Qendra Rezidenciale e Zhvillimit

Qendra Rezidenciale e Zhvillimit

Një dite me aktivitete të shumta në Qendrën Rezidenciale të Zhvillimit në Korçë. Përfitimi i aftësive në punët e ndryshme është një pikë thelbësore e programeve zhvilluese që kjo qendër ndjek me përfituesit me aftësi ndryshe.

Zhvilluam mbledhjen e përvitshme të Komitetit Drejtues Kundër Dhunës në Familje.

Zhvilluam mbledhjen e përvitshme të Komitetit Drejtues Kundër Dhunës në Familje.

Ky mekanizëm, i ngritur për referimin dhe asistimin e rasteve të dhunës në familje, synon minimizimin e këtij fenomeni në Bashkinë e Korçës.

Takim me Z. Claus Neukirch, Shef i Zyrës së Misionit të Këshillit të Europës.

Takim me Z. Claus Neukirch, Shef i Zyrës së Misionit të Këshillit të Europës.

Bashkia Korçë do të jetë një prej 50 bashkive përfituese të Programit të Këshillit të Europës “ROMACTED", program i qeverisjes së mirë dhe fuqizimit rom në nivelin vendor.

read more

MBRO VETEN! RAPORTO!

MBRO VETEN! RAPORTO!

Bashkia Korçë organizoi aktivitetete sensibilizuese kundër dhunës, për informimin dhe ndërgjegjësimin e fëmijëve të shkollave 9-vjeçare.

 

read more

Zyra Rajonale e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi në Korçë

Zyra Rajonale e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi në Korçë

Mbështetëm krijimin e kësaj zyre pilot për të siguruar akses dhe afërsi me publikun.

read more

Kujdes Social për të moshuarit

Kujdes Social për të moshuarit

5 Qëndra Sociale për moshën e tretë në Korçë.

- Shtypi i ditës, kafe ose çaj FALAS.

Më shumë lulishte dhe oaze çlodhje për të moshuarit.

Karta e Pensionistit.

- Transporti Urban FALAS.

- Bileta e teatrit FALAS.

Bashkëpunime të mëtejshme për ndërtimin e sistemit të referimit për mbrojtjen nga diskriminimi

Bashkëpunime të mëtejshme për ndërtimin e sistemit të referimit për mbrojtjen nga diskriminimi

Komisionerja kundër diskriminimit ka zhvilluar një takim në Bashkinë e Korçës me qëllim bashkëpunimin e mëtejshëm për ndërtimin e sistemit të referimit për mbrojtje nga diskriminimi në nivel lokal. Komisionerja znj.Irma Baraku ka vlerësuar Bashkinë Korçë për partneritetin e deritanishëm dhe ka ofruar bashkëpunimin e saj pas ndryshimeve territoriale.

Shkolla Verore "Miqësia".

Shkolla Verore "Miqësia".

Për të disatin vit radhazi çelet shkolla verore “Miqësia”, organizuar nga Bashkia Korçë në bashkëpunim me OSBE, World Vision, Terre des Hommes, Dorcas, Emmanuel, CRCA dhe të tjerë. Me një kapacitet prej 200 fëmijësh, shkolla ka për qëllim angazhimin e tyre gjatë sezonit veror dhe integrimin e kulturave dhe komuniteteve të ndryshme. Krahas aktiviteteve të shumta argëtuese do të zbatohen dhe kurikula të veçanta mësimore sipas grupmoshave.

Një Qendër e re Shumëfunksionale Komunitare për qytetin

Një Qendër e re Shumëfunksionale Komunitare për qytetin

Bashkia Korçë, në partneritet me fondacionin Terre des Hommes dhe Misionin Emanuel inaguruan Qendrën Multifunksionale Komunitare, e katërta qendër në shërbim të fëmijëve nga tetë qendra komunitare që funksionojnë gjithsej në qytet.

read more
back