Sport per te Gjithe

sporti_per_te_gjitheProgrami “Sporti për të gjithë” ka si synim përmirësimin e nivelit të sporteve të ndryshme, nëpërmjet organizimit të aktiviteteve të ndryshme, kampionateve dhe lojërave  rinore, në natyrë dhe mjedise të mbyllura. Gjithashtu ai synon promovimin e sporteve të reja dhe futjen e kulturës sportive tek grupmoshat e reja, si një element i domosdoshëm për një fizik
dhe jetë të shëndetshme.
Ky program konsiston në implementimin e disa projekteve:

Projekti “Zhvillimi vjetor i veprimtarive sportive” - është një projekt madhor dhe hartohet mbi bazën e një kalendari vjetor të zhvillimit të veprimtarive sportive që sintetizohet në:

    * veprimtari sportive me nxënës të shkollave të qytetit të Korçës
    * lodra karnavale
    * vrapim në natyrë
    * kampionat minifutbolli
    * kampionat basketbolli
    * Atletikë; kupa “Kristo Isak” dhe “Kiço Nuke”
    * Rrëshqitje me ski dhe slita, patina me rrota
    * Kampionat ping-pongu
    * Kampionati individual i badmintonit
    * Lojëra lëvizore (me pjesëmarrje dhe të fëmijëve me aftësi të kufizuar)
    * Çiklokrosi

Projekti “Lojërat rinore 2008” – ky projekt do të implementohet në rang qarku dhe ka si qëllim finalizimin e të gjitha ndeshjeve sportive të organizuara në shkollat 9-vjeçare të qytetit, nëpërmjet organizimit të një aktiviteti me performancë madhështore me pjesëmarrjen e të gjithë nxënësve konkurrentë dhe dhënien e stimujve dhe çmimeve për fituesit dhe trajnerët më të mirë.

Projekti “Kampionati Ballkanik i volejbollit për të rinj” -  ky projekt ka si synim organizimin e një kampionati të sportit të volejbollit me pjesëmarrjen e skuadrave nga vende të Ballkanit si një formë e re e shkëmbimit të eksperiencave dhe bashkëpunimeve Cross-border. Implementimi i këtij projekti është i një rëndësie të veçantë për qytetin e Korçës, pasi ai ka nxjerrë në vite sportistë që kanë emrin e tyre në zhvillimin e këtij sporti në vend dhe më tej, si Tamara Nikolla etj.
back