Vizita e Ambasadorit Soreca në Bashkinë Korçë

Vizita e Ambasadorit Soreca në Bashkinë Korçë

Ambasadori i BE-së në Shqipëri, z.Luigi Soreca vizitoi bashkinë. Kryetari i Bashkisë Korçë i shprehu falenderimet për punën e bërë gjatë periudhës së shërbimit si Ambasador në Shqipëri, për rolin e tij në mbështetje të anëtarësimit në BE dhe për bashkëpunimet e shumta që kemi pasur me projekte infrastrukturore por edhe në zhvillimin e artit, kulturës dhe turizmit.

Vizita e Ambasadorit të Republikës së Italisë në Shqipëri, në Bashkinë Korçë

Vizita e Ambasadorit të Republikës së Italisë në Shqipëri, në Bashkinë Korçë

Qeveria Italiane është një mbështetje e madhe e disa projekteve të rëndësishme të zbatuara në Korçë, si ndërtimi i çerdhes numër 2 të qytetit, tregu industrial, markata e fruta-perimeve dhe së fundi tregu i gjësë së gjallë.

read more

Projekti i Bashkive me Energji Inteligjente

Projekti i Bashkive me Energji Inteligjente

Një tjetër projekt i rëndësishëm për Korçën. Me Qeverinë Zvicerane u nënshkrua marrëveshja për dhënien e asistencës teknike dhe financiare në kuadrin e “Projektit të Bashkive me Energji Inteligjente”.

Homazhe në shenjë nderimi të ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës

Homazhe në shenjë nderimi të ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës

U përkujtua si çdo vit 11 nëntorin, dita që shënoi armëpushimin e vitit 1918 dhe fundin e Luftës së Parë Botërore. Së bashku me Ambasadoren franceze Znj.Elisabeth Barsacq, Ambasadorin gjerman Z.Peter Zingraf dhe drejtues të institucioneve lokale, u zhvilluan homazhe në shenjë nderimi të 640 ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës.

back