Teatri “Andon Zako Çajupi” në Korçë

Teatri “Andon Zako Çajupi” në Korçë

Tempulli i artit hapi dyert për publikun, me një shfaqje klasike, duke mirëpritur kështu edhe artistët e Teatrit të Operas dhe Baletit me “Liqeni i Mjellmave”.

read more

Rikonstruksioni i Teatrit "Andon Zako Çajupi" në Korçë

Rikonstruksioni i Teatrit "Andon Zako Çajupi" në Korçë

Tempulli i Artit në Korçë shndërrohet me investimin e qeverisë shqiptare në një teatër modern, i cili i përgjigjet kërkesave dhe standarteve të kohës. Ndërhyrja në pjesën e skenës dhe të ambjenteve ndihmëse të saj është kryesisht në aspektin ristrukturues përsa i përket rifiniturave, të cilat ishin të degraduara, por dhe në drejtim të rritjes së numrit të hapësirave ndihmëse për aktorët e deputuesit, duke e pasuruar me dhoma të reja përgatitore dhe grimi. Trajtimi i interierit të sallës është realizuar me materiale të çertifikuara, që plotësojnë parametrat akustike sikurse dhe komoditetin e spektatorit. Ndërhyrja në hollin e teatrit është po aq radikale sa edhe tek salla. 

read more

AKTIVITETET ARTISTIKE

  •  “Rin Show”.
  • Teatër për Fëmijë.
  • Festivali i Komedisë.
  • “Komedi e Zezë”.
  •  “Nata e Hilverit”.
  • “Një Mbrëmje Ndryshe”.
  • Festivali “AlbaMono”.
  • Filmi korçar dhe mbarë shqiptar.
  • “Tinguj Ëndrre”.

Struktura e Teatrit A. Z. Cajupi

Drejtori i përgjithshëm i Qendrës së Artit dhe Kulturës

1 Drejtori i teatrit

2 Regjisor

3 Aktore

4 Aktore

5 KengetareMjeshter skene

6 Mjeshter skene

7 Piktor zbatues

8 Pastruese

9 Formulues muzike

10 Grimiore parukiere

11 Menaxher artistik

12 Drejtues muzikor

 

back