Simpoziumi i Skulpturës 2017 13-07-2017

Simpoziumi i Skulpturës 2017

Çelëm në qytetin e Korçës edicionin e 8-të të Simpoziumit Skulptura e Parkut 2017. Këtë herë simpoziumi vjen me një koncept të veçantë, duke i sjellë Korçës frymën Aziatike të gdhendjes së gurit. Kuratorët, arkitekti Jurtin Hajro dhe skulptori Genti Tavanxhiu ideuan Simpoziumin e parë të arkitekturës në Shqipëri, duke bashkuar arkitektët dhe skulptorët për një produkt unik artistik. 4 Arkitektë dhe 5 Skulptorë do të vendosin llojin e marrëdhënies së tyre profesionale, për të realizuar veprat e tyre të përbashkëta deri në fund të aktivitetit të cilat do jenë në një vend të caktuar në Parkun e qytetit.

back