Ski edhe në pranverë

Ski edhe në pranverë

Gara Ndërkombëtare e skive "Marrëveshja e Miqësisë", në fshatin turistik të Dardhës.

read more
Vazhdon puna intensive për pastrimin e kanaleve kulluese dhe vaditëse

Vazhdon puna intensive për pastrimin e kanaleve kulluese dhe vaditëse

Fermerët e fshatit Kuç i Zi, këtë sezon do të kenë mundësi më të mira për vaditjen e të mbjellave dhe më shumë prodhim.

read more
Bashkia e Korçës, model i administratës së hapur për publikun

Bashkia e Korçës, model i administratës së hapur për publikun

Drejtoria e Përgjithshme e Taksave dhe Tarifave Vendore, Bashkia Korçë, me mbështetjen e USAID, ka hartuar një broshurë e cila informon banorët me saktësi, për detyrimet tatimore vendore.

read more
Vendosja e ndriçuesve në fshatrat Porodinë dhe Melçan

Vendosja e ndriçuesve në fshatrat Porodinë dhe Melçan

Si asnjëherë më parë, një hap konkret për zgjidhjen e këtij problemi për banorët.

read more
Verë të mbarë! Gëzuar!

Verë të mbarë! Gëzuar!

Një mbrëmje e veçantë me dekorin, muzikën, zjarret, gatimet tradicionale dhe shumë atmosferë.

read more
Avancojnë punimet në blv. "Fan Noli"

Avancojnë punimet në blv. "Fan Noli"

Lulishte, korsi biçikletash, sinjalistikë dhe ndriçues të rinj LED, për t'a kthyer këtë segment ndër më të standartizuarit.

read more
Ambasadori i Austrisë vizitoi Bashkinë e Korçës

Ambasadori i Austrisë vizitoi Bashkinë e Korçës

Diplomati austriak, ka vlerësuar Korçën si një model të zhvillimit të turizmit.

read more
Qendër e re e Markatës Ushqimore në Korçë

Qendër e re e Markatës Ushqimore në Korçë

Nënshkruam sot marrëveshjen për një Qendër të re të Markatës Ushqimore në Korçë.

read more
Punime për ndërtimin e Bashkisë së Re të Korçës

Punime për ndërtimin e Bashkisë së Re të Korçës

Avancojnë punimet për ndërtimin e Bashkisë së Re të Korçës.

read more
Inspektim i punës për vendosjen e ndriçuesve në fshatin Biranj

Inspektim i punës për vendosjen e ndriçuesve në fshatin Biranj

Brenda një muaji përfundojmë vendosjen e ndriçuesve në të gjithë fshatrat e Bashkisë Korçë.

read more
Gëzuar 8 Marsin!

Gëzuar 8 Marsin!

Dhuruam lule për gratë, nënat dhe vajzat në qytetin e Korçës.

read more
Gëzuar 7 Marsin!

Gëzuar 7 Marsin!

Një urim i ngrohtë për të gjithë mësuesit, në këtë ditë simbolike kushtuar punës së tyre të palodhshme.

read more
130 vjet më parë, Shkolla Shqipe nisi udhën e saj nga Korça

130 vjet më parë, Shkolla Shqipe nisi udhën e saj nga Korça

Në këtë përvjetor, Bashkia e Korçës nderon me titujt "Qytetar Nderi" dhe "Emblema e Artë" 35 personalitete të cilët me punën e tyre patriotike, dhanë një kontribut të madh në mësimin dhe përhapjen e gjuhës shqipe. 

read more
Urim i përzemërt për mësuesit në pension, në këtë ditë të shënuar!

Urim i përzemërt për mësuesit në pension, në këtë ditë të shënuar!

Kryebashkiaku Sotiraq Filo i uron 7 Marsin mësueses Smaragda Kovaçi.

read more
Vazhdon puna për ndriçimin e të gjithë fshatrave të Bashkisë Korçë.

Vazhdon puna për ndriçimin e të gjithë fshatrave të Bashkisë Korçë.

700 ndriçues LED, janë vendosur deri tani në fshatrat Çiflig, Shamoll, Neveçisht, Kuç i Zi, Belorta, Malavec, Barç dhe Lumalas.

read more
Punime për rikonstruksionin e rrugës në fshatin Lubonjë

Punime për rikonstruksionin e rrugës në fshatin Lubonjë

Çdo ditë dërhyrje konkrete për të përmirësuar infrastrukturën dhe qarkullimin, në të gjithë fshatrat e Bashkisë Korçë.

read more
"Dita e Verës"

"Dita e Verës"

Në Pazari i Vjetër i Korçës, çelëm Ditët e Verës me një festë si asnjëherë më parë.

read more
Pastrimi dhe sistemimi i kanaleve në tokat bujqësore

Pastrimi dhe sistemimi i kanaleve në tokat bujqësore

Vazhdojmë punën në Ravonik, për rehabilitimin e 12 km kanale të dyta dhe të treta.

read more
"Unë, qyteti im dhe e ardhmja"

"Unë, qyteti im dhe e ardhmja"

Zhvilluam një diskutim të hapur, me gjimnazistë të qytetit për sfidat dhe rolin e të rinjve në zhvillimin e Korçës.

Takim i hapur për prezantimin projektit të Bashkisë së Re dhe Qendrës Shumëfunksionale të Artit, Kulturës dhe Inovacionit

Takim i hapur për prezantimin projektit të Bashkisë së Re dhe Qendrës Shumëfunksionale të Artit, Kulturës dhe Inovacionit

Zhvilluam një takim të hapur me studentët dhe të rinjtë e qytetit për prezantimin e dy prej projekteve më të rëndësishme për Korçën.

read more
Vazhdojnë ndërhyrjet për rehabilitimin e kanaleve në tokat bujqësore

Vazhdojnë ndërhyrjet për rehabilitimin e kanaleve në tokat bujqësore

Gjatë punës për pastrimin e përroit të Boboshticës.

read more
Kompleksi Shumëfunksional, Sportiv dhe Kulturor

Kompleksi Shumëfunksional, Sportiv dhe Kulturor

Vazhdon puna për ndërtimin zonës sportive të Korçës.

read more
Ministre e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes zhvilloi disa takime pune në Korçë

Ministre e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes zhvilloi disa takime pune në Korçë

Midis të tjerash, Znj. Milva Ekonomi ka inspektuar nga afër sinjalistikën turistike në qytetin e Korçës.

read more
Ambasadorja Romana Vlahutin vizitoi Korçën

Ambasadorja Romana Vlahutin vizitoi Korçën

Bashkia Korçë është përzgjedhur mes 4 bashkive në vend për të qenë pjesë e projektit pilot të BE, për stimulimin e turizmit.

read more
Ndriçim i përmirësuar në fshatra

Ndriçim i përmirësuar në fshatra

1000 ndriçues të rinj po vendosen në të gjitha fshatrat e Korçës.

read more
Qendra e Artit, Kulturës dhe Kreativitetit

Qendra e Artit, Kulturës dhe Kreativitetit

Nisi puna për ndërtimin e godinës së re në qendër të qytetit që do të shërbejë si Bibliotekë dhe Galeri Arti.

read more
Shtohen mjetet e punës për Bashkinë e Korçës

Shtohen mjetet e punës për Bashkinë e Korçës

3 eskavatorët e rinj, në shërbim të banorëve, për ta bërë sa më efektive punën e tyre në sektorin bujqësor.

read more
Punime në rrugët e fshatit Mborje dhe Drenovë

Punime në rrugët e fshatit Mborje dhe Drenovë

Nisëm ndërhyrjen në rrugët e fshatit Mborje dhe Drenovë, duke përmirësuar shërbimin dhe kushtet e jetesës për banorët.

read more
Muzeu i Artit Mesjetar në Korçë nominohet për çmimin Building of the Year 2017 (Ndërtesa e Vitit 2017).

Muzeu i Artit Mesjetar në Korçë nominohet për çmimin Building of the Year 2017 (Ndërtesa e Vitit 2017).

Muzeu i Artit Mesjetar në Korçë, falë godinës së re të financuar nga Programi Kombëtar i Zhvillimit Urban, pas endjes së koleksionit për çerek shekulli nëpër depo plot pluhur e asnjë standard sigurie, u nominua nga ArchDaily (portali më i madh i arkitekturës në botë) për çmimin Building of the Year 2017 (Ndërtesa e Vitit 2017). 

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar në unanimitet të plotë Planin e Përgjithshëm Vendor (PPV) 2016-2031 për Bashkinë Korçë.

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar në unanimitet të plotë Planin e Përgjithshëm Vendor (PPV) 2016-2031 për Bashkinë Korçë.

Në 15 vitet në vijim, ky plan do të ofrojë një vizion të zhvillimit të territorit në përputhje me Planin e Përgjithshëm Kombëtar, duke garantuar një zhvillim të qëndrueshëm bazuar në shfrytëzimin e hapësirës, burimeve që ajo ofron dhe traditës së zonës.

read more
Përfaqësuesja e Misionit USAID në Shqipëri vizitoi Bashkinë Korçë

Përfaqësuesja e Misionit USAID në Shqipëri vizitoi Bashkinë Korçë

Znj. Catherine Johnson gjatë takimit me Kryetarin e Bashkisë Sotiraq Filo, shprehu vlerësimet dhe mbështetjen për bashkëpunimin e mëtejshëm për realizimin e projekteve të tjera.

read more
Ndërhyrje për rehabilitimin e kanaleve kulluese dhe sipërfaqeve të gjelbra

Ndërhyrje për rehabilitimin e kanaleve kulluese dhe sipërfaqeve të gjelbra

Gjatë punës për hapjen e kanalit që bën të mundur kullimin e rrugës në fshatin Lavdar.

read more
Pazari i Vjetër i Korçës - Ansambël Unik i Shqipërisë

Pazari i Vjetër i Korçës - Ansambël Unik i Shqipërisë

1.7 milion dollarë po investohen për restaurimin e fazës finale të tij.

read more
Skulptura e Parkut 2017

Skulptura e Parkut 2017

Ka filluar puna për organizimin e edicionit të 8-të të Simpoziumit Skulptura e Parkut 2017.

read more
Mobilizim ndërinstitucional për të përballuar të ftohtin

Mobilizim ndërinstitucional për të përballuar të ftohtin

Bashkia Korçë me bashkëpunimin e TAP dhe Kryqin e Kuq Korçë ka nisur shpërndarjen e pakove me ndihma në zonën e Vithkuqit dhe do të vazhdojë edhe në njësitë e tjera administrative.

read more
Vazhdon kujdesi për familjet në nevojë për të përballuar dimrin

Vazhdon kujdesi për familjet në nevojë për të përballuar dimrin

Pranë familjeve në nevojë me ndihma ushqimore, veshmbathje dhe dru zjarri.

read more
Ambasadorja Hollandeze vizitoi Bashkinë e Korçës

Ambasadorja Hollandeze vizitoi Bashkinë e Korçës

Rëndësi të veçantë në këtë takim patën diskutimet për përfshirjen e Korçës në paketat turistike si një qytet interesant, me qëllim rritjen e impaktit tek turistët e huaj.

read more
Furnizimi me dru zjarri i familjeve në nevojë

Furnizimi me dru zjarri i familjeve në nevojë

Siguruam ngrohjen për familjet në nevojë në këto ditë të ftohta dimri.

read more
Shëtitore "Fan Noli", një aks i konceptuar ndryshe në qytetin e Korçës.

Shëtitore "Fan Noli", një aks i konceptuar ndryshe në qytetin e Korçës.

Së shpejti pritet të fillojë projekti për rikonstruksionin e shëtitores Fan S.Noli”, një nga akset më të rëndësishem në qytetin e Korçës, që shtrihet nga kryqëzimi i rrugës së Mborjes deri tek pazari i vjetër i Korçës.

read more

Latest News

"Programi i Vetëpunësimit për Korçën" 20-03-2017
 Apliko për t'u bërë pjesë e programit www.aftesi.info/vetepunesimi
Ski edhe në pranverë 20-03-2017
Gara Ndërkombëtare e skive "Marrëveshja e Miqësisë", në fshatin turistik të Dardhës.
Vazhdon puna intensive për pastrimin e kanaleve kulluese dhe vaditëse 20-03-2017
Fermerët e fshatit Kuç i Zi, këtë sezon do të kenë mundësi më të mira për vaditjen e të mbjellave dhe më shumë prodhim.
Bashkia e Korçës, model i administratës së hapur për publikun 16-03-2017
Drejtoria e Përgjithshme e Taksave dhe Tarifave Vendore, Bashkia Korçë, me mbështetjen e USAID, ka hartuar një broshurë e cila informon banorët me saktësi, për detyrimet tatimore vendore.
Vendosja e ndriçuesve në fshatrat Porodinë dhe Melçan 15-03-2017
Si asnjëherë më parë, një hap konkret për zgjidhjen e këtij problemi për banorët.
Verë të mbarë! Gëzuar! 15-03-2017
Një mbrëmje e veçantë me dekorin, muzikën, zjarret, gatimet tradicionale dhe shumë atmosferë.