Kujdesi ndaj hapësirave të gjelbra të qytetit

Kujdesi ndaj hapësirave të gjelbra të qytetit

Korça përherë e gjelbër fal kujdesit të pandërprerë të punonjësve të gjelbërimit. Në çdo rrugë e cep të qytetit të kudondodhur dhe në gatishmëri për t’i dhënë Korçës pastërtinë që duhet.

Shtohen sipërfaqet e gjelbra.

Shtohen sipërfaqet e gjelbra.

Një hapësirë e gjelbër shtohet në një prej lagjeve karakteristike të qytetit. Filloi puna për rigjenerimin e lulishtes në lagjen 3 të qytetit. Ekipi i Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike punon çdo ditë për të përmirësuar standartet e hapësirave publike në qytet dhe Njësitë Administrative.

1000 pemë dekorative i shtohen Njësive Administrative të Bashkisë Korçë.

1000 pemë dekorative i shtohen Njësive Administrative të Bashkisë Korçë.

Puna filloi me 40 fidanë Paulonia, të cilat u mbollën në fshatin Mollaj, për të vazhduar më tej edhe në fshatra të tjerë.

Parku Japonez në Korçë

Parku Japonez në Korçë

Së shpejti një hapësirë e re e gjelbëruar do t'i shtohet qytetit të Korçës.

read more

Vazhdojnë punimet në shëtitore "Fan Noli"

Vazhdojnë punimet në shëtitore "Fan Noli"

Gjatë inspektimit të punimeve për rikonstruksionin e Shëtitores "Fan Noli". Infrastrukturë bashkëkohore, e përshtatshme për mjetet dhe këmbësorët,

read more

Shtohen 6000 fidanë të rinj në sipërfaqet e gjelbra

Shtohen 6000 fidanë të rinj në sipërfaqet e gjelbra

Filluam transformimin e kurorës së gjelbër të qytetit.

read more

Parku "Rinia" në Korçë

Parku "Rinia" në Korçë

Parku i Korçës me një shtrirje prej 100 mijë metrash katror, është i veçantë sa i përket shumëllojshmërisë së drurëve dhe bimësisë. Është krijuar 60 vjet më parë për të qenë mushkëria e Korçës në veriperëndim të qytetit dhe frekuentohet nga dhjetëra qytetarë të moshave të ndryshme. Në fundjavë ai është edhe më i populluar nga shëtitjet e familjarëve, turistëve dhe aktivitetet sportive të të rinjve. Falë investimit madhor për rehabilitimin e tij, shndërruam këtë pjesë të gjelbër të Korçës në një park model me standarde europiane me qëllim që të jetë sërish dhe vetëm në funksion të qytetarëve.

Lagje Dukas, fshati Vithkuq

Lagje Dukas, fshati Vithkuq

Punime të njëpasnjëshme të Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike, Bashkia Korçë, në të gjithë fshatrat e njësive administrative. Pastrim dhe sistemim i rrugëve dhe lulishtes në lagjen Dukas të fshatit Vithkuq.

Lulishte e re në Lgj. 16, Rr. "Gaqo Avrazi".

Lulishte e re në Lgj. 16, Rr. "Gaqo Avrazi".

Ka filluar puna për ndërtimin e një tjetër lulishteje në qytet me sipërfaqe prej 800 m2, në Lgj. 16, Rr. "Gaqo Avrazi". Ndërmarrja e Shërbimeve Publike pranë Bashkisë Korçë pasi ka bërë sistemimin dhe nivelimin e zonës duke larguar një sasi të madhe dheu, do të vazhdojë me vendosjen e bordurave, stolave dhe elementëve të tjerë të nevojshëm për të krijuar një ambjent të hijeshuar dhe çlodhës për banorët. ‪#‎KorçaeGjelbër‬

 

 

Shtohen sipërfaqet e gjelbra!

Shtohen sipërfaqet e gjelbra!

Vazhdon puna për transformimin e hapësirave publike në çdo cep të qytetit. 1000 m2 sipërfaqe e gjelbëruar do të shtohet në zonën para tregut tek ish - UMB , një element sa dekorativ aq edhe në shërbim të qytetarëve.

back