88-vjetori i lindjes së gjeniut të letrave shqipe Ismail Kadare

88-vjetori i lindjes së gjeniut të letrave shqipe Ismail Kadare

Vazhdojnë aktivitetet që qendra për Hapje dhe Dialog COD sjell në Korçë. Aktiviteti i parë i ciklit "Shprehur në Vargje" erdhi në kuadër të 88-vjetorit të lindjes së gjeniut të letrave shqipe Ismail Kadare.

read more

Tetori, muaji i letërsisë

Tetori, muaji i letërsisë

Në kuadër të tetorit të letërsisë dhe 123 vjetorit të vdekjes së Naim Frashërit, nxënës të disa shkollave 9-vjeçare në Korçë organizuan një aktivitet tek Biblioteka “Thimi Mitko”.

read more

Ekspozita “Personalitete të qytetit tim”

Ekspozita “Personalitete të qytetit tim”

Është çelur dje tek Muzeu Arkeologjik në Korçë ekspozita “Personalitete të qytetit tim”.

100 personalitete të Korçës, të cilët kanë shkruar histori në fushën e artit janë prezantuar në një ekspozitë mjaft të veçantë për të gjithë publikun artdashës.

 

read more

Pasurohet fondi i bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë

Pasurohet fondi i bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë

Pasurohet fondi i Bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë me tituj nga Qendra e Studimeve dhe e Publikimeve për Arbëreshët.

Këto vepra i shtohen fondit shkencor dhe albanologjik të bibliotekës publike të Korçës në ndihmë të lexuesve dhe studiuesve.

Tech- Camp

Tech- Camp

Dita e dytë e Tech- Camp në Korcë. 25 femije nga shkolla të ndryshme publike të qytetit mësuan sot më shumë për Robotikën e cila merret me projektimin, ndërtimin, operimin dhe përdorimin e robotëve, si dhe sistemet kompjuterike për kontrollin e tyre, dhe përpunimin e informacionit.

read more

“Volunteer Info Point”, shërbimi më i ri pranë bibliotekës "Thimi Mitko"

“Volunteer Info Point”, shërbimi më i ri pranë bibliotekës "Thimi Mitko"

Përmirësimi i shërbimit ndaj qytetarëve është një ndër synimet kryesore të punës sonë.

“Volunteer Info Point” është shërbimi më i ri pranë bibliotekës "Thimi Mitko", për informimin komunitar në Korçë. Informacion, vijueshmëri dhe angazhim rinor i qëndrueshëm drejt vullnetarizmit.

Përfundon edicioni i 27-të i "Netëve Korçare të Poezisë"

Përfundon edicioni i 27-të i "Netëve Korçare të Poezisë"

Korça qyteti që frymëzon poetët

Përfundon edicioni i 27-të i "Netëve Korçare të Poezisë". Poetë të njohur shqiptarë dhe ndërkombëtarë konkuruan në natën e dytë të këtij edicioni. Salvadore Nappa u shpall fitues i çmimit "Kurora e Artë e Poezisë".

read more

Edicioni i 27-të i "Netëve Korçare të Poezisë"

Edicioni i 27-të i "Netëve Korçare të Poezisë"

Korça çeli "Netët e Poezisë".

Nata e parë e edicionit të 27-të të "Netëve Korçare të Poezisë", bëri bashkë poetët më të njohur shqiptarë dhe ndërkombëtarë. Ju presim sonte, ora 19:30, tek Muzeu Arkeologjik!

Rrëfime përrallash për fëmijë "Tapeti magjik"

Rrëfime përrallash për fëmijë "Tapeti magjik"

Rrëfime përrallash për fëmijë "Tapeti magjik"

Sa shumë u argëtuan vogëlushët e shkollës "Sevasti Qiriazi" sot tek biblioteka "Thimi Mitko", teksa dëgjonin rrëfimet e përrallave. Një sërë aktivitetesh të bukura për fëmijë do të vijojnë gjatë gjithë panairit të pranverës!

Aktivitete me rastin e Ditës Botërore të Tokës dhe Ditës Botërore të Librit.

Aktivitete me rastin e Ditës Botërore të Tokës dhe Ditës Botërore të Librit.

Një sërë aktivitetesh janë zhvilluar tek biblioteka "Thimi Mitko" me rastin e Ditës Botërore të Tokës dhe Ditës Botërore të Librit.

read more
back