Vizita e Prefektit të Rajonit të Maqedonisë Perëndimore

Vizita e Prefektit të Rajonit të Maqedonisë Perëndimore
Kryetari i Bashkisë Korçë së bashku me z.Niko Peleshi, pritën në bashki vizitën e Prefektit të Rajonit të Maqedonisë Perëndimore, z.Giorgos Kasapidis. Gjatë këtij takimi u diskutua për ngritjen e një bashkëpunimi midis dy rajoneve në fushën e sipërmarrjes, informacionit, turizmit dhe ekonomisë së gjelbër.

Sesioni i 41-të i Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Strasburg

Sesioni i 41-të i Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Strasburg

Kryetari i bashkisë Korçë u bë pjesë e Delegacionit Shqiptar, në sesionin e 41-të të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Keshillit të Europës në Strasburg. Në këtë sesion u shqyrtua edhe raporti i monitorimit të situatës së pushtetit vendor në Shqipëri, ku u vlerësua progresi i bërë deri tani, sidomos në decentralizimin e kompetencave, si dhe sfidat e së ardhmes.

Dita Europiane e Bashkëpunimit Territorial

Dita Europiane e Bashkëpunimit Territorial

Ambasadorët e Bashkimit Europian në Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut, zgjodhën Korçën në "Ditën Europiane të Bashkëpunimit Territorial".

read more

Ambasadori i Sllovenisë në Shqipëri viziton Bashkinë Korçë

Ambasadori i Sllovenisë në Shqipëri viziton Bashkinë Korçë

Ambasadori i Sllovenisë në Shqipëri, z. Peter Japelj, vizitoi Bashkinë Korçë. Gjatë këtij takimi u diskutua për projektet infrastrukturore të realizuara në Korçë gjatë këtyre viteve, programet sociale artistike dhe kulturore, si edhe për projekte të tjera që bashkia do të aplikojë për të rinjtë dhe zhvillimin e teknologjisë.

back