Pastrimi i përroit në fshatin Voskop

Pastrimi i përroit në fshatin Voskop

Ka nisur puna për pastrimin e përroit në fshatin Voskop.

Ndërhyrja do të eleminojë rrezikshmërinë nga përmbytjet që mund të shkaktohen nga grumbullimi i inerteve dhe papastërtive.

Reduktimi i mbetjeve në qytetin e Korçës dhe nxitja e kompostimit

Reduktimi i mbetjeve në qytetin e Korçës dhe nxitja e kompostimit

Në bashkëpunim me Ndërmarrjen e Shërbimeve Publike në Bashkinë Korçë KRWM ka nisur një nismë të re e cila ka në fokus reduktimin e mbetjeve në qytetin e Korçës dhe nxitjen e kompostimit.

read more

Pastrimi i kanaleve kullues në fshatin Polenë

Pastrimi i kanaleve kullues në fshatin Polenë

Punonjësit e Shërbimeve Publike ishin në fshatin Polenë për pastrimin e kanaleve kullues. Puna vazhdon edhe në fshatin Vinçan për pastrimin e kanaleve vaditës, si edhe në fshatin Bulgarec për pastrimin e kanaleve kullues.

Dy rrugë në fshatin Mborje shtrohen me kalldrëm

Dy rrugë në fshatin Mborje shtrohen me kalldrëm

Ka nisur puna për shtrimin me kalldrëm të dy rrugëve të tjera në fshatin Mborje.

Rrugicat me kalldrëm janë një vlerë e çmuar në lagjet historike të Korçës dhe në fshatrat përreth saj. Ruajmë traditën dhe tregojmë kujdes të veçantë në mirëmbajtjen e tyre.

Krasitja e pemëve në Bulevardin "Gjergj Kastrioti"

Krasitja e pemëve në Bulevardin "Gjergj Kastrioti"

Në prag të pranverës filluam punën me krasitjen e pemëve në Bulevardin “Gjergj Kastrioti” në Korçë.

Puna do të vazhdojë edhe në pjesët e tjera të qytetit.

Pastrimi i përroit në fshatin Belorta

Pastrimi i përroit në fshatin Belorta

Nga puna për pastrimin e përroit të fshatit Belorta.

Kjo ndërhyrje do të shmangë rrezikun e përmbytjeve të tokave bujqësore gjatë sezonit të reshjeve me intensitet të lartë.

Pastrimi i kanaleve kullues në fshatin Drenovë

Pastrimi i kanaleve kullues në fshatin Drenovë

Vazhdon puna edhe në fshatin Drenovë për pastrimin e kanaleve kullues për t’u ardhur në ndihmë fermerëve duke lehtësuar punën e tyre të përditshme.

Vazhdon puna për pastrimin e rrugëve nga bora

Vazhdon puna për pastrimin e rrugëve nga bora

Në këto ditë të ftohta dimri me temperatura të ulta dhe reshje bore punonjësit e shërbimeve publike me mjetet e nevojshme kanë qenë në terren për pastrimin e rrugëve nga bora dhe normalizimin e situatës. Të gjitha rrugët që lidhin Korçën me zonat malore janë të hapura ndërkohë që puna po vazhdon intensivisht për pastrimin e rrugës së Panaritit ku edhe sasia e reshjeve të borës ka qenë më e madhe.

Vazhdon me ritme të shpejta puna për hapjen e segmentit të rrugës Shtyllë-Panarit

Vazhdon me ritme të shpejta puna për hapjen e segmentit të rrugës Shtyllë-Panarit

Përtej vështirësisë që kjo rrugë ka për shkak se trashësia e borës në vende të caktuara arrin 2 metra, punëtorët po vazhdojnë ende punën për hapjen e plotë të këtij segmenti.

Lagjja 4 do të ketë infrastrukturë krejtësisht të transformuar.

Lagjja 4 do të ketë infrastrukturë krejtësisht të transformuar.

Së shpejti Lagjja 4 (ish fusha e druve) do të ketë infrastrukturë krejtësisht të transformuar.

Vijon me ritme të shpejta puna për shtrimin e trotuarëve me pllaka dhe vendosjen e bordurave. Puna do të vijojë më pas me rehabilitimin e ujërave siperfaqësore dhe asfaltimin e plotë të rrugëve.

back