KORÇA - Kryeqendra e artit edhe kulturës së shpejti do të ketë teatrin më modern në Shqipëri.

KORÇA - Kryeqendra e artit edhe kulturës  së shpejti do të ketë teatrin më modern në Shqipëri.

Teatri “Andon Zako Çajupi” shndërohet në një ndërtesë me infrastrukturë bashkëkohore falë një ndërhyrje radikale në fasadën e godinës dhe interierin e saj.  Dizajni i jashtëm që në pamje të parë bën një prezantim dinjitoz të teatrit përmes frymës metaforike arkitektonike. Trajtimi i interierit të sallës do të realizohet me materiale të çertifikuara që realizojnë parametrat akustike sikurse dhe komoditetin e spektatorit. Në pjesën e pasme të teatrit, për herë të parë këtu, do të ndërtohet edhe Teatri i Kukullave  me kapacitet 91 spektatorë.

back