Pastrimi i kanaleve kullues në Ravonik

Pastrimi i kanaleve kullues në Ravonik

Vazhdon puna për pastrimin e kanaleve kullues edhe në fshatin Ravonik, Njësia Administrative Drenovë. Pastrimi i këtyre kanaleve do të parandalojë përmbytjet e tokave bujqësore dhe zonave përreth banesave të fermerëve.

Drejt përfundimit puna për transformimin rrënjësor të Lagjes 4 (ish fusha e druve)

Drejt përfundimit puna për transformimin rrënjësor të Lagjes 4 (ish fusha e druve)

Drejt përfundimit puna për projektin e transformimit rrënjësor të Lagjes 4 në Korçë, (ish fusha e druve).

Me këtë investim madhor të bashkisë kemi arritur t'iu japim zgjidhje kërkesave të banorëve me përmirësimin e plotë infrastrukturor të kësaj pjese të qytetit.

Pastrimi i rrugëve nga bora në aksin Shtyllë-Mashkullorë-Panarit

Pastrimi i rrugëve nga bora në aksin Shtyllë-Mashkullorë-Panarit

Moti i keq i orëve të fundit që ka pushtuar gjithë Shqipërinë, ka sjellë reshje bore edhe në zonat malore të Bashkisë Korçë. Që prej orëve të para të mëngjesit ekipi i Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike ndodhet në terren për pastrimin e borës në aksin rrugor Shtyllë - Mashkullorë - Panarit. Puna po vijon, ndërkohë që nuk paraqitet asnjë problematikë.

Shuhet në kohë rekord zjarri në fshatin Lubonjë të Njësisë Vithkuq

Shuhet në kohë rekord zjarri në fshatin Lubonjë të Njësisë Vithkuq

Një zjarr ka rënë në fshatin Lubonjë të Njësisë Vithkuq, duke dëmtuar 2.5 ha tokë të pambjellë. Falë ndërhyrjes së menjëhershme të punonjësve të Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike, Sektorit të Emergjencave Civile dhe Shërbimit Zjarrëfikës u bë e mundur fikja e zjarrit në kohë rekord. Situata është normalizuar, ndërkohë që punonjësit janë në terren për çdo rast.

 

 

Ndërmarrja e Shërbimeve Publike në terren

Ndërmarrja e Shërbimeve Publike në terren

Falë punës e kujdesit të vazhdueshëm, përtej temperaturave të larta, Korça vijon të mbetet kudo e gjelbër dhe e pastër.

Në gatishmëri për përballimin e situatës së reshjeve

Në gatishmëri për përballimin e situatës së reshjeve

Reshjet e dendura të shiut që ranë ditët e fundit kanë krijuar situatë problematike në Shamoll, Kuç dhe Belorta. 3 fadroma dhe 2 eskavatorë si edhe punonjësit e Bashkisë Korçë gjatë gjithë kohës kanë ndërhyrë për normalizimin e situatës, e cila për momentin nuk paraqet asnjë problematikë.

Riparohen pllakat e trotuareve në Parkun "Rinia"

Riparohen pllakat e trotuareve në Parkun "Rinia"
Mirëmbajtja dhe riparimi i trotuareve dhe hapësirave të tjera në parkun "Rinia" është detyrë e vazhdueshme e Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike. Vazhdohet puna në çdo pjesë të qytetit.
 

Pastrohen kanalet kulluese në fshatin Drenovë

Pastrohen kanalet kulluese në fshatin Drenovë

Vazhdohet puna për pastrimin e kanaleve kullues në fshatin Drenovë.

Pastrimi i kanaleve kullues në çdo fshat është një punë e madhe sistematike e bashkisë në ndihmë të fermerëve.

Pastrimi i kanalit vaditës Dunavec-Ventrok

Pastrimi i kanalit vaditës Dunavec-Ventrok

Vazhdon puna për pastrimin e kanalit vaditës Dunavec-Ventrok nga Porodina në Lumalas.

Ju vijmë në ndihmë fermerëve duke lehtësuar punën e tyre të përditshme.

Aksion pastrimi në Lagjen 8

Aksion pastrimi në Lagjen 8

Punonjësit e Shërbimeve Publike kanë nisur sot një aksion të rëndësishëm pastrimi në Lagjen 8 të qytetit, ish Fabrika e Tullave, i cili do të zhvillohet përgjatë ditëve në të gjithë territorin e Bashkisë Korçë, si një punë sistematike që do të kthejë vëmendjen nga natyra, turizmi dhe mbi të gjitha shëndeti ynë.

back