Ferma e kuajve në fshatin Turan

Ferma e kuajve në fshatin Turan

Kalo fundjavën në Korçë dhe veç pikave më të bukura turistike, muzeumeve dhe gatimeve tradicionale të zonës, mos u largoni pa vizituar fermën e kuajve në fshatin Turan. Shtëpia e Kuajve është kthyer në shtëpinë e preferuar për turistët vendas dhe të huaj dhe një nga ndalesat e preferuara gjatë qëndrimit në Korçë.

Ferma e Kuajve Turan   KLIKO VIDEO

Eja në Korçë!

Eja në Korçë!

Korça, Parisi i vogël i Shqipërisë!

Qyteti i kulturës, historisë, artit, dashurisë dhe natyrës së mrekullueshme!

Eja në Korçë!
Në Korçë i gjen të gjitha!

VIZITO KORÇË   KLIKO VIDEO

Teqeja e Melçanit

Teqeja e Melçanit

Teqeja e Melçanit - Korçë daton në mes shekullin e XVII , përkatësisht në vitin 1640. Kjo Teqe ngrihet majë një kodre në zonën perëndimore të kodrave në hyrje të Korçës rreth 2.5 km larg rrugës nacionale Pogradec-Korçë. Themelues i kësaj Teqeje ka qënë Hysen Ali Dede. Teqeja e Melçanit është një nga 5 Teqetë më të vjetra në Shqipëri dhe Teqeja më e vjetër në krahinën e Korçës me të gjithë komponentët dhe parametrat e duhura për tu quajtur e tillë.

KLIKO VIDEO

read more
back