlerave natyrore, kulturore dhe artistike të qytetit tonë si dhe pikat turistike të trevës – Voskopoja, Dardha, Vithkuqi, Bozdoveci, Kamenica etj.
 
Organizatorët venë në dispozicion të gjithë bazën materiale të kësaj kolonie dhe në përfundim të gjithë piktorët pjesëmarrës me një nga veprat e tyre pasurojnë fondin e Galerisë së Arteve “Guri Madhi”. Ekspozita çelet në ambjentet e Qendrës Kulturore ditën e fundit të këtij aktiviteti. Për piktorët Korça mbetet një studio e madhe, me hapësira për t’u eksploruar, befasuese për pasurinë që mbart e cila është mjaft frymëzuese për të ushtruar talentin e tyre. Aktiviteti që do të kthehet në një traditë të përvitshme synon jo vetëm vendosjen e urave të komunikimit mes artistëve por sidomos promovimin e vlerave të qytetit.    

Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2013"

 1. Kujtim Buza, Tiranë
 2. Adriana Puleshi, Tiranë
 3. Agron Plovina, Berat
 4. Helidon Haliti, Tiranë
 5. Zaim Elezi, Tiranë
 6. Nikolin Ivanaj, Lezhë
 7. Skënder Kamberi, Tiranë
 8. Buron Kaceli, Tiranë
 9. Arif Lushi, Tiranë
 10. Albert Pina, Ersekë
 11. Mustafa Arapi, Tiranë
 12. Marjana Goxhabelliu, Durrës
 13. Nasuf Myftari, Elbasan
 14. Llazar Taci, Tiranë
 15. Pashk Përvathi, Lezhë
 16. Xheneta Kadillari, Shkodër
 17. Agim Kadillari, Shkodër
 18. Lorenc Seseri, Tiranë
 19. Tafil Peci, Mitrovicë
 20. Shefqet Abrazhda, Mitrovicë
 21. Qamil Prizreni, Tiranë
 22. Mehmet Behluli, Prishtinë
 23. Mirjana Bubevska, Bitola
 24. Maja Peshikan, Bitola
 25. Buran Ahmeti, Tetovë
 26. Bardha Buza, Kosovë
 27. Jorgo Mici, Greqi
 28. Musa Kalaveshi, Prishtinë
 29. Odise Selo, Greqi
 30. Caush Vathi, Durrës
 31. Albert Pina, Ersekë
 32. Genti Proko, Korçë
 33. Sotiraq Kuqali, Korçë
 34. Romeo Kallço, Korçë
 35. Tatjana Caca, Korçë
 36. Ëngjëllush Minaj, Korçë

Lista e artistëve pjesëmarrës në Koloninë Ndërkombëtare të Piktorëve "Ditët e Mios 2011"

 1. Dhiogjen Misha, Shqipëri  
 2. Robert Pine, Shqipëri  
 3. Fatmir Carkanji, Shqipëri  
 4. Adrian Çene, Shqipëri  
 5. ÇaushVathi, Durrës  
 6. Lumturi Blloshmi, Zvicër
 7. Adriana Puleshi, Tiranë
 8. Arif Lushi, Librazhd  
 9. Zaim Elezi, Shqipëri  
 10. Besnik Biduli, Tiranë
 11. Andi Hila, Shkodër
 12. Skënder Lako, Pogradec
 13. Agim Bido, Tiranë
 14. Natali Nikolovska, Maqedoni 
 15. Stavre Dimitrov, Maqedoni
 16. Done Milanovski, Maqedoni  
 17. Aleksandër Vreto, Shqipëri  
 18. Jorgo Miçi, Greqi
 19. Pashk Përvathi, Lezhë
 20. Abdulla Gjongecaj, Gjermani
 21. Valon Peci, Kosovë
 22. Odise Selo, Janinë
 23. Dhimitri Racikas, Janinë
 24. Robert Përmeti, Shqipëri
 25. Beskida Kraja, Greqi
 26. Skënder Kamberi, Vlorë
 27. Miradie Ramiqi, Prishtinë
 28. Zamfira Heta, Prishtinë
 29. Elidon Haliti, Tiranë
 30. Llamberto Bimbli, Korçë
 31. Agron Shahinasi, Korçë
 32. Tatiana Caca, Korçë
 33. Genti Postoli, Korçë
 34. Genti Proko, Korçë
 35. Rozeta Mio, Korçë
 36. Bledi Duro, Korçë
 37. Roland Karanxha, Korçë
 38. Romeo Kallço, Korçë
 39. Sotiraq Kuqali, Korçë
 40. Ariana Bekteshi, Prishtinë
back