Bashkëpunim me të rinjtë për të realizuar projekte të reja

Bashkëpunim me të rinjtë për të realizuar projekte të reja

Takim i Kryebashkiakut Sotiraq Filo me nxënësit e shkollës së mesme të gjuhëve të huaja "Faik Konica" në Korçë.

read more

100-vjetori i Liceut Kombëtar të Korçës

100-vjetori i Liceut Kombëtar të Korçës

Në qytet u zhvilluan aktivitete të shumta, për të nderuar një prej momenteve më të rëndësishme të historisë, çeljen e Liceut Kombëtar të Korçës. 

read more

“Master Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës”

“Master Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës”

22 restauratorë të rinj janë diplomuar pas përfundimit të studimeve në “Master Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës”.

read more

Masa përgatitore për fillimin e vitit të ri shkollor 2017 - 2018.

Masa përgatitore për fillimin e vitit të ri shkollor 2017 - 2018.

Infratsrukturë e përmirësuar për zhvillimin e procesit mësimor në këtë vit të ri shkollor.

read more

100 vjetori i krijimit të shkollës së parë shqipe në fshatin Dardhë

100 vjetori i krijimit të shkollës së parë shqipe në fshatin Dardhë

Me këtë rast, u mbajt konferenca përkujtimore - shkencore për themelimin e shkollës së parë në gjuhën shqipe në Dardhë "1917-2017".

Shkolla verore "Miqësia"

Shkolla verore "Miqësia"

Për të 10-tin vit rradhazi sjell një verë ndryshe për 100 vogëlushë të qytetit.

read more

Ditë e hapur në shtëpinë e foshnjës "Lulet e vogla"

Ditë e hapur në shtëpinë e foshnjës "Lulet e vogla"

Mbështetje dhe përkujdesje çdo ditë për këta vogëlushë.

Shkolla 9 vjeçare "Naum Veqilharxhi" çelur në vitin 1967

Shkolla 9 vjeçare "Naum Veqilharxhi" çelur në vitin 1967

Një aktivitet i veçantë me rastin e 50-vjetorit.

read more

Zbukurohet fasada e Kopshtit nr. 6 në Lagjen 8 të qytetit

Zbukurohet fasada e Kopshtit nr. 6 në Lagjen 8 të qytetit

Për të tretin vit radhazi nxënësit e Degës së Pikturës të Shkollës “Tefta Tashko Koço” kryejnë praktikën mësimore, duke hijeshuar dhe dekoruar fasadat e kopshteve të qytetit. Kjo iniciativë është mbështetur dhe përkrahur nga Ndërmarrja e Shërbimeve Mbështetëse të Arsimit dhe Çerdheve pranë Bashkisë Korçë. Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka ndjekur nga afër punën e talentuar të këtyre nxënësve për transformimin e fasadës të Kopshtit nr.6, në Lagjen 8 të qytetit. Në fjalën e tij, përshëndeti dhe vlerësoi stafin e kësaj shkolle për impenjimin dhe kontributin e frytshëm, duke i bërë më mikpritëse dhe atraktive ambjentet e edukimit të brezit të ri. 

read more

Programi festiv i fëmijëve të kopështit nr. 1 të qytetit

Programi festiv i fëmijëve të kopështit nr. 1 të qytetit

Atmosfera e gëzuar festive ndihet në çdo kopësht e shkollë dhe në mënyrë të natyrshme i paraprin organizimit madhështor të Bashkisë Korçë me rastin e 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve. Fëmijët me padurim presin festën e tyre, e cila i vendos në qendër të vëmendjes të kujtdo. Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka ndjekur nga afër programin festiv të fëmijëve të kopështit nr. 1 në qytetin e Korçës. Mirënjohje për edukatorët e mësuesit, respekt për punën e tyre të palodhur. Ëndrrat e fëmijëve, na venë çdo ditë para përgjegjësisë për ta bërë qytetin më të bukur dhe më miqësor, veçanërisht për ata 

back