Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar hap dyert për vizitorët. Me një fond prej 8000 ikonash dhe objektesh të karakterit religjioz, Muzeu Kombetar i Artit Mesjetar është vendosur në ndërtesën e re ku dhjetra vepra janë ekspozuar në sallat e kësaj qendre muzeore, ndër më të rëndësishmet në Shqipëri. Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar falë ndërtimit bashkëkohor është një ndër destinacionet më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore.  I pozicionuar përgjatë Bulevard "Fan Noli" në Korçë, ky muze është jo vetëm një ekspozitë vizive vlerash por edhe një institucion unikal në rajon. 

back