Rikonstruksioni i Sheshit para Teatrit

Rikonstruksioni i Sheshit para Teatrit

Investimi me vlerë 241 milion lekë i shtrirë në një sipërfaqe prej 30.000 m2 përfshin:

1.      Rimodelimin dhe konturimin e sheshit para teatrit

2.      Ndërtimin e një obelisku panoramik me një lartësi prej 33.5

3.      Ndërtimin e një shatërvani me siperfaqe 350 m2 i cili në stinën e dimrit do të funksionojë si pistë patinazhi

4.      Rikonstuksionin e fasadave të pallateve përreth sheshit

5.      Përmirësimin e ndriçimit publik të Bulevardit "Gjergj Kastrioti"

6.      Rikonstruksioni i një pjese të Bulevardit "Fan S. Noli" që lidh sheshin me zonën e pazarit deri tek ish-NPV

7.      Shtesën e Lulishtes "Vangjush Mio"

8.      Rikonstruksionin e rrugicave midis shkollës "Themistokli Germenji" dhe Zonës Kembesore së bashku me shtrimin e rrjetit të kanalizimeve

9.      Standartizimin e rrugës për kalimin e automjeteve dhe krijimin e vendparkimeve

 

Rikonstruksioni dhe rivitalizimi i Pazarit të Vjetër

Rikonstruksioni dhe rivitalizimi i Pazarit të Vjetër

Rikonstruksioni dhe rivitalizimi i Pazarit të Vjetër me një vlerë prej 257 milion lekë përfshin:

1.     Projekti konsiston në ndërhyrje restauruese për 33 blloqe dyqanesh, me sipërfaqe 7 000 m2 

2.     Kryerja e punimeve për restaurimin e fasadave, elementeve të drurit, elementeve metalike, punimeve përforcuese dhe strukturale, që konsistojnë në restaurimin e elementeve konstruktive të dyqaneve si dhe ato të ndërkateve. 

Varrezat e Dëshmorëve

Varrezat e Dëshmorëve

Vlera që do të investohet në këtë projekt është 22.4 milion lek dhe përfshin:

1.      Rikonstruksionin e plotë të rrugës nga ish Kampi i Punëtorëve deri tek depoja e Ujit

2.      Rikonstruksionin e shkallëve të Varrezave të Dëshmorëve, shesheve midis shkallëve si edhe zëvendësimin e pllakave të dëmtuara.

3.      Riparimin e rrugës që lidh qytetin e Korçës me ish Kampin e Punëtorëve.

Investime në kopshte dhe shkolla

Rikonstruksion i plotë i kopshtit Nr.10 të qytetit

Rikonstruktohen të gjtha ambientet e jashtme e të brendëshme të kopshtit Nr. 10 të qytetit. Puna ka filluar nga suvatimi i jashtëm e i brendshëm, rikonstruksioni i çatisë, vendosja e sistemit të ngrohjes etj duke shtuar komoditetin për 120 fëmijët të cilët do të frekuentojnë këtë kopësht.

Rikonstruksioni i shkollës "Mësonjëtorja e Parë Shqipe"

Me një vlerë prej 53 milion lekësh është bërë rikonstruksioni i plotë i kësaj shkolle si edhe është ndërtuar shtesa e re e kësaj shkolle ku parashikohet të vendoset palestra e kësaj shkolle.

 

back