19 ikona të restauruara në vitin 2023 nga Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në Korçë

19 ikona të restauruara në vitin 2023 nga Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar në Korçë

19 ikona janë restauruar dhe rikthyer në jetë përgjatë vitit 2023 nga Laboratori i Restaurimit dhe Konservimit në Muzeun Kombëtar të Artit Mesjetar Korçë. Një punë e shkëlqyer e specialistëve restauratorë, të cilët me durim dhe përkushtim nxorrën në dritë ikona të shek. XVII-XIX, realizuar nga emra të mirënjohur të ikonografisë shqiptare si: Kostandin Jeromonaku, Kostandin & Athanas Zografi, Nilu Jeromonaku etj.

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar është një kryevepër e trashëgimisë sonë kulturore, unik për fondin që ka edhe përtej kufijve të Shqipërisë.

back