Karnavalet sot

Karnavalet që nga viti 2008 çelin sezonin turistik të qytetit të Korçës në muajin qershor duke i paraprirë festave të shumta që organizohen nga Bashkia e qytetit gjatë sezonit veror. Në vitin 2008, organizohet Festivali i Tretë Ndërkombëtar i Karnavaleve, i cili solli një numër të madh pjesëmarrësish dhe përmirësim të ndjeshëm të treguesve cilësorë të organizimit dhe performancës. Rikthimi i kësaj feste popullore u mirëprit nga banorët e këtij qyteti dhe tërhoqi vëmendjen e turistëve vendas dhe të huaj, duke rifituar statusin e festës simbol të qytetit.

Grupet pjesëmarrëse në Festivalin Ndërkombëtar të Karnavaleve 2012

 1. Banda frymore
 2. Kllounët dhe Hyrja  e personaliteteve
 3. Flamurtarët
 4. Butaforia “Zemra”
 5. Grupi i aerobisë
 6. Butaforia e kuzhinierit
 7. Ushtarët me xhip
 8. Kumari dhe zaret
 9. Patinat me flamur dinamikë
 10. Kërcim “Yjet magjike”
 11. Skënderbeu (Butafori Kupa)
 12. Kërcim Marinarët
 13. Serenata (Butafori Arlekini)
 14. Grupi i Kavajës
 15. Grupi i Patosit
 16. Kërcim
 17. Butafori “Breshka ”
 18. Grupi i Serbisë
 19. Grupi i Malit të Zi
 20. Biçikletat
 21. Brazilianët
 22. Cirku i Tiranës
 23. Akademikët (Butafori Froni)
 24. Grupi i Polenës
 25. Birra
 26. Grupi i Prilepit
 27. Grupi i kërcimit
 28. Grupi i Strumicës
 29. Kërcim
 30. Xhamajkanët
 31. Joneli
 32. Grupi Rom 

Grupet pjesëmarrëse në Festivalin Ndërkombëtar të Karnavaleve 2011

 1. Grupi i Kllounëve
 2. Grupi i Hyrjes
 3. Balerinët e vegjël
 4. Spanjollët
 5. Grupi i Këmbajkave dhe Patinatorëve  
 6. “Ëngjëj dhe djaj”
 7. Personazhe Vip- Fëmijësh
 8. Grupi i ftuar nga Elbasani
 9. Grupi i “AMC”
 10. “Yjet magjike”
 11. “Indianët”
 12. Grupi i Maliqit
 13. “Holiday”
 14. “Macja le të lahet”
 15. “Mambo Nr.5”
 16. "Festa e Birrës"
 17. “Ushtarët A. Muzakës”
 18. “Guzhinierët”
 19. Grupi i ftuar i Kavajës
 20. “Pranvera”
 21. “Serenata”
 22. Shkolla e Re, “Karnavali i Vjetër”
 23. Grupi “Piratët e Karaibeve”
 24. Fëmijët Fabulistë
 25. Valsi
 26. Cirku i Tiranës
 27. Kaubojsat
 28. Shkolla e Gjuhëve të Huaja, “Let Kiss”
 29. Mambo Italiane
 30. Eventi i dashurisë
 31. "Gjelat"
 32. "Buburrecat"
 33. Grupi i Baletit “Kapriciot e një femre”
 34. Grupi i ftuar nga Prilepi
 35. Grupi i Baletit “Las Vegas”
 36. Shkolla e Mesme “Ymer Dishnica”
 37. Grupi i ftuar nga Strumica
 38. Grupi Rom
 39. Grupi i Polenës

Grupet pjesëmarrëse në Festivalin Ndërkombëtar të Karnavaleve 2010

 1. Banda e qytetit
 2. Grupi i Baletit të fëmijëve
 3. Shkolla 9- vjeçare “Naum Veqilharxhi”
 4. Shkolla 9- vjeçare “Nuçi Naçi”
 5. Shkolla 9- vjeçare “Thimi Marko”
 6. Shkolla 9-vjeçare “Sevasti Qiriazi”
 7. Shkolla 9-vjeçare “Mësonjëtorja”
 8. Shkolla e Mesme “Themistokli Gërmenji”
 9. Shkolla e Gjuhëve të Huaja “Faik Konica”
 10. Shkolla e Mesme Bujqësore
 11. Shkolla e Mesme “Ymer Dishnica”
 12. Shkolla e Mesme “Raqi Qirinxhi”
 13. Shkolla e Mesme Ekonomike
 14. Shkolla e Re
 15. Aktorët e Teatrit “A.Z.Çajupi”
 16. Grupi i Qendrës Kulturore “V.Mio”
 17. Qendra Kulturore e Fëmijëve
 18. Parada e Babagjyshit
 19. Grupi Rom
 20. Polena  
 21. Kavaja
 22. Shkodra
 23. Cirku i Tiranës
 24. Teatri i Kukullave, Tiranë
 25. Strumica
 26. Prilepi
back