Rikonstruksioni i rrugës “Don Gjon Buzuku”

Rikonstruksioni i rrugës “Don Gjon Buzuku”

81.000.000 lekë u investuan për rikonstruksionin e rrugës “Don Gjon Buzuku” dhe sheshit në krah të Poliklinikës

RIJETËZIMI I PAZARIT TË VJETËR TË KORÇËS

RIJETËZIMI I PAZARIT TË VJETËR TË KORÇËS

Pazari i Vjetër i Korçës, një element identifikues i qytetit, përmes një investimi gjigand dhe të detajuar i rikthehet lavdisë së dikurshme. Ndërhyrja në këtë monument të vyer kulturor është ndarë në disa faza të cilat u konkretizuan fillimisht përmes restaurimit të godinave me vlera historike e arkitekturore e më tej përmes planifikimit të aktivitetit që e kthen atë në një pol të ri zhvillimi ekonomik-turistik.

read more

RIJETËZIMI I SHESHIT TË XHAMISË “ILJAZ BEJ MIRAHORI”

RIJETËZIMI I SHESHIT TË XHAMISË “ILJAZ BEJ MIRAHORI”

Një tjetër vlerë i shtohet qytetit të Korçës përmes investimit prej 38 milion lekë në sheshin e xhamisë “Iljaz Bej Mirahori”. Sistemimi i gjithë hapësirës përreth kësaj xhamie e cila është monumenti më i vjetër i qytetit, ka mundësuar rikthimin e vlerave jo vetëm historike e kulturore por edhe evidentimin arkitektonik të saj. Stili unik që e bën këtë xhami ndër më të veçantat në Ballkan , i rrethuar edhe nga një hapësirë e kuruar në aspektin infrastrukturor, i rikthen asaj vendin e nderit që i takon mes objekteve të tjera të madhështisë.

read more

Bashkia Korçë së shpejti, në një godinë më të përshtatshme në shërbim të qytetarëve!

Bashkia Korçë së shpejti, në një godinë më të përshtatshme në shërbim të qytetarëve!

Bashki e hapur për qytetarët në dy godina në Zonën Këmbësore të qytetit - Projekti më i ri synon përmirësimin e standartit të shërbimeve për komunitetin duke u bërë modeli i parë i këtij lloji në Shqipëri. Punimet për përshtatjen e dy godinave fillojnë së shpejti.

 

back