Karnavalet e Polenës në Korçë

Karnavalet e Polenës në Korçë

Polena po kthehet në një destinacion turistik me festa të bukura, histori, kulturë dhe traditë të trashëguar ndër breza. Festa e Karnavaleve e cila organizohet çdo datë 6 janar dhe që tashmë është kthyer në një traditë, i përket një riti të lashtë me kostume të përgatitura nga lëkura e kafshëve dhe me një fabul të caktuar. Festimet e kësaj feste fillojnë herët në mëngjes dhe kulmojnë me muzikë, valle e këngë në qendër të fshatit.

back