Korca art është baneri më i ri elektronik në websiten e bashkisë,  i cili promovon aktivitetet kulturore ndërkombëtare si dhe aktivitetet kulturore të qendres kulturore “Vangjush Mio” dhe Teatrit “A. Z. Çajupi”.

Koncert në përkujtim të rilindasit të madh Mihal Grameno

Koncert në përkujtim të rilindasit të madh Mihal Grameno

Kori Lira ka dhënë një koncert në nder dhe përkujtim të rilindasit të madh Mihal Grameno.

Shumë nga tekstet e tij janë pjesë e repertorit të Korit Lira, të cilët e kanë tashmë traditë dhënien e koncerteve të tilla që ndiqen dhe pëlqehen shumë nga publiku artdashës korçar.

Salla multimediale mirëpret një numër të madh vizitorësh

Salla multimediale mirëpret një numër të madh vizitorësh

Salla Multimediale në Korçë është unike në Shqipëri dhe interesi i vizitorëve për të ndjekur ekspozitat dhe aktivitetet e zhvilluara në të është shumë i madh.

Si një ndërthurje e bukur mes artit dhe teknologjisë, ekspozita e motrave piktore Zengo po ndiqet nga një numër i jashtëzakonshëm vizitorësh dhe do të vazhdojë të jetë e hapur për publikun deri në datë 15 qershor.

Konservimi i pikturës murale në kishën e Shën Gjergjit, Vithkuq

Konservimi i pikturës murale në kishën e Shën Gjergjit, Vithkuq

Restauratorët e artit në Drejtorinë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Korçë kanë nisur punën për konservimin e pikturës murale në kishën e Shën Gjergjit Vithkuq. Vithkuqi është një prej fshatrave më të bukur turistikë në Korçë, me një pasuri të rrallë kulturore të cilën e dëshmojnë edhe kishat, monumente të veçanta me vlera arkitektonike dhe artistike.

Korça vlerësohet nga revista National Geographic si Parisi i Vogël i Shqipërisë

Korça vlerësohet nga revista National Geographic si Parisi i Vogël i Shqipërisë

NATIONAL GEOGRAPHIC cilëson Korçën si Parisin e Vogël të Ballkanit dhe Voskopojën vendin ku gjen afresket më magjike në botë.

Revista prestigjoze National Geographic i ka kushtuar një reportazh Korçës dhe kishave mahnitëse të Voskopojës, duke nxjerrë në pah artin e mrekullueshëm mesjetar të ikonografisë në pesë kisha që kanë një nga përqendrimet më madhështore të artit të afreskut në botë.

Ekspozita "Bota është Grua"

Ekspozita "Bota është Grua"

"Bota është Grua", ekspozita e vaçantë e çelur tek Galeria e Bibliotekës "Thimi Mitko" në Korçë.

Mbresëlënëse fotografja greke Athina Perka, e cila solli imazhe fantastike të grave dhe vajzave të fotografuara nga 74 vende vende të ndryshme të botës.

Mbyllen Ditët e Kulturës Maqedonase

Mbyllen Ditët e Kulturës Maqedonase

Mbyllen Ditët e Kulturës Maqedonase në Teatrin "Andon Z.Çajupi” në Korçë.

Tri ditë të pasura me ekspozita, koncerte dhe shfaqje filmi u përmbyllën dje me koncertin e Korit Menada dhe projeksionin e filmit dokumentar "Honey land” (Toka e mjaltit).

Ditët e Kulturës Maqedonase

Ditët e Kulturës Maqedonase

Çelen në Korçë Ditët e Kulturës Maqedonase

Ekspozita e veçantë e artistit të mirënjohur maqedonas Zoran Cardula shoqëruar nga Blues Band “In the Mood” çelën siparin e aktiviteteve që do të shtrihen në tri ditë të pasura me ekspozita, koncerte dhe shfaqje filmi.

Ditët e Kulturës Maqedonase

Ditët e Kulturës Maqedonase

27-29 tetor - Ditët e Kulturës Maqedonase

Ejani të njiheni me traditën, artin dhe kulturën e Maqedonisë, në aktivitetet që do të zhvillohen përgjatë tri ditëve në qytetin e Korçës.

Ju mirëpresim!

Festivali Ndërkombëtar i Video Artit "Gjon Mili"

Festivali Ndërkombëtar i Video Artit "Gjon Mili"
Çelet në Korçë Festivali Ndërkombëtar i Video Artit "Gjon Mili". Një mbrëmje nën tingujt e muzikës Jazz&Blues me një ndërthurje të bukur të filmave me metrazh të shkurtër.
read more

Çelet edicioni i pestë i KO:SH FILM FEST 2022

Çelet edicioni i pestë i KO:SH FILM FEST 2022

U çel në Korçë edicioni i pestë i KO:SH FILM FEST 2022! 52 filma konkurrojnë në garën kombëtare, ndërkombëtare, studentore ku "Fokus Kosova" do të jetë programi special i këtij viti.

read more
back