Kalendari i Aktiviteteve

Aktivitetet dhe eventet kryesore

PANAIRI I PRANVERËS

Prill 2017

Në çelje të sezonit Pranveror, Bashkia Korçë organizon "Panairin e Pranverës", i cili  shoqërohet nga një sërë aktivitetesh të ndryshme artistike e kulturore.Në Zonën Pedonale të qytetit, nuk mungojnë aktivitetet për fëmijë, ekspozitat, grupet e muzikës dhe të kërcimit, për të vazhduar me koncerte të ndryshme.  Pjesë e aktiviteteve të larmishme që zhvillohen përgjatë dy javëve, është edhe Panairi i Poçerisë, që zhvillohet tek sheshi përpara Katedrales “Ringjallja e Krishtit”, gjatë të cilit ekspozohen dhe tregëtohen punime interesante të poçerisë.

 

 

 

 

KARNAVALET E KORÇËS 

3 Qershor 2017

Korça e njohur për Karnavalet e famshme, e ka rikthyer këtë traditë duke e shndërruar në një nga festat më të bujshme të qytetit. Trupa karnavalesh vendase dhe të huaja parakalojnë me madhështi para mijëra qytetarëve dhe vizitorëve, që bëhen pjesë e kësaj feste të paharrueshme. Nuk ka Karnavale, pa “Karnavalet e Korçës”.

 

 

 

 

FESTA E BIRRËS

9- 13 Gusht 2017

Aktivitetet e shumta të verës kulmojnë në muajin gusht, me festën më të madhe në qytet, “Festën e Birrës”, e cila organizohet për të dhjetin vit rradhazi. Mijëra vizitorë vendas dhe të ardhur nga jashtë Shqipërisë kanë mundësi të shijojnë për 5 netë birrën e ftohtë, produktet tradicionale të Korçës, muzikën më të mirë. Argëtim, show, ritëm deri në orët e para të mëngjesit.  Festa e birrës... vetëm në Korçë.

www.festaebirres.com    www.korcabeerfest.com

 

 

 

FESTA E LAKRORIT

29 Korrik 2017

Festa e Lakrorit organizohet çdo vit nga Bashkia Korçë me qëllim gjallërimin e jetës turistike si edhe ruajtjen e traditës së gatimit tradicional edhe në atraksionet turistike që i bashkohen qytetit të Korçës. Gjatë festës, amvisat demonstrojnë përgatitjen e lakrorit para syve kureshtarë të vizitorëve që mezi presin të shijojnë lakrorin e sapopjekur në saç. Gjatë gjithë aktivitetit, nuk mungojnë edhe tingujt e serenatave korçare, duke  gjallëruar akoma më shumë atmosferën festive.

     

 

 

 

SIMPOZIUMI  NDËRKOMBËTAR  “SKULPTURA E PARKUT ”

7  – 16  Korrik 2017

Ky aktivitet i rëndësishëm ndërkombëtar realizohet përgjatë dy javëve të muajve të verës në Korçë. Skulptorë nga vende të ndryshme të botës vijnë në qytetin e Korçës dhe skalitin veprat e tyre në gur. Të gjitha skulpturat e tyre i dhurohen qytetit. Organizimi i përvitshëm i këtij simpoziumi, synon ta kthejë parkun “Rinia” të qytetit në një muze të hapur të artit bashkëkohor.    

 

 

           

KORÇA KULT

29 Shtator- Java e parë e tetorit 2017 

Në kuadrin e Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, Bashkia Korçë do të organizojë Festivalin Multikulturor “Korça Kult”,  i  cili ka për qëllim promovimin e vlerave të trashëgimisë kulturore të Korçës.  Programi do të përfshijë një larmi aktivitetesh të ndryshme artistike, kulturore, sportive, për të gjitha grupmoshat si vizita falas në muzeumet e qytetit, ekspozita nga piktorë të rinj të talentuar, ekspozita fotografike, nata e poezisë, aktivitete argëtuese për fëmijët, lojra sportive etj.

 

 

FESTA E MOLLËS 

Java e parë e Tetorit  2017

Festa e Mollës, e cila do të organizohet për herë të dytë nga Bashkia Korçë, ka si qëllim promovimin e produktit vendas, mollës dhe nënprodukteve të saj. Mbledhja e mollëve nëpër ferma të ndryshme në zonat që dallohen për prodhimtarinë e mollës, krijon një mundësi argëtimi për turistët vendas dhe të huaj si edhe gjallëron jetën në njësitë administrative që i bashkohen Korçës. Me pjesëmarrjen e fermerëve të rajonit, realizohet një panair, ku të gjithë pjesëmarrësit reklamojnë mollët si edhe produkte të tjera kulinarie si  verë, reçel, liko, prevede, ëmbëlsira me mollë etj.

 

 

                                                                                                                

KOLONIA NDËRKOMBETARE E PIKTORËVE "DITËT E MIOS"

25- 28 Tetor 2017

Kolonia e piktorëve, që zhvillohet në Korçë mban emrin e piktorit të famshëm korçar, Vangjush Mio. Piktorë nga Shqipëria dhe jashtë saj janë tashmë pjesë e kësaj kolonie. Për piktorët, Korça mbetet një studio e madhe, me hapësira për t’u eksploruar, befasuese për pasurinë që mbart, e cila është mjaft frymëzuese për të ushtruar talentin e tyre. Aktiviteti synon jo vetëm vendosjen e urave të komunikimit mes artistëve, por sidomos promovimin e vlerave të qytetit. Piktorë nga vende të ndryshme të botës janë pjesë e kësaj kolonie, që tashmë ka zënë një vend të rëndësishëm në aktivitetet kulturore në qytet dhe jo vetëm.

 

 

 

 

 

PARADA E BABAGJYSHIT 

30 Dhjetor 2017

Çdo 30 Dhjetor, Babagjyshi i vitit të ri me karrocë dhe shumë babagjyshë të tjerë të vegjël bëjnë paradën tradicionale në bulevardet kryesore të qytetit, që finalizohet në sheshin para Katedrales “Ringjallja e Krishtit”. Dhurata, muzikë, argëtim dhe surpriza për fëmijët në prag të ndërrimit të viteve.

                   

 

 

PANAIRI I FUNDVITIT

Dhjetor, 2017

Me sloganin “Festojmë edhe në dimër!”, dhe nën dekorin e mrekullueshëm që vesh qytetin në muajin dhjetor, Korça organizon Panairin e Fundvitit, të vetmin në Shqipëri. Atmosferës festive, i shtohen shtëpitë e drurit, lodrat, ëmbëlsirat, pijet tradicionale (vera e nxehtë), mollët e pjekura, gështenjat, muzika në shesh, ekspozita të hapura e të tjera. Në qendër të qytetit, Shtëpia e Babagjyshit mirëpret të gjithë fëmijët ta vizitojnë e të bëjnë foto me babagjyshin. Pista e Patinazhit është një tjetër mënyrë argëtimi për të gjithë ata që zgjedhin t’i festojnë në Korçë festat e  fundvitit. 

back