Një Qendër e re Shumëfunksionale Komunitare për qytetin

Një Qendër e re Shumëfunksionale Komunitare për qytetin

Bashkia Korçë, në partneritet me fondacionin Terre des Hommes dhe Misionin Emanuel inaguruan Qendrën Multifunksionale Komunitare, e katërta qendër në shërbim të fëmijëve nga tetë qendra komunitare që funksionojnë gjithsej në qytet.

read more

Panairi i Punës 2016

Panairi i Punës 2016

Për të nëntin vit radhazi B​ashkia e Korçës ka sjellë P​anairin e Punës, si një urë lidhëse dhe mundësi e njohjes së të rinjve me ofertat e kërkesat e tregut të punës. Në të morën pjesë rreth 47 subjekte, të cilët kanë ofruar vende të lira pune, si dhe qindra aplikantë dhe të interesuar. Ky panair nga viti në vit sjell edhe më shumë rezultate duke identifikuar dhe ofruar mundësi orientimi dhe punësimi të reja. Gjithashtu u shërben punëdhënësve me mundësi konkrete për plotësimin e vendeve të lira të punës, duke e bërë këtë proçes konkurrues, transparent dhe më të frytshëm.

 

Personazhe të animuar në fasadën e kopështit 10

Personazhe të animuar në fasadën e kopështit 10

Një surprizë e bukur për fëmijët e Kopshtit nr. 10 të qytetit nga të rinjtë e Njësisë Kreative, Bashkia Korçë. Edhe në fundjavë ata po punojnë për të pikturuar muret e jashtme të kopështit, duke transformuar imazhin në një pamje të gëzueshme me ngjyra e personazhe. Imazhet janë pikturar nga Miles Killingsworth, vullnetar i Korpusit të Paqes në Bashkinë e Korçës. 

‪#‎QytetiPërFëmijët

STOP Dhunës - Abuzimit - Shfrytëzimit - Neglizhimit të Fëmijëve!

STOP Dhunës - Abuzimit - Shfrytëzimit - Neglizhimit të Fëmijëve!

Në kuadër të Planit Kombëtar të Mobilizimit u organizua nga Bashkia Korçë në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë një aktivitet sensibilizues për mbrojtjen e fëmijëve. Dhjetra fëmijë kanë kaluar përmes qytetit me autobusin e loguar nën siglën “Unë Mbroj Fëmijët në Qytetin tim”, për të zgjuar ndjeshmërinë individuale tek secili prej nesh.  Më tej, në zonën këmbësore u vendosën stenda me materiale të punuara nga fëmijët dhe u zhvilluan aktivitete argëtuese për ta. Në mbështetje të kësaj tematike janë shpërndarë për kalimtarët fletëpalosje dhe materiale sensibilizuese. Aktiviteti u  gjallërua nga pantonimet, animatorët, grupi i valleve për fëmijë dhe muzika e larmishme. 

back