59 aktivitete me nxënës janë zhvilluar përgjatë vitit 2023 në muzeumet e Korçës

59 aktivitete me nxënës janë zhvilluar përgjatë vitit 2023 në muzeumet e Korçës

59 aktivitete të ndryshme me nxënës nga të gjitha moshat janë zhvilluar përgjatë vitit 2023 në muzeumet e Korçës. Programet edukative përmbledhin shumë aktivitete të ndryshme si: vizita muzeale, orë mësimore, trajnime, leksione, etj, ku në fokus janë gjithmonë fëmijët, nxënësit dhe studentët.

read more

Muzeu i Arsimit mirëpret një numër të lartë vizitorësh

Muzeu i Arsimit mirëpret një numër të lartë vizitorësh

Muzeu Kombëtar i Arsimit është një vlerë identifikuese e Korçës arsimdashëse dhe njerëzve të saj që në breza kanë aspiruar progres. Ky muze është kthyer në një prej destinacioneve më të vizituara. Përgjatë këtij viti ka pritur 7000 vizitorë vendas dhe të huaj.

Shifra rekord të vizitorëve në Muzeun Kombëtar të Artit Mesjetar

Shifra rekord të vizitorëve në Muzeun Kombëtar të Artit Mesjetar

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në Korçë është një nga hapësirat më të bukura muzeore dhe një nga destinacionet më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore, i cili ka pritur përgjatë këtij viti 13.000 vizitorë vendas dhe të huaj. Kryesisht vizitorët kanë qenë nga këto shtete: Itali, Gjermani, Francë, Holandë dhe Spanjë. Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar ka një fond të pasur prej 8000 objektesh, prej të cilave dallon koleksioni i ikonave. Ky koleksion mbart një vlerë të madhe historike, artistike dhe fetare.

Piktori i vogël në muze

Piktori i vogël në muze

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar është një vlerë e trashëgimisë sonë kulturore i vizituar nga 20 000 vizitorë deri në muajin tetor.

"Piktori i vogël në muze" është programi edukativ, që ka bërë bashkë fëmijët e kopshtit "Frymë dashurie", të cilët kanë ngjyrosur vizatime nga libri "Ikonat" duke shpalosur spontanitetin fëminor në përzgjedhjen e ngjyrave.

Muzeume

Nr. Emri i muzeut  Adresa Kontakt: tel/fax
1 Muzeu Arkeologjik Rruga "Sotir Peci" Nr. 2 Korçë 082 243022 / 082252800
2 Muzeu Oriental Bratko Blv. "Fan Noli", Korçë 82243056
3 Muzeu i Artit Mesjetar Blv. "Fan Noli", Korçë 082 243022 
4 Muzeu Kombëtar i Arsimit Blv. "Shën Gjergji", Korçë 082243022 / 082243022
5 Shtëpia muze e “V.Mios”  Rr. "Mihal Grameno", Korçë 82244332
6 Tuma e Kamenicës Kamenicë, Korçë 08 2243122
7 Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare Korçë Rr. "Lefter Serafini", Korçë 08 2243122
8 Muzeu "Gjon Mili" Blv. "Shën Gjergji", Korçë 082244878

 

back