Të ndalim dhunën ndaj gruas

Të ndalim dhunën ndaj gruas

Bashkia Korçë renditet ndër bashkitë me sukses dhe numër rastesh të zgjidhura më shumë në Shqipëri, përsa i përket dhunës në familje. Prej më shumë se 10 vitesh, kemi të institucionalizuar shërbimin për parandalimin, denoncimin dhe minimizimin e pasojave që shkakton dhuna në familje, si fenomen shoqëror. Në një fushatë 16 ditore kundër dhunës ndaj gruas, është çelur një aktivitet ndërgjegjësues që do të vazhdojë edhe në ditët në vijim në qytet dhe Njësitë Administrative. Dhuna në familje nuk është një çështje që i përket vetëm familjeve, por i përket të gjithë komunitetit.

back