Korça vlerësohet nga revista National Geographic si Parisi i Vogël i Shqipërisë

Korça vlerësohet nga revista National Geographic si Parisi i Vogël i Shqipërisë

NATIONAL GEOGRAPHIC cilëson Korçën si Parisin e Vogël të Ballkanit dhe Voskopojën vendin ku gjen afresket më magjike në botë.

Revista prestigjoze National Geographic i ka kushtuar një reportazh Korçës dhe kishave mahnitëse të Voskopojës, duke nxjerrë në pah artin e mrekullueshëm mesjetar të ikonografisë në pesë kisha që kanë një nga përqendrimet më madhështore të artit të afreskut në botë.

back