Dita Boterore e Mjedisit

Ne kuadrin e 5 qershorit, Dites Boterore te Mjedisit, Bashkia Korce ka organizuar veprimtari konkrete per pastrimin e disa zonave ne qytet si edhe do te percjelle mesazhe sensibilizimi per qytetaret e Korces per mbajtjen paster te mjedisit.

Pas perfundimit ne date 2 qershor te aksionit mjedisor “18 dite ne 18 lagje” i cili edhe kete fillim vere kishte per qellim pastrimin e zonave problematike referuar ndotjes ne te 18 lagjet e qytetit sipas nje grafiku te caktuar, te marte, date 5 qershor, ne Diten Boterore te Mjedisit, Ndermarrja e Sherbimeve Publike prane Bashkise Korce dhe Firma e pastrimit te qytetit Korsel do te nderhyne per pastrimin e akseve te poshteshenuara:

ORA 9.00

Rruga e Kolonjes (nga Ura e Fajances ne drejtim te Antenes)

Prapa shkolles “Ismail Qemali” (siperfaqja e asfaltuar)

Pazari i qytetit (pjesae hyrjes per tek magazinat)

Zona e tregut te rrobave te perdorura (prane NPV)

Konvikti ( Rruga “Partizani”)

Parku prane Fabrikes se Birres

  • Ndermarrja e Sherbimeve Publike do te filloje lyerjen e pemeve ne akset kryesore te qytetit.
  •  Do te vendosen tabela sensibilizuese per ndalimin e hedhjes te mbeturinave inerte ne hapesirat publike te qytetit.
  • Gjithashtu ne bashkepunim me DAR  nxenesit e te gjitha shkollave te qytetit do te angazhohen per pastrimin e territorit rreth shkollave te tyre.

Kryebashkiaku Niko Peleshi do te percjelle mesazhin e tij per qytetaret ora 9.00 ne Parkun prane Fabrikes se Birres

Ai do te jete i pranishem  ne aktvitetin e pastrimit te kesaj zone ku do tё jene edhe pёrfaqёsues nga Ambasada Italiane, DAR (Drejtoria Arsimore Rajonale Korçё), nxёnёs dhe mёsues tё shkollave.

ORA 11.00

Nen moton”Cdo dite eshte dita e mjedisit”, Bashkia Korce ne bashkepunim me Drejtorine e Shendetit Publik do te shperndaje fletepalosje dhe mesazhe sensibilizuese per qytetaret para Pallatit te Kultures “Vangjush Mio”.

Ju faleminderit!

read more

Projekti "YEP"

Bashkia Korçë dhe Bashkëpunimi Teknik Ndërkombëtar  Gjerman (GIZ), ndërmarrin për herë të tretë projektin YEP - “Inkurajimi i sipërmarrësve të rinj”.

Njoftohen të gjithë të rinjtë që kanë mbaruar studimet e larta, të aplikojnë për të qenë pjesë e këtij projekti që synon nxitjen e iniciativave sipërmarrëse të të rinjve.

Idetë më të mira të biznesit si dhe biznesplanet e paraqitura do të vlerësohen nga një komision profesional dhe fituesit e projektit do të përfitojnë:

-         Grand për çeljen e biznesit të tyre

-         Lehtësi fiskale për biznesin gjatë vitit të pare të aktivitetit

read more

Ftesë Festa e lakrorit

Edhe gjatë 2010-ës, Bashkia Korçë, me mbështetjen e bisnesit lokal, organizon për të tretin vit Festën e lakrorit. Ejani të shijoni lakrorin në saç, traditë e spikatur e Rajonit të Korçës, së bashku me produket e tjera të traditës sonë. Festa do të zhvillohet ditën e shtunë, në datën 24 korrik, tek sheshi i Parkut “Rinia”, në orën 18:00.

Ju presim të festojmë së bashku!

takimi i Avokatatit të Popullit me qytetarët e Korçës

Në ushtrim të funksioneve të përcaktuara nga ligji dhe në kuadër të përmbushjes së veprimtarisë së tij për takimin e qytetarëve sa më pranë vendbanimit të tyre, Avokati i Popullit do të zhvillojë në qytetin e Korçës një ditë të hapur për pritjen e ankesave të qytetarëve.

read more
back