NJOFTIM DREJTORIA TË ARDHURAVE

NJOFTIM

Drejtoria e të Ardhurave të Bashkisë Korçë njofton të gjithë tatimpaguesit e biznesit të vogël, që ushtrojnë aktivitetin e tyre në territorin e Bashkisë Korçë, se duke filluar nga data 08.04.2009, duhet të paraqiten pranë ambjenteve të kësaj drejtorie, në adresën: Lagjia 7, Rruga “Kiço Greço”, poshtë Blloku Rinia, për të tërhequr Urdhërpagesën e Këstit të Parë të Taksës Vendore për Biznesin e Vogël për vitin 2009.
Theksojmë se tatimpaguesit biznesit të vogël, në momentin e paraqitjes pranë ambjenteve të kësaj drejtorie, duhet të kenë me vete mandatin e pagesës së taksave dhe tarifave lokale për vitin 2009.  
Më pas, me urdhërin e pagesës duhet të paraqiten pranë sporteleve të çdo banke në qytetin e Korçës për kryerjen e Pagesës së Këstit të Parë të Taksës Vendore për Biznesin e Vogël për vitin 2009.
Kujtojmë se afati i fundit për pagesën e këstit të parë të taksës vendore për biznesin e vogël për vitin 2009 është data 21 Prill 2009.


Njëkohësisht, Bashkia Korçë, në kuadrin e luftës kundër informalitetit dhe konkurrencës së pandershme, në bashkëpunim me Agjensinë Rajonale për Zhvillim, ndërmerr nismën për evidentimin e subjekteve të liçensuara.
Subjektet e biznesit të madh dhe të vogël mund të tërheqin  pranë Drejtorisë së të Ardhurave një pullë identifikuese, të cilën subjektet janë të detyruara ta vendosin në vitrinën e ambienteve të tyre.

Duke shpresuar në mirëkuptimin dhe bashkëpunimin tuaj konform legjislacionit në fuqi, ju mirëpresim pranë sporteleve tona.

Kujtesë

Për mbrojtjen e konsumatorit nga sëmundjet zoonotike, dhe toksiinfeksionet alimentare, që kanë për burim kryesor, konsumimin e produkteve shtazore të pa çertifikuara

Të nderuar qytetarë !

Kërkoni nga tregëtarët që çdo produkt shtazor që hidhet në rrjetin tregëtar, të jetë i çertifikuar dhe i ambalazhuar në përputhje me kërkesat sanitaro-veterinare.

Çdo sasi qumështi që do të tregëtohet në bidona plastikë (mbetje e pijeve freskuese) në rrugët e qytetit, jo vetëm nuk është i garantuar për nga ngarkesa bakteriale, por vetë ambalazhi, rrit precedencën për shfaqjen e sëmundjeve kancerogjene.

Çdo produkt shtazor që shitet nga tregëtarët ambulantë  në rrugët e qytetit, nuk ka asnjë garanci shëndetësore.

Blini produkte shtazore vetem në njësi që janë të kontrolluara nga shërbimet mjekësore, veterinare dhe humane. 

Nga  Inspektoriati Veterinar i Bashkisë
Inspektoriati i Sigurisë Ushqimore

read more

Njoftime

Bashkia Korce ne bashkepunim me shkollen e fotografise Projekt 5,6 ne Tirane organizojne nga 21 korriku-4 gusht: Shkollen e veres per fotografine
Programi mesimor gersheton leksionet teorike me praktiken ne terren .
Dy jave intensive trajnimi per te rinj qe e kane pasion fotografine me me trajnere profesioniste vendas dhe te huaj dhe material mesimor bashkekohor do ti ndihmoje ata te cojne perpara traditen e vyer te qytetit ne kete gjini te artit.
Projekti final i shkolles perfshin realizimin e nje pakete fotosh te zgjedhura nga studentet e cila do te perdoret per realizimin e kartolinave promovuese per qytetin .
Ejani ta zbulojme qytetin nepermjet kendveshtrimeve fotografike ,te ruajme vlerat e trasheguara dhe te promovojme te rejat.

KRITERET E PRANIMIT:
Aplikantet nuk duhet te jene me shume se 30 vjec .
Duhet te kene interes real dhe motivim te larte.
njohuri fillestare per aparatin fotografik dhe fotografine ,njohuri ne programet baze kompiuterike dhe gjuhen angleze.
Aplikantet duhet te jene te pajisur me aparat fotografik .
Regjistrimet kryhen cdo dite nga ora 8.00-16.00 prane sportelit te informacionit ne Bashkine Korce ose nepermjet nr.te telefonit 45755
Shkolla e veres per fotografine
Behuni pjese e nje eksperience te vlefshme!


Shkolla e veres per fotografine mundesohet nga :
DAR Korce / Foto Xhimi / Hotel Kristal / Grand Hotel / Hotel Behar Kocibelli / Firma Balli.
back