Buxheti për Qytetarin 2022-2024 Bashkia Korçë

Buxheti për Qytetarin 2022-2024 i Bashkisë Korçë, i hartuar nga ekspertët e Bashki të Forta në bashkëpunim me zyrën e Financës. 

 

SHKARKO DOKUMENTIN PDF

 

 

Njoftim

Korçë më 21.01.2022

Lënda: Njoftim

Drejtuar: Këshilltarëve të Këshillit Bashkiak Korçë

                 Kryetarit të Bashkisë Korçë z.Sotiraq Filo  

Njoftohen të gjithë këshilltarët e Këshillit Bashkiak Korçë dhe Kryetari i Bashkisë Korçë z.Sotiraq Filo,  se ditën e Enjte, datë 27 Janar 2022, ora 1300  do të zhvillohet mbledhja e Këshillit në sallën e Këshillit Bashkiak,  me rend dite si më poshtë:

read more
COOLAB vjen në Korçë nga datat 17-22 janar

COOLAB vjen në Korçë nga datat 17-22 janar

HUBI i ri në Korçë është qendra më e dashur dhe më e frekuentuar nga të rinjtë e apasionuar pas teknologjisë dhe inovacionit. COOLAB, është aktiviteti me cool që ju fton të ndani ide dhe të argëtoheni. 17-22 janar, tek biblioteka "Thimi Mitko"!

Vizita e drejtorit të projektit Bashki të Forta në Bashkinë Korçë

Vizita e drejtorit të projektit Bashki të Forta në Bashkinë Korçë

Kryetari i Bashkisë Korçë priti në bashki drejtorin e projektit Bashki të Forta Z. Norbert Pijls. Gjatë takimit u shkëmbyen mendime për ecurinë e bashkëpunimit në fushat e Arsimit Parashkollor, Këshillit Bashkiak dhe përfshirjes qytetare në vendimarrje, barazisë gjinore dhe përfaqësimit të grave. U diskutua gjithashtu për sfidat dhe hapat e mëtejshëm të bashkëpunimit sidomos në fushën e teknologjisë dhe inovacionit.

 Programi IPARD II, Thirrja IV

Programi IPARD II, Thirrja IV

Fermerë , biznese, banorë të Bashkisë Korçë:

  • Nësë keni një shtëpi të vjetër dhe një ide të re biznesi, aplikoni tani për të ngritur bujtinën tuaj.
  • Në këto bujtina jemi të vetëdijshëm që tek ju nuk do të mungojnë elementë tradicionalë, mikëpritja dhe ushqimi bio.
  • Ju që keni një zanat, një eksperiencë, një dhunti, apo një dëshirë, ndiqni udhëzimet në faqen zyrtare azhbr.gov.al, duke plotësuar anekset e plan biznesit dhe aplikoni.
read more

Njoftim

Me Vendim të Këshillit Bashkiak Nr.137, datë 25.11.2021 “Për nivelin e taksave dhe tarifave vendore dhe kundërvajtjet administrative për vitin 2022” janë përjashtuar nga pagesa e tarifave vendore familjare kategoritë si më poshtë:

  • Familjet kryefamiljari i të cilave përfiton ndihmë ekonomike.
  • Familjet kryefamiljari i të cilave përfiton vetëm pension pleqërie/pension social kur familja përbëhet vetëm nga 1 pensionist.

 

 

read more
Teatri "Andon.Z.Çajupi" çel sezonin e ri artistik

Teatri "Andon.Z.Çajupi" çel sezonin e ri artistik

Teatri "Andon.Z.Çajupi" çel sezonin e ri artistik me shfaqjen Tregtari i Venedikut, William Shakespeare. Interpretimi i mrekullueshëm i trupës së aktorëve nen regjine e Qendrim Rianit e solli këtë shfaqje botërore në skenën e teatrit me shumë mjeshtëri.

Takimi falenderues i fundvitit me gazetarët

Takimi falenderues i fundvitit me gazetarët

Takimi tradicional i falenderimit në fundvit, me gazetarë të mediave lokale dhe kombëtare në Korçë.Falenderues për bashkëpunimin, me urimet më të mira për ta dhe familjet e tyre.

Parada e Babagjyshëve

Parada e Babagjyshëve

Faleminderit të gjithë vogëlushëve të Korçës që u bashkuan në Paradën e Babagjyshëve, e cila është kthyer tashmë në një traditë. Momente festive dhe atmosferë e veçantë që nisi tek Sheshi i Katedrales për të vazhduar më pas tek Parku i Akullit!

Një kartolinë nga kori “Lira"

Një kartolinë nga kori “Lira"

Si çdo fundviti kori “Lira”, Nderi i Kombit vjen me një koncert special urimi.
30 dhjetor, ora 18:00 tek teatri “Andon Zako Çajupi”.

Njoftim

Datë 30.12.2021

NJOFTIM

Në kuader të programit “ Qyteti Social” Bashkia Korçë zbaton projektet : “Qendra ditore për fëmijë, fuqizimi i fëmijëve Rom dhe Egjiptian”, “ Qendra Komunitare për moshën e tretë ”

 

read more
FestON Korça

FestON Korça

Një mbrëmje e mrekullueshme tek teatri Andon.Z.Çajupi, me artistë korçarë dhe të ftuar.

Urime dhe dhurata për vogëlushët e shtëpisë së foshnjës

Urime dhe dhurata për vogëlushët e shtëpisë së foshnjës

Urime dhe dhurata me shumë dashuri për vogëlushët e shtëpisë së foshnjës “Lulet e Vogla”.

Ti ke forcën që nderon kombin

Ti ke forcën që nderon kombin

Eja në datën 30 dhjetor, pranë Pedonales së Korçës dhe njihu me mundësinë e një karrierë prestigjioze dhe të mirë paguar pranë Forcave të Armatosura. Ju mirëpresim më 30 Dhjetor, në orën 10:00-13:00 dhe 16:00 -20:00 tek Zona Pedonale në Korçë!

read more

Njoftim

Korçë më 24.12.2021

Njoftohen të gjithë këshilltarët e Këshillit Bashkiak Korçë dhe Kryetari i Bashkisë Korçë z.Sotiraq Filo,  se ditën e Mërkurë, datë 29 Dhjetor 2021, ora 1300  do të zhvillohet mbledhja e Këshillit në sallën e Këshillit Bashkiak,  me rend dite si më poshtë:

read more
Festat janë magjike në Korçë!

Festat janë magjike në Korçë!

Performanca e Dj Vin Veli, pak verë e ngrohtë si dhe dekori i festave i bënë më të bukura këto ditë në Korçë!
Festa vazhdon...

Rihapet shtëpia muze e Vangjush Mio

Rihapet shtëpia muze e Vangjush Mio

Një tjetër destinacion që vlen të vizitohet i shtohet Korçës.Të shtunë, ora 18:00, rihapet Shtëpia Muze e piktorit Vagjush Mio si një vlerë e shtuar jo vetëm për artdashësit korçarë por edhe gjithë turistët që do të vizitojnë veprat e rralla të piktorit në shtëpinë ku ai jetoi e punoi.

Dhurata për nxënësit e shkëlqyer të shkollave 9-vjeçare

Dhurata për nxënësit e shkëlqyer të shkollave 9-vjeçare

Tek Qyteza e Fëmijëve, investimi më i bukur i dedikuar për fëmijët, pritëm sot nxënësit e shkëlqyer të shkollave 9-vjeçare.Ndamë dhurata për nxënësit e qytetit dhe Njësive Administrative, të cilët na kanë bërë krenarë me arritjet e tyre në mësime gjatë vitit 2021.

Shtohen 100 fidanë të rinj tek kodrat e qytetit

Shtohen 100 fidanë të rinj tek kodrat e qytetit

Së bashku me Zv. Ministren e Turizmit dhe Mjedisit Znj. Almira Xhembulla, si dhe me të rinj të Korçës kryetari i bashkisë mbolli sot disa fidanë akacie në kurorën e gjelbër të qytetit. Bashkia Korçë gjatë vitit të kaluar ka mbjellë 118 ha pyje në të gjithë territorin e bashkisë, ndërsa synohet që këtë nismë ta vazhdojmë edhe gjatë këtij sezoni mbjelljesh.

Njoftim

          R E P U B L I K A E S H Q I P Ë R I S Ë

          KËSHILLI I BASHKISË

       KORÇË

 

Njoftohen të gjithë këshilltarët e Këshillit Bashkiak Korçë dhe Kryetari i Bashkisë Korçë z.Sotiraq Filo,  se ditën e Mërkurë, datë 22 Dhjetor 2021, ora 1300  do të zhvillohet mbledhja e Këshillit në sallën e Këshillit Bashkiak,  me rend dite si më poshtë:          

read more

Njoftim

SHPALLJE PËR LËVIZJE PARALELE DHE PËR PRANIMIN NË SHËRBIMIN CIVIL NË KATEGORINË EKZEKUTIVE

Niveli minimal i diplomës “Master Profesional”, në një nga degët e Fakultetit të Ekonomisë

Kategoria e pagës III.b

read more
BiblioTech

BiblioTech

BiblioTech - Një hapësirë e pajisur me mjete teknologjike brenda bibliotekës së re të qytetit "Thimi Mitko". U nënshkrua sot një memorandum mirëkuptimi me z. Roberto de Bernardi, Drejtor i Përgjithshëm i UNICEF në Shqipëri, gjatë inagurimit të hapësirave teknologjike për fëmijët, të rinjtë dhe gjithë komunitetin.

read more
Bashkia Korçë mbështet nxënësit e ekselencës

Bashkia Korçë mbështet nxënësit e ekselencës

Për të 12-in vit radhazi, bashkia vlerëson me certifikata dhe bursa nxënësit ekselent të gjimnazeve publike dhe jopublike. Mirënjohës për 78 nxënësit ekselent që me punën dhe vullnetin e tyre, janë sot një model për bashkëmoshatarët dhe një vlerë e shtuar për Korçën.

Korça Open Air

Korça Open Air

KORÇA OPEN AIR, IZ AIR CUP 2021- Fluturime të lira dhe garë mes profesionistësh në qiellin e Korçës. Kampionati i 10-të Kombëtar Shqiptar i fluturimeve të lira vjen në datat 17-18 dhjetor.

read more
MITEF Greece Startup Competition

MITEF Greece Startup Competition

MITEF Greece Startup Competition, një nga programet kryesore të akselerimit në Evropën Juglindore, është krijuar për të ndihmuar sipërmarrësit në fazat e hershme të transformojnë idetë e tyre në kompani që ndryshojnë botën.

read more
Agrichallenge, bujqësia dhe teknologjia

Agrichallenge, bujqësia dhe teknologjia

Bashkia Korçë do të jetë gjithmonë një nxitëse për të rinjtë, për t'u bërë pjesë e gjetjeve inovative në zhvillimin e bujqësisë. Dhjetra të rinj e të reja u bënë pjesë e Workshopit të hapur të Agrichallenge, i cili u organizua në ambjentet e bibliotekës "Thimi Mitko".

read more
Magjia e festave në Korçë

Magjia e festave në Korçë

KORÇA NDEZI DRITAT E FESTAVE!

100 vjetori i krijimit të bibliotekës "Thimi Mitko"

100 vjetori i krijimit të bibliotekës "Thimi Mitko"

Në këtë 100 vjetor godina e bibliotekës së qytetit është vendosur në një hapësirë moderne, jo vetëm nga infrastruktura por dhe digjitalizimi që do të ndodhë në kohë.

read more
Reshjet e borës, situata e normalizuar

Reshjet e borës, situata e normalizuar

Ndërmarrja e Shërbimeve Publike, prej orëve të para të mëngjesit ka ndërhyrë në disa akse problematike për shkak të reshjeve të borës. Rruga e Shtyllës dhe Voskopojës janë të kalueshme dhe gjendja paraqitet e normalizuar, aktualisht fadroma po punon për zhbllokimin e rrugës së Panaritit.

Kalendari i aktiviteteve

Kalendari i aktiviteteve

Gjatë gjithë muajit dhjetor do të ketë një sërë aktivitetesh për fëmijë dhe të rritur, tek parku "Rinia" dhe tek teatri "A.Zako.Çajupi".

Le t'i gëzojmë së bashku këto ditë në qytetin e festave!

Panairi Ndërkombëtar i Tiranës 2021

Panairi Ndërkombëtar i Tiranës 2021

Bashkia Korçë, pjesë e Panairit Ndërkombëtar të Tiranës 2021.
Së bashku me Korçën dhe destinacionet më të bukura turistike, në këtë panair u prezantua edhe logoja zyrtare "Korça Unbelievable", që do të shoqërojë në vijim të gjitha eventet.

Takim me investitorë dhe ekspertë izraelitë

Takim me investitorë dhe ekspertë izraelitë

Korça po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendjen e investitorëve të huaj, të cilët duan të hapin degët e kompanive të tyre në fushën e teknologjisë dhe inovacionit. Kryetari i Bashkisë Korçë, së bashku me ministrin e mbrojtjes,pritën vizitën e investitorëve dhe ekspertëve izraelitë, të cilët vizituan Korçën si lokalitet të zgjedhur prej tyre për investime serioze në këtë fushë.

read more
Interesi i madh i të rinjve për paketat që Korça Hub ofron

Interesi i madh i të rinjve për paketat që Korça Hub ofron

Të rinjtë gjithnjë e më shumë po shprehin interes për të njohur programet dhe paketat më të fundit që Korca Hub ofron. Sot në Qendrën më të madhe të Inovacionit dhe Teknologjisë, ishin nxënësit e shkollës "Bardhyl Pojani", Bashkia Maliq, të cilët u informuan mbi trajnimet e 3D Max dhe Paketat e Social Media Management.

Fëmijët e talentuar të kursit të pikturës shpallen fitues në konkursin "Shqipëria Ime"

Fëmijët e talentuar të kursit të pikturës shpallen fitues në konkursin "Shqipëria Ime"

Paulo Jorgjin, Rei Pinderin dhe Arbi Pinon janë fëmijët e talentuar që frekuentojnë kursin e pikturës, tek Qyteza e Fëmijëve. Në konkursin "Shqipëria Ime", organizuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit, artistët e vegjël u shpallën fitues, duke sjellë në telajo simbolet më të dashura, si dhe ngjarjet më të rëndësishme në histori.

Korça Hub ofron paketa të reja trajnimi

Korça Hub ofron paketa të reja trajnimi

Korça Innovation and Technology Hub, një histori suksesi, si dhe një mundësi e mirë për vetëpunësimin e të gjithë të rinjve të apasionuar pas teknologjisë. Së fundmi Korca Hub ka ofruar disa paketa trajnimi, mbi Social Media dhe Graphic Design.

read more
Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi Ndryshe

Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi Ndryshe

Bashkia Korçë është një model për trajtimin dhe mbështetjen e personave me aftësi ndryshe. Në kuadër të ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi Ndryshe, tek Qyteza e Fëmijëve u organizua një aktivitet ndërgjegjësues dhe argëtues.

read more
Eventi TIE-IN

Eventi TIE-IN

Në ambientet e bibliotekës "Thimi Mitko" u organizua eventi TIE-IN, me video të muzikës Shqiptare të viteve '91-'11.

read more
Workshop nga AgriChallenge

Workshop nga AgriChallenge

AgriChallenge organizon në Korçë workshopin e hapur, "Si të ndërtosh një projekt bujqësor me ndihmën e teknologjisë". Ju presim në datë 11 dhjetor, ora 11:00 në bibliotekën "Thimi Mitko"!Zhvilloni më tej idetë tuaja inovatore dhe diskutoni me startupe të suksesshme.

Regjistrohuni tani në linkun: https://bit.ly/3ohBPj7

Nënshkruhet marrëveshja me Ambasadën Zvicerane

Nënshkruhet marrëveshja me Ambasadën Zvicerane

Zvicra është një partner i rëndësishëm dhe një mbështetje e madhe e disa programeve të ndryshme të zbatuara në Korçë. Para pak javësh u finalizua me sukses nënshkrimi i një marrëveshjeje me Ambasadën Zvicerane, për një projekt në fushën e efiçencës së energjisë.

read more
Në gatishmëri për ti paraprirë reshjeve të dendura të borës

Në gatishmëri për ti paraprirë reshjeve të dendura të borës

Dimri tashmë ka ardhur dhe mbrëmjen e djeshme në të gjithë juglindjen kanë nisur reshjet e borës. Bashkia Korçë, prej orëve të para të mëngjesit ka ndërhyrë në disa zona malore si rruga e Gjançit, Shtyllë dhe Vithkuq me borëpastruese dhe fadroma për të normalizuar situatën dhe për t'i paraprirë reshjeve të dendura.

read more
Fituesit e konkursit të pikturës "Shqipëria ime"

Fituesit e konkursit të pikturës "Shqipëria ime"

Në konkursin e pikturës "Shqipëria ime", u shpallën fitues 3 fëmijë që frekuentojnë kursin e pikturës tek Qyteza e Fëmijëve, QKF Korçë. Artistët e vegjël, sollën në telajo simbolet më të dashura si dhe ngjarjet më të rëndësishme në histori, për Festat e Nëntorit.

read more
Mbaj pastër qytetin!

Mbaj pastër qytetin!

Prej ditësh, Bashkia Korçë po punon për largimin e mbetjeve të hedhura pa kriter në disa zona të nxehta në qytet.Sot pastruam tek unaza e qytetit dhe rruga "Muzakajt".Kemi nevojë të bëhemi bashkë në misionin për të mbajtur pastër Korçën.

Nëse do të na japësh një dorë, bashkohu me ne!

 

Të ndalim dhunën ndaj gruas

Të ndalim dhunën ndaj gruas

Bashkia Korçë renditet ndër bashkitë me sukses dhe numër rastesh të zgjidhura më shumë në Shqipëri, përsa i përket dhunës në familje. Prej më shumë se 10 vitesh, kemi të institucionalizuar shërbimin për parandalimin, denoncimin dhe minimizimin e pasojave që shkakton dhuna në familje, si fenomen shoqëror.

read more
Tryezë diskutimi me nxënës dhe mësues të shkollave 9-vjeçare

Tryezë diskutimi me nxënës dhe mësues të shkollave 9-vjeçare

Korça ka pothuajse çdo shkollë të rikonstruktuar në qytet dhe po punohet për rikonstruksionin apo ndërtimin e shkollave të reja edhe në Njësitë Administrative. Duke ofruar kështu kushte të një standardi europian për nxënësit dhe mësuesit.

read more

Njoftim

R E P U B L I K A E S H Q I P Ë R I S Ë

          KËSHILLI I BASHKISË

       KORÇË

 

Njoftohen të gjithë këshilltarët e Këshillit Bashkiak Korçë dhe Kryetari i Bashkisë Korçë z.Sotiraq Filo,  se ditën e Enjte, datë 25 Nëntor 2021, ora 1300,  do të zhvillohet mbledhja e Këshillit në sallën e Këshillit Bashkiak,  me rend dite si më poshtë:

read more
Takim me Zv. Ambasadoren Sllovene në Shqipëri

Takim me Zv. Ambasadoren Sllovene në Shqipëri

Korça është qyteti i parë dhe i vetëm në Shqipëri, që ka siguruar furnizimin 24 orë me ujë të pijshëm.Në një takim me Zv. Ambasadoren Sllovene në Shqipëri, z.Milena Radenković, ndamë eksperiencën tonë për këtë projekt, për mënyrën e menaxhimit dhe për punën që po bëhet me ujësjellësat në çdo Njësi Administrative.

read more
Bashkia Korçë, model për trajtimin dhe mbështetjen e fëmijëve me aftësi ndryshe

Bashkia Korçë, model për trajtimin dhe mbështetjen e fëmijëve me aftësi ndryshe

Bashkia Korçë është model për trajtimin dhe mbështetjen e fëmijëve me aftësi ndryshe. Falë bashkëpunimit dhe mbështetjes të UNDP, kemi ngritur një qendër të re komunitare zhvillimi ku femijët me probleme e vështirësi trajtohen nga specialistet e këtij shërbimi të ri bashkiak.

read more
Korça e angazhuar në Planin Kombëtar të Pastrimit

Korça e angazhuar në Planin Kombëtar të Pastrimit

Ndërmarrja e Shërbimeve Publike, Bashkia Korçë ka ndërhyrë gjatë këtyre ditëve për pastrimin e zonave problematike me ndotje në qytet dhe Njësitë Administrative.

read more
Këshilli Bashkiak organizon takim konsultues

Këshilli Bashkiak organizon takim konsultues

Në vazhdimësi të takimeve të Buxhetimit me Pjesëmarrje, në qytet dhe Njësitë Administrative, Këshilli Bashkiak organizoi një takim konsultues me qytetarë, përfaqësues nga OJF-të dhe shoqëria civile.Gjatë këtij takimi u diskutuan ndryshimet e propozuara në Paketën Fiskale për vitin 2022, si dhe Projekt Buxheti për vitin 2022.
 
Shtrimi me kalldrëm i rrugëve në Drenovë

Shtrimi me kalldrëm i rrugëve në Drenovë

Në kuadër të projektit "100 fshatrat" për të promovuar Drenovën, dhe pas punës që është bërë për rehabilitimin e rrugës së Parkut Kombëtar "Bredhi i Drenovës", ky projekt i rëndësishëm do të vazhdojë me pikën e hedhjes me parashutë, markimin e shtigjeve për të shëtitur si dhe me hapësirat për piknik.

read more
Fuqizimi i rolit të diasporës dhe migrantëve në zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik të bashkive

Fuqizimi i rolit të diasporës dhe migrantëve në zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik të bashkive

Në datën 11-12 nëntor në Pogradec, u zhvillua një diskutim në dialogun shumëpalësh të organizuar nga Ministria e Brendshme dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) në emër të Qeverisë Gjermane.

read more
"Festivali i Zogjve"

"Festivali i Zogjve"

Një e diel ndryshe tek Zona Sportive, me eventin e veçantë "Festivali i Zogjve". Rreth 600 zogj të llojeve të ndryshme u bënë pjesë e këtij festivali, i cili u ndoq me shumë kureshtje nga të gjitha moshat dhe të apasionuarit pas tyre.

Projekti i Bashkive me Energji Inteligjente

Projekti i Bashkive me Energji Inteligjente

Një tjetër projekt i rëndësishëm për Korçën. Me Qeverinë Zvicerane u nënshkrua marrëveshja për dhënien e asistencës teknike dhe financiare në kuadrin e “Projektit të Bashkive me Energji Inteligjente”.

Homazhe në shenjë nderimi të ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës

Homazhe në shenjë nderimi të ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës

U përkujtua si çdo vit 11 nëntorin, dita që shënoi armëpushimin e vitit 1918 dhe fundin e Luftës së Parë Botërore. Së bashku me Ambasadoren franceze Znj.Elisabeth Barsacq, Ambasadorin gjerman Z.Peter Zingraf dhe drejtues të institucioneve lokale, u zhvilluan homazhe në shenjë nderimi të 640 ushtarëve francezë të rënë gjatë luftës.

Certifikata për 6 të rinjtë e trajnuar në programin Code for Albania

Certifikata për 6 të rinjtë e trajnuar në programin Code for Albania

6 të rinjtë e parë të cilët përfunduan programin Code for Albania me mbështetjen e plotë të Bashkisë Korçë, u pajisën me certifikata. Ky është vetëm fillimi i punës sonë për të thelluar programet e trajnimit.

read more
KORÇA ICT FESTIVAL

KORÇA ICT FESTIVAL

KORÇA ICT FESTIVAL, eventi më i madh i teknologjisë dhe inovacionit në Shqipëri. Programi i bashkisë për ta kthyer Korçën në qendrën e Inovacionit, Teknologjisë dhe Komunikimit, ka si synim që përveç trajnimeve, të rinjve të qytetit t'ju ofrojë edhe mundësi punësimi në tregun global.

read more
Takim me kryetarin e shoqatës së Biznesit të Vogël dhe të Mesëm

Takim me kryetarin e shoqatës së Biznesit të Vogël dhe të Mesëm

U zhvillua në bashki një takim me kryetarin e shoqatës së Biznesit të Vogël dhe të Mesëm të Shqipërisë, z.Albert Nasto. Gjatë këtij takimi u diskutua për Paketën Fiskale të vitit 2022, evidentimin e sfidave për të ardhmen, propozime si dhe mundësi për lehtësimin e bizneseve.

Kampionati Kombëtar i Sporteve Universitare

Kampionati Kombëtar i Sporteve Universitare

Vajzat e talentuara të ekipit të volejbollit të universitetit "Fan.S.Noli", fituese të Kampionatit Kombëtar të Sporteve Universitare 2020-2021. Investimi fantastik i zonës më të madhe e më moderne sportive në Shqipëri, i jep të rinjve një shtysë më shumë për të praktikuar sporte të ndryshme pse jo dhe për të marrë titullin kampion.

Tal Catran, i ftuari special i KORÇA ICT FESTIVAL

Tal Catran, i ftuari special i KORÇA ICT FESTIVAL

I ftuari special i datës 6 nëntor Tal Catran, është një figurë e spikatur në ekosistemin global të inovacionit. Themelimi i 17 akselerimeve fillestarë që nga viti 2012, si në Izrael ashtu edhe jashtë saj, e ka bërë atë një Guru në ndërtimin e startups dhe ekosistemeve ne botë.

read more
Realiteti Virtual

Realiteti Virtual

Realiteti virtual (VR) është një përvojë e simuluar që mund të jetë e ngjashme ose krejtësisht e ndryshme nga bota reale. Falë këtyre pajisjeve ju do të jeni në gjendje të shikoni botën artificiale si dhe të bëheni pjesë e saj. Prenoto vendin tënd në numrin e telefonit +355 69 289 5987 dhe bëhu pjesë e një eksperience të paharrueshme në datë 6 nëntor, tek biblioteka "Thimi Mitko"!

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Arteve Figurative "Ditët e Mios"

Ekspozita e veçantë që u çel në ambjentet e teatrit A.Z.Çajupi solli në vëmendjen e publikut korçar peizazhe të mrekullueshme nga Korça dhe rrethinat. 22 artistë nga Korça dhe vende të ndryshme të botës do të hedhin në telajo shpirtin artistikë, punimet do të prezantohen në datë 28 tetor në galerinë e bibliotekës së re të qytetit.

Latest News

Buxheti për Qytetarin 2022-2024 Bashkia Korçë 26-01-2022
Buxheti për Qytetarin 2022-2024 i Bashkisë Korçë, i hartuar nga ekspertët e Bashki të Forta në bashkëpunim me zyrën e Financës.    SHKARKO DOKUMENTIN PDF    
Në gatishmëri për të përballuar situatën nga zjarret 08-08-2021
Në gatishmëri për të përballuar situatën e paraqitur nga zjarri i sotëm në Voskopojë. Forcat e ushtrisë së bashku më shërbimin zjarrfikës dhe punonjësit e bashkisë, janë duke punuar në terren për normalizmin e situatës.
Liriku Skënder Rusi, vlerësohet me titulli "Qytetar Nderi" 15-07-2021
Këshilli Bashkiak vlerëson me titullin "Qytetar Nderi" lirikun Skënder Rusi, në 69- vjetorin e lindjes. Për kontributin e tij të vyer si një poet që kaq shumë e deshi dhe i dha Korçës.
Korça Innovation & Technology Hub 10-04-2021
Hapet për herë të parë në Korçë qendra më e madhe inovative dhe teknologjike ne rajon.
Aleanca e Zgjeruar Kombëtare e Këshilltareve 08-03-2021
Aleanca e Zgjeruar Kombëtare e Këshilltareve është një grup informal i Aleancave të Këshilltareve të Bashkive, në të cilat janë krijuar dhe funksionojnë duke nisur nga 8 marsi i vitit 2018.  Aleanca Video
BEHU PRONAR I TOKES TENDE 03-10-2018
SHKARKO MATERIALIN E AMTP