Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Ekspozita e veçantë që u çel në ambjentet e teatrit A.Z.Çajupi solli në vëmendjen e publikut korçar peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. 22 artistë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës do të hedhin në telajo shpirtin artistikë, punimet do të prezantohen në datë 28 tetor në galerinë e bibliotekës së re të qytetit.

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Çelet sot Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios". 22 piktorë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës bëhen bashkë për të 11-in vit radhazi, duke sjellë në telajo peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. Sot, ora 19:00, tek holli i teatrit "A.Z.Çajupi"!

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Për të 11-in vit radhazi vjen në Korçë, Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios". 22 piktorë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës bëhen bashkë për të sjellë në telajo peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. Ju presim në datë 28 tetor, ora 19:00, tek galeria e bibliotekës së re!

Kolonia Ndërkombëtare e Piktorëve "Ditët e Mios"

Bashkia Korçë, Qendra Kulturore “Vangjush Mio” në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve Figurativë të qytetit të Korçës organizojnë Koloninë Ndërkombëtare të Artistëve Figurativë “Ditët e Mios”. 36 Piktorë morën pjesë në edicionin e pestë të Kolonisë “Ditët e Mios”. Në të morën pjesë jo vetëm piktorë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi e Greqia, por edhe piktorë nga vende të tjera të Europës. Eksperienca e viteve të kaluara jep mundësinë për të menduar zgjerimin e gjeografisë së artistëve pjesëmarrës për t’i dhënë qytetit tonë vlerat dhe dimensionet që ai meriton.  Koha për pjesëmarrësit në këtë koloni është 4 ditë gjatë të cilave piktorët realizojnë punimet e tyre në qytetin e Korçës dhe rrethinat e tij. Ky eveniment ka si qëllim promovimin e vlerave natyrore, kulturore dhe artistike të qytetit tonë si dhe pikat turistike të trevës – Voskopoja, Dardha, Vithkuqi, Bozdoveci, Kamenica etj.
 
Organizatorët venë në dispozicion të gjithë bazën materiale të kësaj kolonie dhe në përfundim të gjithë piktorët pjesëmarrës me një nga veprat e tyre pasurojnë fondin e Galerisë së Arteve “Guri Madhi”. Ekspozita çelet në ambjentet e Qendrës Kulturore ditën e fundit të këtij aktiviteti. Për piktorët Korça mbetet një studio e madhe, me hapësira për t’u eksploruar, befasuese për pasurinë që mbart e cila është mjaft frymëzuese për të ushtruar talentin e tyre. Aktiviteti që do të kthehet në një traditë të përvitshme synon jo vetëm vendosjen e urave të komunikimit mes artistëve por sidomos promovimin e vlerave të qytetit.    
back