Homazhe në shenjë nderimi të ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës

Homazhe në shenjë nderimi të ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës

U përkujtua si çdo vit 11 nëntorin, dita që shënoi armëpushimin e vitit 1918 dhe fundin e Luftës së Parë Botërore. Së bashku me Ambasadoren franceze Znj.Elisabeth Barsacq, Ambasadorin gjerman Z.Peter Zingraf dhe drejtues të institucioneve lokale, u zhvilluan homazhe në shenjë nderimi të 640 ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës.

Vizita e Prefektit të Rajonit të Maqedonisë Perëndimore

Vizita e Prefektit të Rajonit të Maqedonisë Perëndimore
Kryetari i Bashkisë Korçë së bashku me z.Niko Peleshi, pritën në bashki vizitën e Prefektit të Rajonit të Maqedonisë Perëndimore, z.Giorgos Kasapidis. Gjatë këtij takimi u diskutua për ngritjen e një bashkëpunimi midis dy rajoneve në fushën e sipërmarrjes, informacionit, turizmit dhe ekonomisë së gjelbër.

Sesioni i 41-të i Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Strasburg

Sesioni i 41-të i Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Strasburg

Kryetari i bashkisë Korçë u bë pjesë e Delegacionit Shqiptar, në sesionin e 41-të të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Keshillit të Europës në Strasburg. Në këtë sesion u shqyrtua edhe raporti i monitorimit të situatës së pushtetit vendor në Shqipëri, ku u vlerësua progresi i bërë deri tani, sidomos në decentralizimin e kompetencave, si dhe sfidat e së ardhmes.

Dita Europiane e Bashkëpunimit Territorial

Dita Europiane e Bashkëpunimit Territorial

Ambasadorët e Bashkimit Europian në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut, zgjodhën Korçën në "Ditën Europiane të Bashkëpunimit Territorial".

read more
back