Njoftim

Njoftohen të gjithë pensionistët e qytetit të Korçës të cilët përfitojnë kompesimin e energjisë elektrike, të paraqiten çdo ditë tek sporteli i informacionit pranë Bashkisë Korçë për të dorzuar kartën e identitetit në mënyrë që ta tërheqin ditën e nesërme sëbashku me certifikatën që ju nevojitet për tërheqjen e këtij kompesimi. Ky lehtësim do tu ofrohet 5600 pensionistëve të Korçës për një shërbim sa më efiçnt dhe të qetë.

Projekte të reja për një qytet social

Projekte të reja për një qytet social

Katër qendra të reja ditore për moshën e tretë dhe dy qendra në ndihmë të fëmijëvë në nevojë janë tashmë në shërbim të tyre. Ky projekt i rëndësishëm pjesë e iniciativës të Bashkisë Korçë për një qytet më social realizohet në bashkëpunim me Fondacionin Dorcas dhe Emanuel për të ofruar shërbime dhe mbështetje për kategorinë e moshës së tretë dhe familjeve në nevojë.

Njoftim per Fituesit e fazes se pare te konkurseve

Njoftim per Fituesit e fazes se pare te konkurseve ( verifikim dokumnetacioni)

KONKURSI DREJTORIA E TE ARDHURAVE                              SHKARKO DOKUMENT

KONKURSI DREJTORIA E FINANCES                                         SHKARKO DOKUMENT

KONKURSI DREJTORIA E KONTROLL TERITORIT                  SHKARKO DOKUMENT

KONKURSI DREJTORIA E MARDHENIEVE ME PUBLIKUN    SHKARKO DOKUMENT

KONKURSI PROKURIMET                                                             SHKARKO DOKUMENT

 Nënshkruhet Memorandumi i Mirkuptimit për rivitalizimin e Pazarit Korçë

Nënshkruhet Memorandumi i Mirkuptimit për rivitalizimin e Pazarit Korçë

Është nënshkruar sot në Korçë Memorandumi i Mirkuptimit midis Bashkisë Korçë dhe Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, Ministrisë të Kulturës dhe Ministrisë të Zhvillimit Urban dhe Turizmit për projektin e rëndësishëm të restaurimit dhe rijetëzimit të Pazarit të vjetër të Korçës. Të pranishëm në këtë ceremoni kanë qënë Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro, Zv.Ministri i Zhvillimit Urban dhe Turizmit Gjon Radovani, Bashkë Drejtorët e AADA (Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim) Aleksandër Srapuli dhe Martin Mata, Kryebashkiaku Sotiraq Filo si edhe përfaqësues të institucioneve dhe arkitektë e urbanistë te shumtë të qytetit. Ky projekt i ri synon restaurimin e blloqeve të ndërtesave në zemër të Pazarit të Vjetër të Korçës, ku përfshihen çatitë, fasadat, ndriçimi dhe sinjalistika. Pazari i Vjetër është një ndër zonat më të rëndësishme në trashëgiminë kulturore dhe arkitekturore jo vetëm për qytetin e Korçës por edhe për Shqipërinë e Ballkanin. Rivitalizimi i pazarit është një hap i rëndësishëm në ruajtjen dhe trashëgimin e traditës por gjithashtu është edhe një hap më tepër drejt pasurimit të jetës kulturore dhe ekonomike të qytetit. Në fjalën e tij përshëndetëse Kryebashkiaku Filo vlerësoi punën e bërë deri tani dhe shprehu gadishmërinë për një bashkëpunim edhe më të frytshëm në të ardhmen për ti dhënë Korçës vëmendjen që meriton.

 Inagurohet në Korçë Qendra Komunitare Ndërkulturore

Inagurohet në Korçë Qendra Komunitare Ndërkulturore

Është inaguruar në Korçë Qendra Komunitare Ndërkulturore. Të pranishëm në këtë ceremoni inagurimi kanë qënë Kryeministri Edi Rama, Zv. Kryeministri Niko Peleshi, Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Erion Veliaj, Përfaqësues të lartë të UNDP, Kryebashkiaku Sotiraq Filo etj. Kryeministri Rama vlerësoi shembullin e dhënë nga Bashkia e Korçës, bashki e cila gjithmonë ka qënë e ndjeshme ndaj problemeve të komuniteteve. “Shembulli i Bashkisë Korçë është një ndër shembujt më rrezatues që duhet ta ndjekin edhe bashkitë e tjera të vendit” – u shpreh Kryeministri. Kjo qender e ndërtuar nga një bashkëpunim mes Bashkisë Korçë dhe UNDP do tu japë zgjidhje një sërë problemesh me të cilat përballen komunitetet, si problemet ekonomike, kushtet e papërshtatshme të jetesës, problemet shëndetësore, arsimi publik, gjetja e një tregu pune dhe regjistrimi civil apo edhe probleme të tjera të rëndësishme sociale.

 Më shumë pemë dhe gjelbërim rreth ambienteve të shkollave

Më shumë pemë dhe gjelbërim rreth ambienteve të shkollave

Një tjetër iniciativë për shtimin e sipërfaqeve të gjelbra në qytet është ndërmarrë sot nga anëtarët e Rotary Club të cilët me mbështetjen e Bashkisë Korçë kanë mbjellë pemë të llojeve të ndryshme pranë terrenit të ri sportiv qe po ndërtohet midis shkollave “Demokracia” dhe “Naum Veqilharxhi”. Tashmë jo vetëm hapësirat midis blloqeve të banimit por edhe hapësirat rreth shkollave do të shndërrohen në ambiente relaksuese dhe çlodhëse.

Njoftim

Në kuader të zbatimit të dy projekteve të Bashkisë Korçë:

1.      Qëndra ditore për fëmijë, fuqizimi i fëmijëve rom dhe egjiptian.

2.      Qëndra komunitare për moshën e tretë.

Bashkia Korcë njofton se kërkohen ambient me qera sipas kritereve te mëposhtme:

  • Një ambient me sipërfaqe 140mnë Lagjen 7. Ky ambient duhet të jetë i ndarë në dy pjesë që komunikojnë me njëra tjetrën. Një prej ambienteve duhet të jetë i pajisur me kuzhinë dhe orenditë e nevojshme në të, 10 tavolina ngrënie dhe 30 karrige. Ndërsa, ambienti tjetër duhet të jetë i përshtatshëm si sallë studimi dhe i pajisur me banka e karrige për 30 nxënës. Ambienti duhet të ketë një tualet dhe të jetë në kontakt të afërt me rrugën kryesore.
  • Tre ambiente, specifikisht në lagjet 7, 12,15 me sipërfaqe mbi 60m2 , të pajisura me një tualet, 10 tavolina dhe 40 karrige. Këto ambiente duhet të jenë në katet e para të banesave dhe gjithashtu në kontakt të afërt me rrugën kryesore.

 

Subjektet ose personat fizikë që kanë ambjente me kushtet e mësipërme, duhet të dorëzojnë pranë Drejtorisë së Kujdesit Social Bashkia Korcë,  dokumentacionin e mëposhtëm:

>Oferta me vlerën e qerasë mujore të firmosura nga subjekti/personi fizik

>Certifikatën e vërtetimit të pronësisë të lëshuar nga ZRPP

>Hartën treguese të regjistrimit të lëshuar nga ZRPP

>Kartelën e pasurisë të lëshuar nga ZRPP

>Fotokopje të kartës së identitetit për personat fizikë

 

Afati i fundit i dorëzimit të dokumentacionit është 5 ditë brenda publikimit të njoftimit.

Rikonstruktohet rruga “Iljaz Bej Mirahori”

Rikonstruktohet rruga “Iljaz Bej Mirahori”

Falë ndërhyrjes së Bashkisë Korçë po bëhet shtrimi me kalldrëm i kësaj rruge për të ruajtur traditën e vjetër korçare që e karakterizon. Vlera e këtij projekti është 10 milion leke.

Faza e katërt e projektit të madh të kanalizimeve

Faza e katërt e projektit të madh të kanalizimeve

Pas shtrimit të rrjetit të ri të kanalizimeve në Lagjet 4, 7, 10 dhe 14 investuam në sistemimin e plotë të blloqeve të banimit në këto lagje. Asfaltuam rrugë, sheshe mes pallateve, shtruam trotuare të reja, ndërtuam lulishte dhe mjedise clodhëse për banorët e këtyre lagjeve të qytetit. 

Terrene sportive

Terrene sportive

Tre terrene të reja sportive do të shtohen në tre nga shkollat e qytetit si tek shkolla “Demokracia”, “Sotir Gurra” dhe  tek kompleksi i shkollave në rrugën “Ajet Gjindolli”. Projekti për ndërtimin e këtyre terreneve sportive ka vlerën 35 milion lekë.

Sporti i Vogël

Sporti i Vogël

Rehabilitimi i Fushës së Sportit do tu japë mundësinë shumë qytetarëve sportdashës të ushtrojnë dhe të ndjekin aktivitete të ndryshme sportive, kjo fushë do të jetë një tjetër vlerë e shtuar për qytetin.

Rikonstruksioni i Sheshit para Teatrit

Rikonstruksioni i Sheshit para Teatrit

Investimi me vlerë 241 milion lekë i shtrirë në një sipërfaqe prej 30.000 m2 përfshin:

1.      Rimodelimin dhe konturimin e sheshit para teatrit

2.      Ndërtimin e një obelisku panoramik me një lartësi prej 33.5

3.      Ndërtimin e një shatërvani me siperfaqe 350 m2 i cili në stinën e dimrit do të funksionojë si pistë patinazhi

4.      Rikonstuksionin e fasadave të pallateve përreth sheshit

5.      Përmirësimin e ndriçimit publik të Bulevardit "Gjergj Kastrioti"

6.      Rikonstruksioni i një pjese të Bulevardit "Fan S. Noli" që lidh sheshin me zonën e pazarit deri tek ish-NPV

7.      Shtesën e Lulishtes "Vangjush Mio"

8.      Rikonstruksionin e rrugicave midis shkollës "Themistokli Germenji" dhe Zonës Kembesore së bashku me shtrimin e rrjetit të kanalizimeve

9.      Standartizimin e rrugës për kalimin e automjeteve dhe krijimin e vendparkimeve

 

Rikonstruksioni dhe rivitalizimi i Pazarit të Vjetër

Rikonstruksioni dhe rivitalizimi i Pazarit të Vjetër

Rikonstruksioni dhe rivitalizimi i Pazarit të Vjetër me një vlerë prej 257 milion lekë përfshin:

1.     Projekti konsiston në ndërhyrje restauruese për 33 blloqe dyqanesh, me sipërfaqe 7 000 m2 

2.     Kryerja e punimeve për restaurimin e fasadave, elementeve të drurit, elementeve metalike, punimeve përforcuese dhe strukturale, që konsistojnë në restaurimin e elementeve konstruktive të dyqaneve si dhe ato të ndërkateve. 

Varrezat e Dëshmorëve

Varrezat e Dëshmorëve

Vlera që do të investohet në këtë projekt është 22.4 milion lek dhe përfshin:

1.      Rikonstruksionin e plotë të rrugës nga ish Kampi i Punëtorëve deri tek depoja e Ujit

2.      Rikonstruksionin e shkallëve të Varrezave të Dëshmorëve, shesheve midis shkallëve si edhe zëvendësimin e pllakave të dëmtuara.

3.      Riparimin e rrugës që lidh qytetin e Korçës me ish Kampin e Punëtorëve.

Investime në kopshte dhe shkolla

Rikonstruksion i plotë i kopshtit Nr.10 të qytetit

Rikonstruktohen të gjtha ambientet e jashtme e të brendëshme të kopshtit Nr. 10 të qytetit. Puna ka filluar nga suvatimi i jashtëm e i brendshëm, rikonstruksioni i çatisë, vendosja e sistemit të ngrohjes etj duke shtuar komoditetin për 120 fëmijët të cilët do të frekuentojnë këtë kopësht.

Rikonstruksioni i shkollës "Mësonjëtorja e Parë Shqipe"

Me një vlerë prej 53 milion lekësh është bërë rikonstruksioni i plotë i kësaj shkolle si edhe është ndërtuar shtesa e re e kësaj shkolle ku parashikohet të vendoset palestra e kësaj shkolle.

 

Muzeu i Artit Mesjetar

Muzeu i Artit Mesjetar

Ndërtimi i godinës së re të Muzeut të Artit Mesjetar me vlerë 41 milion lekë. Ky do të jetë pa dyshim nje nga muzeumet më të bukur të vendit me një koleksion fantastik ikonash.

Konvikti tek Rruga “Partizani”

Konvikti tek Rruga “Partizani”

.

Rikonstruksioni dhe rimodelimi i Parkut Rinia

Rikonstruksioni dhe rimodelimi i Parkut Rinia

Rimodelimi i Parkut Rinia me një sipërfaqe 9 ha dhe me vlerë prej 303 milion lekë përfshin:

1.     Hapjen e rrugës nga shkolla " Stravri Themeli" deri tek parku

2.     Ndërtimin e korsisë të bicikletave

3.     Ndërtimin e  korsisë të vrapimit

4.     Rimodelimin e Bulevardit " Rilindasit"

5.     Rikonstruksionin dhe rimodelimin e rrugicave, shëtitoreve, trotuareve dhe shesheve

6.     Ndërtimi i mureve ndricues

7.     Vendosja e stolave  monolit linear

8.     Ndërtimi i tre këndeve sportive

9.     Punime tek liqeni dhe shatrivanet e parkut 

10.   Ndërtimi i këndeve të lojrave për fëmijë

11.   Zgjerimi i rruges " Niko Kovaci"

12.   Zgjerimi i trotuarit tek rruga " Pandeli Vangjeli"

13.   Punime  për kanalizimet dhe shtrimin e rrjetit elektrik

14.   Vendosja e sistemit të ndriçimit

15.   Rigjenerimi i drurëve dhe gjelbërimit 

Kryebashkiaku Filo përcjell urimin për artistët e qytetit

Kryebashkiaku Filo përcjell urimin për artistët e qytetit

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka pritur sot në një takim artistët profesioniste të teatrit “A.Z.Çajupi” si edhe artistët e vegjel te “House of Art Elvis” dhe “Let’s Dance” për të dhene urimin e tij në këtë fund viti. Përveç falenderimit dhe mirënjohjes për punën e mrekullueshme dhe çmimet e shumta që këta artistë i kanë sjellë Korçës në vitin që po lemë pas, kryebashkiaku ka përcjellë urimet më të mira për një vit të rri edhe më të begatë e të mbushur me shëndet e dashuri. Mbështetja e Bashkisë Korçë për artin dhe artistët do të jetë gjithmonë maksimale për ta ngritur edhe më lart emrin e artit korçar.

Kryebashkiaku Filo shpërndan dhurata për pacientët e vegjël

Kryebashkiaku Filo shpërndan dhurata për pacientët e vegjël

Bashkia Korçë në prag të festave të fundvitit ka shpërndarë dhurata për pacientët e vegjël të shtruar në pavionin e pediatrisë të spitalit të Korçës. Kryebashkiaku Sotiraq Filo së bashku me vogëlushët e talentuar të“House of Art Elvis” kanë dhuruar për këta fëmijë lodra të ndryshme dhe ëmbëlsira. Bashkangjitur dhuratave kryebashkiaku ka përcjellë edhe urimin për shërim të shpejtë, lumturi dhe harmoni në vitin që do të vijë.

Parada e Babagjyshëve 2014

Parada e Babagjyshëve 2014

Ashtu sikurse është bërë traditë për qytetin e Korçës edhe këtë vit është organizuar “Parada e Babagjyshëve”. Me dhjetra fëmijë kanë shoqeruar babagjyshin përgjatë zonës këmbësore duke kaluar moment të veçanta. Të gjithë së bashku kanë përcjellë urimet më të mira për për të gjithë qytetarët korçarë.

Turiste dhe vizitore te shumte zgjedhin Korcen per te festuar

Turiste dhe vizitore te shumte zgjedhin Korcen per te festuar

Mbi 5000 qytetare por edhe turiste kane vizituar qe prej dates 24 dhjetor pisten e patinazhit dhe kullen panoramike ne Korce. Projekti i sheshit para teatrit ka ngjallur kureshtjen e shume qytetareve por edhe vizitoreve te shumte te cilet kane zgjedhur Korcen per te kaluar festat e fundvitit. Duket qarte se Korca me realizimin e ketij projekti dhe me nje dekor nga me te vecantet ne Shqiperi ka terhequr vemendjen e shume turisteve vendas edhe te huaj.

Inagurohet një projekti i madh i "Parisit të Vogël"

Inagurohet një projekti i madh i "Parisit të Vogël"

Qytetare te Korces por edhe vizitore te shumte te ardhur ne Korce me rastin e Krishtlindjes,entuziaste dhe kurioze, kane vizituar Pisten e Patinazhit dhe Kullen Panoramike. Ky projekt ambicioz i Bashkise Korce i ka sjelle qytetit jo vetem nje projekt te bukur e modern por edhe funksional per qytetare e vizitore te cilet kane shprehur vleresimin e tyre per kete investim. Festa te Gezuara! We Love Korca :)

Çelet në Korçë "Panairi i Fundvitit" dhe "Panairi i Librit"

Çelet në Korçë "Panairi i Fundvitit" dhe "Panairi i Librit"

Bashkia Korçë organizon për të disatin vit radhazi “Panairin e Fundvitit” një panair i cili tashmë është shndërruar në traditë për qytetin tonë. Veçori e këtij viti ka qënë “Panairi i Librit” i erdhur në Korçë në versionin e tij më të bukur si “Panairi i Dimrit”. Dhjetra qytetarë të rritur e fëmijë kanë mundur të shijojnë këtë mbrëmje të parë të këtij panairi i cili do të qëndrojë hapur për qytetarët korçarë e turistët e shumtë deri në datën 30 dhjetor. Ky panair është një mundësi më shumë për të blerë dhuratat e festave e për të gëzuar miqtë e të afërmit tanë.

Takim për Reformën Administrativo-Territoriale në Korçë

Takim për Reformën Administrativo-Territoriale në Korçë

Është organizuar sot në Korçë takimi i radhës me Ministrin e Çështjeve Vendore Bledi Çuçi në kuadër të Reformës Administrativo-Territoriale. Ndryshimet e reja në nivelin administrative si edhe struktura e re e ndarjes territoriale kanë qënë në qendër të diskutimeve mes përfaqësuesve të ndryshëm të institucioneve, qytetarëve të shumtë dhe Ministrit Çuçi. Mbas fazës sqauruese Ministri iu përgjigj të gjitha pyetjeve duke theksuar se Reforma Administrativo-Territoriale do të jetë absolutisht në favor të mirëmenaxhimit dhe konsolidimit financiar dhe administrativ të njësive ekzistuese të Pushtetit Vendor.

Shtohet gjelbërimi rreth ambienteve të shkollës "Raqi Qirinxhi"

Shtohet gjelbërimi rreth ambienteve të shkollës "Raqi Qirinxhi"

Shtimi i ambienteve të gjelbëruara midis blloqeve të banimit dhe rreth shkollave të qytetit është një tjetër iniciativë e ndërmarrë nga Bashkia Korçë. Ndërmarrja e Shërbimeve Publike ka mbjellë sot 40 pemë të reja në hapësirën rreth ambienteve të shkollës “Raqi Qirinxhi” tek terrenet e reja sportive si edhe do të sistemojë oborrin para kësaj shkolle. Nxënësit dhe mësuesit e kësaj shkolle shumë shpejt do të kenë ambiente më relaksuese dhe të gjelbëruara.

Promovohet libri "Letërkëmbime të Rilindjes Kombëtare Shqiptare"

Promovohet libri "Letërkëmbime të Rilindjes Kombëtare Shqiptare"

Mes miqsh e qytetarësh korçarë është promovuar në ambientet e Muzeut Kombëtar të Arsimit në Korçë libri "Letërkëmbime të Rilindjes Kombëtare Shqiptare" nga autorët Skënder Blakaj dhe Ismail Ismaili. Ky libër krejt i veçantë në llojin e vet përmban në brendësi disa nga letërkëmbimet më të rralla të patriotëvë shqiptarë e korçarë. Një vlerësim i veçantë ështe bërë për këtë libër edhe nga shkrimtarja Natasha Lako. Ky botim është një minierë e vërtetë historike që vlen të lexohet pasi mban në brendësi letra të figurave më të njohura të historisë shqiptare si Faik Konica,Dervish Himës, Naum Veqilharxhi etj.

Festat e Fundvitit me nxënësit e dalluar të qytetit

Festat e Fundvitit me nxënësit e dalluar të qytetit

Edhe këtë vit nxënësit më të mirë të shkollave 9-vjecare të qytetit të Korçës janë vlerësuar e përgëzuar për rezultatet e tyre të shkëlqyera në mësime. Bashkia Korçë në bashkëpunim me Drejtorinë Arsimore Rajonale kanë organizuar për këta fëmijë një spektakël të vërtetë artistik me rastin e Festave te Fundvitit. Fëmijët e talentauar të Qendrës Kulturore të Fëmijëvë “Mihal Grameno” si edhe balerinët e shkëlqyer të grupit “Let’s Dance” kanë sjellë në sallën e teatrit “A. Z. Çajupi” shpirtin e vërtetë të festave të fundvitit duke transmetuar emocione pa fund. Një urim i veçantë për këta fëmijë të dalluar është përcjellë edhe nga Kryebashkiaku Sotiraq Filo, i cili nëpërmjet kartolinës së tij ka përgëzuar nxënësit për rezultatet e tyre të shkëlqyera në shkollë dhe iu ka uruar suksese të mëtejshme për të arritur rezultate edhe më të mira, duke u bërë kështu shembuj në shoqëri. Pas spektaklit të prëgatitur me këtë rast janë ndarë dhurata për të gjithë nxënësit e dalluar të shkollave.

.

.

Panairi i Fundvitit

Sezoni festiv në qytetin e Korçës do të kulmojë edhe këtë vit me “Panairin e Fundvitit” veçoria e të cilit këtë Dhjetor është “Panairi i Librit”. Librat më të bukur, Best Seller-at më në zë të momentit e autorët më të mirë të kohës do të vijnë për të gjithe si një dhuratë e bukur festash nëpërmjet këtij panairi. Nga dita e nesërme ora 18:00 tek Zona Këmbësore e qytetit nis festa e madhe e blerjes të dhuratave. 
Ju mirprësim të gjithëve!

Sfidat e arsimit në Shqipëri, Kryeministri diskutim në Korçë

Sfidat e arsimit në Shqipëri, Kryeministri diskutim në Korçë

Është organizuar sot në ambientet e Medresesë Korçë, një diskutim i hapur me mësues,ish mësues (pensionistë) dhe nxënës të qytetit të Korçës. Ne kete takim ka qene i pranishem Kryeministrit Edi Rama, Zv.Kryeministri Niko Peleshi, Ministre e Arsimit dhe Sportit Lindita Nikolla, Drejtori i Drejtorisë Arsimore Korçë Kristaq Grabocka etj.Në këtë diskutim janë shkëmbyer këndvështrime e janë dhënë mendime për të rritur sa më shumë cilësinë e sistemit arsimor në Shqipëri. Heqja e altertekstit, përmirësimi i kurrikulave mësimore dhe rritja e cilësisë të mësimdhënies kanë qënë disa nga temat kryesore që kanë dominuar këtë diskutim. Sigurimi i nje arsimi cilësor për cdo nxënës e student shqiptar do të sjellë në të ardhmen qytetarë dhe intelektualë
më të mirë.

Fillojnë punimet në rrugën "Iljaz Bej Mirahori"

Fillojnë punimet në rrugën "Iljaz Bej Mirahori"

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka inspektuar sot fillimin e punimeve në rrugën “Iljaz Bej Mirahori” në lagjen 6 të qytetit. Në këtë lagje prej kohësh është bërë shtrimi dhe sistemimi i rrjetit të kanalizimeve dhe së fundi falë ndërhyrjes së Bashkisë Korçë do të bëhet edhe shtrimi me kalldrem i kësaj rruge për të ruajtur traditën e vjetër korçare që e karakterizon. Shumë shpejt edhe kjo lagje e qytetit do të perbmushë kërkesën e banorëve dhe do të marrë pamjen e hijshme që meriton.

Kryeministri Rama inspekton projektet e mëdha të Korçës

Kryeministri Rama inspekton projektet e mëdha të Korçës

Këtë ditë të premte, Kryeministri Edi Rama ia ka kushtuar Korçës, për të inspektuar projektet e medha që po zbatohen në disa nga zonat më të rëndësishme të qytetit si Parku “Rinia”, Pazari i Korçës dhe sheshi para Teatrit “A. Z. Çajupi. I shoqeruar nga Zv.Kryeministri Niko Peleshi, nga Kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe nga intelektualë e qytetarë të shumtë korcarë Kryeministri është njohur me çdo detaj të projekteve. “Korça ka qënë gjithmonë e bukur, por ky qytet çdo ditë e më tepër po ndryshon dhe po bëhet edhe më modern duke u shndërruar në një nga qytetet më tërheqës të Shqiperisë”- është shprehur Kryeministri Rama.

Mustafa Nano promovon në Korçë "Pax Albanica"

Mustafa Nano promovon në Korçë "Pax Albanica"

Eshte promovuar ne Korce libri "Pax Albanica"nga Mustafa Nano.
Harmonia fetare, ajo për të cilën mburren shqiptarët, ky është edhe argumenti mbi të cilin bazohet libri “Pax Albanica” i publicistit dhe analistit Nano, për të sjellë ato të vërteta që shpesh nuk thuhen.
Në 245 faqet e tij, libri mbart një histori që as vetë historianët nuk kanë arritur t’a shkruajnë. Autori tregon mesazhin që percjell libri duke lënë të lirë këndvështrimin e çdo lexuesi që do të shfletojë faqet e tij.Qytetare te shumte korcare kane dhene vleresimin e tyre per librin,por edhe sugjerimet e tyre per autorin nepermjet nje bashkebisedimi te ngrohte te zhvilluar ne ambientet e Bibliotekes se qytetit.

Shtohet gjelbërimi rreth ambienteve të shkollës "Faik Konica"

Shtohet gjelbërimi rreth ambienteve të shkollës "Faik Konica"

Një tjetër iniciativë për shtimin e sipërfaqeve të gjelbëruara në qytet është ndërmarrë sot nga nxënësit dhe mësuesit e shkollës së mesme të gjuhëve të huaja “Faik Konica”, të cilët me ndihmën e Ndërmarrjes të Shërbimeve Publike pranë Bashkisë Korçë kanë mbjellë 30 pemë në hapësirën rreth ambienteve të shkollës, si edhe janë vendosur 4 stola të rinj. Tashmë jo vetëm hapësirat midis blloqeve të banimit por edhe hapësirat rreth shkollave do të shndërrohen në ambiente relaksuese dhe çlodhëse.

Kryebashkiaku Filo inspekton punimet në rrugën Th.Kavalioti

Kryebashkiaku Filo inspekton punimet në rrugën Th.Kavalioti

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka inspektuar ecurinë e punimeve që po kryhen në rrugën Theodhor Kavalioti tek lagjia e francezëve. Mbas shtrimit të rrjetit të kanalizimeve dhe prishjes të gardheve në katet e para të pallateve sot është bërë asfaltimi i kësaj rruge për ti dhënë banorëve të kësaj lagjeje komoditetin që meritojnë. Mbas asfaltimit dhe sistemimit të rrugës do të vazhdojë puna edhe për gjelbërimin dhe sistemimin midis blloqeve të banimit. Shumë shpejt edhe kjo zonë e qytetit do të marrë pamjen që meriton.

Sfidat e Zhvillimit Urban në Korçë

Sfidat e Zhvillimit Urban në Korçë

Është organizuar sot në qytetin e Korçës Forumi Urban bazuar në programin madhor të Qeverisë Shqiptare "Rilindja e qyteteve të bashkëjetesës komunitare", program i cili synon zhvillimin e mëtejshëm të qendrave urbane dhe jo vetem, si edhe synon të sjelle në vëmendje rëndësinë e panoramës urbane të qyteteve. Nëpërmjet këtij forumi urban Korça edhe njëherë ka tansmetuar vlerat e saj me të larta urbane me projektet ambicioze që i shtohen dita dites duke u bërë shembull për të gjitha qytetet e Shqipërisë. Në këtë takimi të katërt të forumeve urbane në qytetet shqiptare kanë qënë të pranishëm Zv.kryeministri Niko Peleshi, Këshilltari i Kryeministrit Artan Shkreli, Kryebashkiaku Sotiraq Filo, arkitektë e urbanistë të qytetit si edhe intelektualë e qytetarë të shumtë kor çarë. Zv.kryeministri Peleshi në fjalën e tij theksoi edhe njëherë se vendin ynë ka ende nevoja bazike prandaj është e rëndësishme që çdo vit e më tepër të investohet në ato projekte që sjellin vlera të bashkëjetesës qytetare. Zv.kryeministri u shpreh se për vitin e ardhshëm do të akordohen 125 milion dollarë për zhvillimin e qyteteve, ndërsa nënvizoi se nuk do të ndryshojë vetëm fondi për investimet urbane, por do të ndryshojë gjithashtu edhe këndvështrimi dhe filozofia me të cilën do të kryhen këto investime pasi nje rëndësi e veçantë do ti kushtohet edhe trashëgimisë kulturore të qyteteve tona. “Korça më tepër se çdo qytet tjetër në Shqipëri ka ditur të pranoje ndryshimin dhe zhvillimin. Ajo i jep një shembull Shqipërisë me harmonizimin urban të tradicionales me modernen”- është shprehur këshilltari i Kryeministrit Artan Shkreli mbas prezantimit nga ana e Kryebahkiakut Sotiraq Filo të projekteve që janë realizuar dhe po realizohen dhe do te realizohen shume shpejt në qytet. 
Është koha e realizimit te projekteve të mëdha. Eshtë koha për Korçën!

Lagjia 17 e qytetit tashmë ka lulishten e saj të re

Lagjia 17 e qytetit tashmë ka lulishten e saj të re

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka inspektuar sot përfundimin e punimeve tek lulishtja e re në lagjen 17 tek Radaneci, lulishte e cila mbas ndërhyrjes të bërë nga Ndërmarrja e Shërbimeve Publike pranë Bashkisë Korçë ka marrë tashmë pamjen që meriton. Në këtë hapësirë të re çlodhëse janë shtruar 300 m2 pllaka, janë vendosur 13 stola, janë shtuar 500 m2 sipërfaqe të gjelbëruara dhe janë mbjellë 26 pemë dhe shkurre dekorative si edhe janë vendosur 3 ndriçues modernë të teknologjisë më të lartë të ndriçimit LED. Banorët e kësaj lagjeje falenderuan kryebashkiakun për punën e bërë për shndërrimin e kësaj zone në një destinacion relaksues për të gjithë.

Përkujtohet 98-Vjetori i Shpalljes së Krahinës Autonome të Korçës

Përkujtohet 98-Vjetori i Shpalljes së Krahinës Autonome të Korçës

Kryebashkiaku Sotiraq Filo, ka marrë pjesë në ceremoninë përkujtimore me rastin e 98-vjetorit të shpalljes së Krahinës Autonome të Korçës. Me këtë rast janë zhvilluar homazhe dhe janë vendosur kurora me lule në monumentin e patriotit Themistokli Germenji. Të pranishëm në këtë ceremoni e cila kujton një ngjarje të rëndësishme për Korçën kanë qënë deputetë dhe përfaqësues të tjere të institucioneve në qytet, mesues, nxënës dhe qytetarë të shumtë.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet në lagjen 4 dhe 14

Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet në lagjen 4 dhe 14

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka kryer sot një inspektim në lagjet 4 dhe 14 të qytetit, ku prej disa muajsh po punohet intensivisht për shtrimin e rrjetit të kanalizimeve dhe asfaltimin e rrugëve. Kryebashkiaku Filo është takuar në këto lagje me banorë të shumtë për të diskutuar mbi ecurinë dhe opinion e tyre rreth këtyre punimeve. Investimet që po kryhen në këto zona të qytetit shumë shpejt do të vihen në shërbim të qytetarëve duke përmirësuar ndjeshëm kushtet e tyre të jetesës dhe infrastrukturën e qytetit.

Një tjetër destinacion çlodhës për qytetarët

Një tjetër destinacion çlodhës për qytetarët

Shtohen hapësirat e gjelbëruara në qytet me një lulishte të re në lagjen 17 tek Radaneci. Shumë shpejt kjo hapësirë e re e rikonstruktuar do të shtohet në listën e destinacioneve çlodhëse për banorët e qytetit të Korçës.

Bursa për nxënësit e shkëlqyer të gjimnazeve

Bursa për nxënësit e shkëlqyer të gjimnazeve

Për të disatin vit rradhazi Bashkia Korçë ka dhënë bursa për nxënësit e dalluar që studiojnë në të gjitha gjimnazet e qytetit. Të pranishëm në këtë aktivitet kanë qënë Kryebashkiaku Sotiraq Filo, Kryetarja e Këshillit Bashkiak, Drejtori i Drejtorisë Arsimore, drejtorët e gjimnazeve të Korçës, prindër e studentë. Kryebashkiaku Filo ka përgëzuar nxënesit për rezultatet e tyre të shkëlqyera dhe ka shpërndarë certifikata vlerësimi për ta. Nëpërmjet këtij projekti Bashkia Korçë synon stimulimin e nxënësve me rezultatet më të mira që të vazhdojnë edhe në të ardhmen të shkëlqejnë dhe ta ngrejnë sa më lart emrin e qytetit të tyre.

Festivali i Dritave në Korçë

Festivali i Dritave në Korçë

Edhe këtë vit ashtu sikurse është bërë traditë për qytetin tone, Korça ka marrë pamjen dhe shpirtin e festave të fundvitit duke shtuar hijeshinë dhe ngrohtësinë që ky qytet transmeton. Festivali i Dritave në Zonën Kënbësore të qytetit ka mbledhur shumë qytetarë duke dhuruar një spektakël të vërtetë me ndezjen e qindra dritave njëkohësisht. Numurimi mbrapsht, karakteristikë e ceremonisë të hapjes së dritave i ka bërë të gjithë të pranishmit të kalojnë momente magjike. Çdo gjë ka marrë shkëlqim sot duke filluar nga pemët karakteristike e deri tek ndërtesat përgjatë Zonës Kënbësore të cilat janë veshur me mantel dritash. Ky festival është shoqëruar nga muzika live e ekspozimi i produkteve të ndryshme tradicionale të zones të Korçës. Tashmë qyteti i serenatave është gati të presë turistë e të festojë ashtu sikurse e ka traditë prej vitesh.

Po mundësive të barabarta, edhe ne mundemi

Po mundësive të barabarta, edhe ne mundemi

3 Dhjetori, Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar ka sjellë sot në vëmendje këtë kategori personash për të theksuar edhe njëhere se edhe ata janë të barabartë me bashkëmoshatarë të tjerë. Përfaqësues të institucioneve në qytet, përfaqësues të qendrave të ndyshme të personave me aftësi të kufizuar, përfaqësues të OJF-ve si edhe prinder të shumtë kanë qënë pjesë e një diskutimi mbi problemet dhe mungesat me të cilat këta fëmijë përballen. Gjithpërfshirja dhe përmirësimi i situatës aktuale për këtë kategori personash si dhe rritja e cilësisë dhe gamës së shërbimeve mbetet ndër sfidat kryesore. Një shërbim më i mirë për këta fëmijë sjell jo vetëm përmirësimin e cilësisë së jetës së tyre por edhe të familjeve të tyre.

Edhe ne mundemi, festojmë së bashku

Edhe ne mundemi, festojmë së bashku

Në kuadër të 3 Dhjetorit Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësisi të Kufizuar është organizuar sot në sallën e Qendrës së Kulturës “Vangjush Mio” një aktivitet artistik me këngë e valle nen sloganin "Edhe ne mundemi,festojme se bashku". Të pranishëm në këtë aktivitet kanë qënë femije dhe mesues nga Qendra Ditore e Zhvillimit, Shoqata e Përfitimit Fizik, Shoqata e të Verbërve, Shkolla Speciale Korçë, MED PAK Korçë dhe Qendra Rezidenciale e Zhvillimit. Fëmijët e talentuar të Qendrës Kulturore të Fëmijëvë “Mihal Grameno” kanë dhuruar një spektakël të vërtëtë duke i përfshirë edhe femijet e tjere te pranishem në artin e tyre e duke i bërë të ndiehen të barabartë me ata.

Korça feston 29 Nëntorin, 70 vjetorin e Çlirimit të Atdheut

Korça feston 29 Nëntorin, 70 vjetorin e Çlirimit të Atdheut

Atmosfera e bukur festive në të gjitha rrugët dhe sheshet e qytetit e ka pushtuar Korçen në këtë ditë të 70 vjetorit të çlirimit të vendit. Festimet kanë filluar në teatrin A. Z. Çajupi me një mbledhje solemne e më pas me një koncert festiv ku nuk kanë munguar muzika patriotike dhe ngjyrat e festes e të flamurit. Më pas të gjithë të pranishmit janë drejtuar tek Varrezat e Dëshmorëve ku janë përulur me mirënjohje e respekt dhe kanë vendosur kurora e buqeta me lule. Këto varreza në këtë 70 vjetor të çlirimit kanë mbas shumë kohësh pamjen që meritojnë duke reflektuar respektin për dëshmorët e atdheut. Të pranishëm në këtë ceremoni që kujton një nga momentet më të rëndësishme në historinë e vendit tonë kanë qënë Kryebashkiaku Sotiraq Filo, deputetë të Qarkut Korçë, drejtues dhe përfaqësues të institucioneve si edhe veteranë të LANÇ, të cilët përshëndetën e vlerësuan vlerat dhe rolin e atyre që luftuan për lirinë e atdheut. Sot më tepër se kurrë të gjithë ndiehemi më krenarë për vendin tonë dhe për mundin dhe sakrificat e atyre djemve dhe vajzave që sakrifikuan gjithçka për atdheun që ne trashëgojmë.

Shqipëria feston sot 28 Nëntorin, Ditën e Pavarësise

Shqipëria feston sot 28 Nëntorin, Ditën e Pavarësise

Shqipëria feston sot 28 Nëntorin, Ditën e Pavarësise. Këtë vit, si çdo vit tjetër në kuadër të kësaj dite të rëndesishmë, janë zhvilluar një sërë aktivitetesh edhe në qytetin e Korçës. Festimet kanë filluar në zonën këmbësore me ceremoninë zyrtare dhe vendosjen e buqetave me lule tek Monumenti i Luftëtarit Kombëtar. Të pranishëm në këtë ceremoni të 102 vjetorit të pavarësisë të vendit kanë qënë Kryebaskiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut Korçë Ardit Konomi, Kryetarja e Qarkut të Korçës, deputetë, anëtarë të Këshillit Bashkiak, përfaqësues të komunteteve fetare e institucioneve të tjera në qytet si edhe veteranë të LANÇ. Në nderim të kësaj dite të rëndësishme në historinë e vendit tonë të pranishmit janë përulur me respekt dhe kanë vendosur kurora me lule pranë Monumenit të Luftëtarit Kombëtar. Fjala përshëndetëse në këtë ceremoni u mbajt nga Kryebashkiaku Filo, i cili theksoi mirënjohjen e thellë për ata heronj e heroina që shpallën pavarësinë dhe i dhanë Shqipërisë një të ardhme më të mirë. Mbas ceremonisë zyrtare është bërë edhe celebrimi i flamurit tek Katedralja "Ngjallja e Krishtit" dhe tek Xhamia e Re pranë Medresesë Korçë.

Bashkia Korçë financon botimin e dy librave të rinj

Bashkia Korçë financon botimin e dy librave të rinj

Në ambentet e Universitetit “F. S. Noli” është bërë sot promovimi i dy librave nga profesorët e Departamentit të Matematikës dhe Fizikës Arto Adili dhe dy bashkëautoret Lorena Margo dhe Eljona Milo. Librat “Aritmetika” dhe “Gjeometria elementare” përmbledhin njohuritë bazike të formimit matematik dhe gjeometrik . Këto dy botime janë financuar nga Bashkia Korçë dhe do të jepen falas për të gjithë nxënësit, studentët dhe profesorët. Të pranishëm në këtë aktivitet kanë qënë ish mësues të autorëve, studentë, përfaqësues të institucioneve të qytetit si edhe kolegë të shumtë. Puna e bërë nga autorët e librave është finalizimi i një përpjekjeje të gjatë në fushë e matematikës dhe përbën një material mbështetës për të gjithë mësuesit e sidomos për nxënësit e studentët. Promovimi i këtyre dy librave është përshëndetur nga kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe nga kolegë e mësues të autorit Adili, të cilët kanë vlerësuar maksimalisht kontributin që këta autorë kanë dhënë në fushën e matematikës.

 Bashkia jep bursa ushqimore për 300 fëmijë në shkollën "Naim Frashëri"

Bashkia jep bursa ushqimore për 300 fëmijë në shkollën "Naim Frashëri"

Bashkia Korçë dhe Ndërmarrja e Shërbimeve Mbështetëse të Arsimit kanë nisur sot një projekt të ri pilot të mundësuar nga Qeveria Shqiptare në ndihmë të nxënësve të shkollës “Naim Frashëri”. Ky projekt i rëndësishëm konsiston në dhënien e 300 bursave ushqimore për të gjithë fëmijët të cilët vijnë nga familje me probleme ekonomike dhe sociale dhe që ndjekin mësimet në këtë shkollë. Kryebashkiaku Sotiraq Filo, i pranishëm për të përshëndetur këtë projekt të ri është shprehur se nisma të tilla që kanë në qendër fëmijët do të jenë gjithmonë prioritet i Bashkisë Korçë. Qëllimi kryesor i këtij projekti pilot ështe mbi të gjitha ti afrojë këta fëmijë më tepër me shkollën dhe ti largojë nga rruga. Nga ana e tyre nxënësit e kësaj shkolle nëpërmjet një spektakli kanë transmetuar urimin për festat e nëntorit.

Dita Ndërkombëtare Kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave

Dita Ndërkombëtare Kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare Kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave, Zyra Kundër Dhunës në Familje dhe Barazisë Gjinore pranë Bashkisë Korçë ka organizuar sot një aktivitet sensibilizues me nxënësit e shkollës profesionale "Demir Progëri". Nën slogani “Djemtë dhe Burrat pjesë e zgjidhjes - Trego dhe ti se je kundër Dhunës!”, kjo fushatë ka ngritur sot zërin në të gjithë botën. Dhuna në familje nuk është një çështje që i përket vetëm familjes, ajo është një çështje me rëndësi publike prandaj duhet të gjithë të themi fjalën tonë e të ngrejmë zërin për të mbrojtur të drejtat e grave dhe vajzave.

"Mbill pemën tënde" në kodrat e qytetit

"Mbill pemën tënde" në kodrat e qytetit

Një frymëmarrje e re i është shtuar sot qytetit të Korçës. Falë iniciativës "Mbill pemën tënde" dhe mbështetjes të Ndermarrjes së Shërbimeve Publike pranë Bashkisë Korçë janë mbiellë sot në kodrat e qytetit 180 rrënjë pemë të llojeve të ndryshme si akacje, panja, mështekna, plepa etj. Me dhjetra qytetarë i janë bashkuar kësaj iniciative për të mbjellë pemën e tyre. I pranishëm për të mbiellë pemën e tij ka qënë edhe Kryebashkiaku Sotiraq Filo, i cili përgëzoi dhe uroi jo vetëm të rinjtë ideatorë të kësaj iniciative por edhe qytetarët korçarë që gjithmonë janë të gatshëm të bashkohen me iniciativa të tilla për ti sjellë qytetit më tepër gjelbërim.

Bashkia Korçë i bashkohet nismës "Të Pastrojmë Shqipërinë"

Bashkia Korçë i bashkohet nismës "Të Pastrojmë Shqipërinë"

Aksioni për pastrimin e qytetit ka nisur rreth orës 09:00 të mëngjesit në disa pika të ndryshme në qytet.
Në këtë nisëm për pastrimin e qytetit stafi i Bashkisë Korçë dhe Zv.kryetari Stefan Germenji kanë dalë për të pastruar një nga zonat më problematike, zonën tek Ish Parku i Industrisë duke transmetuar mesazhin se është shumë e rëndësishme që të gjithë qytetarët të rrisin shkallën e ndërgjegjesimit për një cështje të madhe që lidhet me shëndetin e gjithë sejcilit prej nesh dhe të ardhmen e fëmijëve. Ky akision nuk është një nismë e marrë vetëm në një ditë, por nëpërmjet programit të pastrimit "18 ditë në 18 Lagje", Ndërmarrja e Shërbimeve Publike në bashki, kryen ndërhyrje të vazhdueshme për pastrimin e zonave të ndotura në të gjjitha lagjet e qytetit.

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

Një sërë aktivitetesh janë organizuar sot në Korçë për Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Fëmijëve. Sensibilizimi nëpërmjet artit, lojrave dhe argëtimit ka qënë kryefjala e kësaj dite për të kujtuar dhe theksuar se fëmijët janë gjëja më e shtrenjtë dhe më e brishtë dhe ruajtja e të drejtave të tyre është në bazë të një bote me më shumë harmoni. E pranishme në këtë aktivitet ka qënë edhe Zv.kryetarja e bashkisë Benila Themeli e cila theksoi se sa e rëndësishme është të mbrojmë fëmijët nga dhuna dhe padrejtësitë dhe tu transmetojmë atyre vlerat e një shoqerie të drejtë dhe të respektuar. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli më 20 nëntor, 1959 "Deklartën për të Drejtat e Fëmijës". Që nga kjo datë, 20 nëntori është shpallur ditë e të drejtave të fëmijëve. Në hyrjen e deklaratës në fjalë thuhet: "Njerëzimi, u ka borxh fëmijëve gjërat më të mira që ai mund t'iu ofrojë".

"Mbill pemën tënde" me vogëlushët e shkollës Stavri Themeli

"Mbill pemën tënde" me vogëlushët e shkollës Stavri Themeli

Iniciativës të veçantë dhe frymëzuese që ka filluar në qytetin tonë. “Mbill pemën tënde” i janë bashkuar sot edhe nxënësit e Klasës të 1c të shkollës Stavri Themeli , të cilët blenë pemën e tyre për ta mbiellë më pas në kodrat e qytetit. Iniciativa të tilla janë shumë të rëndësishme jo vetëm për gjelbërimin që do i sjellin qytetit por mbi të gjitha për frymën qytetare që transmetojnë. Këto iniciativa bëhen edhe më domethënëse kur pjesë e tyre bëhen fëmijët, pasi tek ata transmetohen vlerat dhe kultura për të ardhmen.

Perse i duhet Kulla Panoramike qytetit te Korces (sipas Peter Wilson)

Perse i duhet Kulla Panoramike qytetit te Korces (sipas Peter Wilson)

Perse i duhet Kulla Panoramike qytetit te Korces (sipas Peter Wilson)
Qyteti i Korces eshte i sheshte dhe nje kulle e tille i duhet per te evidentuar edhe me teper tiparet e qytetit. Kjo kulle eshte nje instrument urban qe do te perdoret per te vene ne dukje edhe me teper me te bukuren e qytetit te pare nga nje tjeter kendveshtrim. Duke qene se Zona Kembesore kufizohej nga njera ane me sheshin e Katedrales dhe mungonte nje destinacion ne perfundim te saj,ashtu si ne shume vende te botes pedonalet kulmojne me nje pike te larte e cila ne kete rast do te jete kjo Kulle Panoramike moderne e cila ju jep mundesine qytetareve dhe vizitoreve te shohin nga lart lagjet tradicionale,Pazarin e Vjeter te Korces i cili ka filluar te marre nje pamje te re dhe do te vazhdoje me nje rimodelim te plote,Varrezat e Deshmoreve etj.
"Jam shume i kenaqur per ecurine e punimeve, per cilesine dhe per shpejtesine me te cilen kane ecur ato. Kjo tregon jo vetem qe ideja jone eshte zbatuar ashtu si duhet por me cilesi dhe me nje pergjegjesi per tu admiruar",- eshte shprehur Wilson.

Rimodelimi i Parkut "Rinia"

Rimodelimi i Parkut "Rinia"

Rimodelimi i Parkut "Rinia" do ti sjelle jo vetem Korces por gjithe Shqiperise nje park model. Me shume hapesira te gjelberuara per qytetaret, te cilet cdo dite do te vleresojne te gjitha detajet te cilat do ti shtohen si dhe ato qe do ti rivitalizohen ketij parku.

Arkitekti i njohur Peter Wilson ka vizituar sot qytetin e Korçës

Arkitekti i njohur Peter Wilson ka vizituar sot qytetin e Korçës

Kush eshte Peter Willson.

Bolles & Wilson është një firmë arkitekture e themeluar nga Julia Bolles dhe Peter Wilson. Kjo firmë e mirënjohur botërore është themeluar në Londër dhe më pas u zhvendos në Mynih mbas fitimit të konkursit për projektimin e Bibliotekës në qytetin e Mynihut në Gjermani. Veprat arkitekturore te Bolles&Wilson gjenden kudo në botë duke filluar nga Gjermania, Australia, Danimarka, Hollanda, Japonia dhe Shqipëria. Kjo firmë ka projektuar disa nga veprat arkitekturore më te famshme si Teatri “Luxor” në Rotterdam (2001), Biblioteka e Qytetit Helmond (2010 ) në Hollande Masterplanin e Monteluce etj. Prej vitit 2009 arkitekti i mirënjohur Peter Wilson është duke realizuar projektplanin e qytetit të Korces duke nxjerrë në pah të gjitha vlerat arkitekturore që ky qytet trashëgon e duke i shtuar frymën e re të arkitekturës moderne botërore. Me disa cmime të para të fituara ne konkurse të ndryshme botërore te arkitekturës kjo firmë gëzon respekt dhe vlerësim maksimal për punët e mrekullueshme që realizon.

 

Peter Wilson vlereson ecurine e projekteve te medha te Korces

Peter Wilson vlereson ecurine e projekteve te medha te Korces

Arkitekti Peter Wilson i mirënjohur boterisht për veprat e tij, ka vizituar sot qytetin e Korçës për të bërë një inspektim të ecurise se punimeve që ai ka ideuar dhe që po zbatohen në qytet. Wilson ka inspektuar sot punimet në Parkun “Rinia” ku po bëhet një transformim rrënjësor për ti dhuruar qytetit ambientet relaksuese që i mungonin si edhe Kullën Panoramike në qendër të qytetit, një vepër arkitekturore që do i dhurojë Korçës një pikë të re turistike nga ku mund të vëzhgohet i gjithë qyteti. Për të kuruar në detaj çdo projekt që po zbatohet në qytet dhe per te dhene idete e tij per te shtuar elemente te vecante,Wilson ka vëzhguar nga afer të gjitha punimet. Arkitekti Wilson i njohur tashmë për projektimin e Zones Kembesore dhe sheshit para Katedrales po sjell gjithmonë e më tepër risi arkitekturore duke i dhënë qyteti të Korçës një frymë të re ku ndërthuret tradicionalja egzistuese me modernen bashkëkohore.

Sheshi para teatrit A. Z. Çajupi me një pamje të re

Sheshi para teatrit A. Z. Çajupi me një pamje të re

Sheshi para teatrit A. Z. Çajupi ka marrë tashmë një pamje të re. Ndryshimet që ndodhin i prekim çdo ditë e më tepër. Tashmë janë asfaltuar dhe sistemuar të gjitha rrugët që të çojnë te ky shesh, ndërkohë vazhdon puna për të modernizuar e transformuar çdo detaj.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet në qytet

Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet në qytet

Kryebashkiaku Sotiraq Filo së bashku me zv/kryetaren dhe stafin e tij, kanë inspektuar sot punimet që po zhvillohen për rikonstruksionin dhe rimodelimin e Parkut “Rinia" si edhe punimet që po zhvillohen për rikonstruksionin e Varrezave të Dëshmorëve. Në çdo cep të qytetit po punohet me dinamikë për një Korçë të tjetërsuar e moderne.

Përkujtohet Armëpushimi i 11 Nëntorit 1918

Përkujtohet Armëpushimi i 11 Nëntorit 1918

Ashtu si çdo vit është përkujtuar me nderim dhe respekt tek Varrezat Franceze në Korçë, Armëpushimi i 11 Nentorit 1918. Në këtë ceremoni kanë marrë pjesë, Ambasadori Francez në Shqipëri Bernard Fitoussi, Kryebashkiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut Korçë Ardit Konomi dhe pëfaqësues të institucioneve të ndryshme në qytet, përfaqesus të ushtrise etj, të cilët kanë vendosur kurora me lule e kanë kujtuar ushtarët e rënë. Në këtë ditë të rëndësishme përkujtohet e nderohet sakrifica e atyre të cilët dhanë jetën në emër të lirisë dhe paqes.

 Ambasadori francez Bernard Fitoussi viziton Bashkinë Korçë

Ambasadori francez Bernard Fitoussi viziton Bashkinë Korçë

Kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe stafi i tij kanë pritur sot në një vizitë Ambasadorin e Republikës të Francës në Shqipëri Bernard Fitoussi. Ambasadori Fitoussi u shpreh se ndiehet mirënjohës për këtë mikpritje të ngrohtë, në këtë vizitë të tij të parë në qytetin e Korçës. – Është një kënaqësi që më në fund po vizitoj Korçën, qytetin për të cilin kam dëgjuar aq shumë të flitet. Duke parë punimet që po bëhen në qytetin tuaj shihet se jeni në një dinamikë të jashtëzakonshme pune pandaj falenderoj sërisht kryebashkiakun që gjeti kohë të më presë në shtëpinë e Korçës, u shpreh Ambasadori Fitoussi. Në këtë takim u diskutua për mundësitë për të zgjeruar edhe më tepër bashkëpunimin në fushat kulturore arsimore etj duke intensifikuar kështu edhe më tepër marrdhëniet midis Francës dhe qytetit të Korçës.

Ta pastrojmë Shqipërinë, 21 nëntor 2014

Ta pastrojmë Shqipërinë, 21 nëntor 2014

Është organizuar në ambientet e bibliotekes “Thimi Mitko” takimi i radhës në kuadër të lëvizjes civile “Ta Pastrojmë Shqipërinë”, lëvizje e cila ka për qëllim të mobilizojë të gjithë shqiptarët të bashkohen në një aksion vullnetar një ditor me qëllim pastrimin e vendit nga mbeturinat që janë të hedhura në të gjitha ambientet publike ku ne jetojmë. Në këtë takim kanë qënë të pranishëm drejtues të institucioneve të ndryshme në qytetin e Korçës, të cilët vlerësuan këtë iniciativë dhe shprehën gadishmërinë e tyre maksimale për tu bashkuar në këtë nismë qytetare të rëndësishme për qytetin dhe vendin tonë. E pranishme në këtë takim Zv.kryetarja e Bashkisë Korçë Benila Themeli shprehu mbështetjen maksimale nga ana e bashkisë dhe theksoi se është e rëndësishme jo vetëm të pastrojmë qytetin por mbi të gjitha të pastrojmë mentalitetin njerëzor për ta konsideruar mjedisin si shtëpi të të gjithëve e për ta mbajtur atë sa më pastër. “Ta Pastrojmë Shqipërinë” në datë 21 nëntor 2014 ju bën thirrje të gjithë qytetarëve korçarë të bashkohen për një qytet më të pastër.

 Kolonia Ndërkombëtare e Piktorëve "Ditët e Mios"

Kolonia Ndërkombëtare e Piktorëve "Ditët e Mios"

Bashkia Korçë, Qendra e Artit dhe Kultures “Vangjush Mio” në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve Figurativë të qytetit të Korçës kanë organizuar edhe këtë vit Koloninë Ndërkombëtare të Artistëve Figurativë “Ditët e Mios”. Në këtë edicionin të shtatë të Kolonisë “Ditët e Mios” morën pjesë 20 piktorë, jo vetëm korçarë por edhe piktorë nga të gjitha trevat shqipfolëse. Koha për pjesëmarrësit në këtë koloni është 4 ditë gjatë të cilave piktorët realizojnë punimet e tyre në qytetin e Korçës dhe rrethinat e tij. Ky eveniment ka si qëllim promovimin e vlerave natyrore, kulturore dhe artistike të qytetit tonë si dhe të pikave turistike të Voskopojës, Dardhës etj. Të gjithë piktorët pjesëmarrës në përfundim të kolonisë pasurojnë fondin e Galerisë së Arteve “Guri Madhi” me një prej veprave të tyre. Ekspozita me punimet e këtyre piktorëve u çel sot në mbremje në ambientet e Qendrës Kulturore duke mbledhur së bashku dashamirës të artit figurativ e piktorë. Për piktorët Korça mbetet një destinacion frymëzues e mikpritës. Ky aktivitet i cili tashmë është shndërruar në një traditë për qytetin tonë arrin nga viti në vit të vendosë ura të reja komunikimi mes artistëve por mbi të gjitha të promovojë vlerat e qytetit. Ky aktivitet u përshëndet edhe nga kryebashkiaku Sotiraq Filo i cili i përgëzoi dhe i falenderoi të gjithë piktorët për ngjyrat e vazhdueshme që i shtojnë Korçës.

 I jepet çmimi "Emblema e Artë e Qytetit" piktorit Sotiraq Kuqali

I jepet çmimi "Emblema e Artë e Qytetit" piktorit Sotiraq Kuqali

I jepet çmimi "Emblema e Artë e Qytetit" piktorit Sotiraq Kuqali
Bashkia Korçë me vendim të Këshillit Bashkiak i ka dhënë titullin "Emblema e Artë e Qytetit", piktorit të mirënjohur korçar Sotiraq Kuqali me motivacionin: “Për kontributin e tij në fushën e artit figurative dhe promovimin e imazhit të qytetit të Korçës brenda dhe jashtë kufijve të Shqipërisë”. Ceremonia e dorëzimit të këtij titulli u organizua në ambientet e Muzeut Kombëtar të Arsimit. Në këtë ceremoni kanë marrë pjesë Kyebashkiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut të Korcës Ardit Konomi, përfaqësues të institucioneve, miq dhe të afërm të piktorit si edhe shumë dashamirës të penelit të tij. Në fjalën e tij përshëndetëse kryebashkiaku Filo vlerësoi artin e mrekullueshëm të piktorit Kuqali, art i cili e ngre lart emrin e qytetit tone kudo ku pikturat e tij ekspozohen. Zoti Kuqali nga ana e tij u shpreh se ndiehej mjaft mirënjohës për këtë vlerësim që ju bë nga qyteti i tij i lindjes dhe theksoi se puna e tij do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Më pas të gjithë të pranishmit patën mundësi të shijojnë ekspozitën më të fundit të piktorit e të admirojnë pikturat e tij.

Kryebashkiaku inspekton punimet tek shkolla "Mësonjëtorja e Parë"

Kryebashkiaku inspekton punimet tek shkolla "Mësonjëtorja e Parë"

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka kryer sot një inspektim në shkollen “Mësonjëtorja e Parë Shqipe”, ku prej disa javësh po punohet intensivisht për rikonstruksionin e plotë të kësaj shkolle. Ka përfunduar tashmë puna për shtrimin e rrjetit hidraulik dhe elektrik dhe pothuajse ka përfunduar ndërtimi i shtesës ku do të vendoset palestra dhe laboratorët e rinj të kësaj shkolle. Punimet po ecin me ritmin e duhur dhe do të përfundojnë brenda afatit të caktuar.

 Udhëheqja për Sigurinë dhe Sundimin e Ligjit

Udhëheqja për Sigurinë dhe Sundimin e Ligjit

Është organizuar sot në Korçë Workshop-i "Udhëheqja për Sigurinë dhe Sundimin e Ligjit" zbatuar në Shqipëri nga Shoqata e Bashkive të Holandës (VNG-I) dhe Fondacioni për Autonomi Vendore dhe Qeverisje (FLAG) në bashkëpunim me Akademinë e Hagës për Qeverisje Vendore (THA), Institutin Holandez për Administratën Publike (PBLQ ROI) dhe Qendrën për Bashkëpunim Ndërkombëtar Ligjor (CILC). Ky workshop ka si synim identifikimin e nevojave dhe sfidave në fushën e sigurisë publike në Bashkinë e Korçës. Ai përfshin çështje si cilësia e jetës në lagje, viktimizimi, performanca e policisë etj. Në kete workshop morën pjesë 20 aktorë të cilët punojnë dhe kontribuojnë në fushën e sigurisë publike në nivel lokal si: policia bashkiake, drejtues në nivel të lartë ose të mesëm që punojnë në sektorin e shërbimeve sociale e shëndetësore, drejtues në sektorin e zhvillimit dhe menaxhimit të hapësirës publike, përfaqësues nga Shërbimi i Provës në nivel lokal, përfaqësues nga drejtoritë e Policisë në qarqe, përfaqësues nga OJF-të, etj.

Mbrëmje gala për publikun korçar

Mbrëmje gala për publikun korçar

Në kuadër të aktiviteteve të tetorit të organizuara dhe të mbështetura nga Bashkia Korçë, nje tjeter mbrëmje plot emocione është përciellë për publikun korçar. Ansambli Flex së bashku me mexosopranon Vikena Kamenica dhe pianisten Deniola Kuraja performuan disa nga veprat më të njohura të kompozitorëve më të medhenj botërorë si R. Strauss, G. Mahler dhe J. Brahms. Këta artistë dhuruan për artdashësit korçarë muzikë të mrekullueshme dhe emocione të veçanta.

Panairi i Agrobiznesit 2014

Panairi i Agrobiznesit 2014

Ështe zhvilluar sot në Korçë Panairi i Agrobiznesit 2014. Nën moton “Rrugëtimi drejt eksportit” ky panair mblodhi së bashku shumë subjekte prodhuese bujqësore, blegtorale dhe të kulinarisë nga te gjitha zonat e Qarkut të Korçës, si edhe përfaqësues të Bankave lokale, te cilet prezantuan programet e tyre në mbështetje të agrobujqësisë. Ky panair u përshëndet nga Zv.ministri i Bujqësisë Jani Babi, nga Kryebashkiaku Sotiraq Filo, nga Prefekti i Qarkut Korçë Ardit Konomi si edhe nga Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Bujqësisë, të cilët vlerësuan rolin që këta prodhues kanë në ekonominë vendase. Ky panair krahas shfaqjes të potencialit të prodhuesve është edhe një mundësi për të treguar se produktet shqiptare meritojnë të eksportohen në të gjitha tregjet europiane dhe më gjerë.

Promovohet në Korçë libri "Hëna e Shqipërisë"me autor Ben Blushin

Promovohet në Korçë libri "Hëna e Shqipërisë"me autor Ben Blushin

Mes miqsh e dashamirësish të librit ka prezantuar sot në Korçë vëllimin e tij të fundit "Hëna e Shqipërisë" autori Ben Blushi. Qytetarët e shumtë korçarë gjithmonë të dashuruar me artin dhe librin kanë pasur mundësi të shkëmbejnë ide e të diskutojnë rreth temave mjaft të mprehta që autori paraqet në këtë libër.Librat përbëjnë një ushqim të pashterueshëm për shpirtin dhe janë një udhërrëfyes real për shoqërinë. Librat do të mbeten gjithmonë një burim i sigurt për rritjen e vlerave dhe cilësive qytetare në shoqërinë shqiptare.

Festohet 70 vjetori i Çlirimit të Korçës

Festohet 70 vjetori i Çlirimit të Korçës

Atmosferë e bukur festive në të gjitha rrugët dhe sheshet e qytetit me rastin e 70 vjetorit të çlirimit të Korçës. Festimet kanë filluar në zonën këmbësore me ceremoninë zyrtare dhe vendosjen e buqetave me lule tek Monumenti i Luftëtarit Kombëtar. Më pas është zhvilluar një aktivitet përkujtimor me rastin e kësaj dite të rëndësishme për qytetin tonë tek Muzeu Kombëtar i Arsimit ku Akademiku Alfred Uçi, pjesëtar i Brigadës që çliroi qytetin mbajti një fjalë përshëndetëse. Të pranishëm në këtë përvjetor të 70 të çlirimit të Korçës kanë qënë zv. Kryeminister i Shqipërisë Niko Peleshi, Kryebashkiaku Sotiraq Filo, deputetë të Qarkut Korçë, drejtues dhe përfaqësues të institucioneve si edhe veteranë te LANÇ, të cilët përshëndetën e vlerësuan vlerat dhe rolin e atyre që luftuan për lirinë e atdheut. Dita vazhdoi me një koncert festiv ku Kori Lyra, artistë të teatrit A. Z. Çajupi dhe të rinj të talentuar të qytetit performuan për gjithë të pranishmit. Ditë si kjo janë shumë të rendësishme jo thjesht në historinë e një qyteti, por në krejt rifreskimin e memorjes historike të një kombi si i yni që i është dashur të luftojë e të sakrifikojë për lirinë.

"Raporto dhe Shpëto"kundër trafikimit të qënieve njerëzore

"Raporto dhe Shpëto"kundër trafikimit të qënieve njerëzore

Fushata sensibilizuese “Raporto dhe Shpëto”, kundër trafikimit të qënieve njerëzore. Problemi i trafikimit të qënieve njerëzore është një problem mjaft delikat, per kete qellim eshte e rendesishme te informohemi edhe per mundesite e shmangies se ketij fenomeni shqetesues duke e konsideruar si nje plage te hershme te shoqërisë shqiptare. Per te percjelle kete mesazh, eshte zhvilluar nje fushate sensibilizuese kunder trafikimit te qenieve njerezore tek Zona Kembesore ne Korce.Thuaj Stop Trafikimit!

Bashkia Korçë shpërndan mjete shkollore për fëmijët në nevojë

Bashkia Korçë shpërndan mjete shkollore për fëmijët në nevojë

Kryebashkiaku Sotiraq Filo i shoqëruar edhe nga Zv.kryetari Stefan Gërmenji ka shpërndarë libra dhe mjete shkollore për të gjithë fëmijët e familjeve në nevojë pjesë e komunitetit rom dhe egjiptian që ndjekin mësimet në shkollën “ Naim Frashëri”. Përfitues të librave dhuruar nga bashkia ishin mbi 50 fëmijë të kësaj shkolle dhe 50 fëmijë të tjerë të shkollës “Asdreni”. Projekti i Bashkisë Korçë i mbështetur nga UNDP për të ndihmuar këto komunitete zbatohet prej disa vitesh dhe do të vazhdojë edhe në të ardhmen për të ndihmuar të gjithë fëmijët të afrohen sa më pranë dijes dhe shkollës pa u ndjerë të përjashtuar apo të detyruar për ta braktisur atë.

Çelet viti i ri akademik 2014-2015

Çelet viti i ri akademik 2014-2015

Është çelur sot në Universitetin F. S Noli viti i ri akademik 2014-2015. Mes emocioneve dhe haresë të gjithë studentët u janë drejtuar auditorëve të universitetit për të nisur një cikël të ri në jetën e tyre. I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe kryebashkiaku Sotiraq Filo, i cili u shpreh se kjo është një ditë e rëndësishme për të gjithë studentët, pasi sot vendosen objektivat për vitin në vijim. Kryebashkiaku Filo shprehu mbështetje dhe ndihmë të vazhdueshme nga ana e Bashkisë Korçë për projekte të rëndësishme dhe sidomos për të lidhur studentët me praktikën e punës. Tregu i punës bëhet gjithmonë e më konkurues dhe investimi nëpërmjet studimit nxjerr gjithmonë specialistë të mirë dhe të nevojshëm për tregun.

Historia e qytetit tonë pa biletë

Historia e qytetit tonë pa biletë

Një seri aktivitetesh me në qendër kulturën, traditen dhe artin korçar janë organizuar sot në zonën këmbësore të qytetit nën logon “Historia e qytetit tone pa biletë”. Këto aktivitete të ideuara nga grupi i studentëve të rinj “Bashkë për ide” dhe i mbështetur nga Bashkia Korçë ka shpërfaqur disa nga vlerat më të spikatura të qytetit tonë. Ekspozimi i objekteve të ndryshme arkitekturore, qeramike, artizanale, kulinarike e muzikore përgjatë zonës këmbësore por edhe vizitat falas në muzeumet e qytetit kanë tërhequr vëmendjen e qytetarëve. Aktivitetet kanë kulmuar me zhvillimin e një sfilate me veshje tradicionale korçare, me prezantimin e figurave më të njohura që e kanë çuar emrin e qytetit tonë në botë si dhe improvizimi i një balloje te viteve ’20-‘30 ashtu si organizohej dikur në Korçë. Ky aktivitet është përshëndetur nga kryebashkiaku Sotiraq Filo i cili inkurajoi dhe vlerësoi iniciativën dhe idetë e këtyre të rinjve. Aktiviteti shënoi mbylljen me një kokteil të përgatitur për gjithë të ftuarit.

Rikonstruktohen Varrezat e Dëshmorëve

Rikonstruktohen Varrezat e Dëshmorëve

Në kuadër të 70 vjetorit të çlirimit Bashkia Korçë filloi rikonstruksionin e Varrezave të Dëshmorëve. Vlera që do të investohet në këtë projekt është 21 milion lek dhe përfshin rikonstruksionin e plote te rrugës nga ish Kampi i Punetoreve deri tek depoja e Ujit, rikonstruksionin e shkallëve të Varrezave të Dëshmorëve, shesheve midis shkallëve si edhe zëvendësimin e pllakave të dëmtuara. Gjithashtu do të riparohet edhe rruga që lidh qytetin e Korçës me ish Kampin e Punëtorëve.

Shoqëria Orkestrale e Këlnit performon për publikun korçar

Shoqëria Orkestrale e Këlnit performon për publikun korçar

Në kuadër të aktiviteteve të tetorit të organizuara dhe të mbështetura nga Bashkia Korçë, Shoqëria Orkestrale e Këlnit (KOG), ka performuar te enjte në mbrëmje në skenen e Teatrit "A. Z. Cajupi" duke dhuruar për publikun korçar disa nga veprat më të njohura të emrave të mëdhenj të muzikës boterore Beethoven e Schumann, por edhe Rapsodi Shiptare të kompozitorit Gerti Druga. Nën dirigjimin e muzikantit shkodran Desar Sulejmani, kjo orkestër ka dhuruar për artdashësit korcarë muzikë të mrekullueshme dhe emocione të veçanta.

 Hapësirat e gjelbëruara shtohen çdo ditë në qytet

Hapësirat e gjelbëruara shtohen çdo ditë në qytet

Përfundojnë punimet në lulishten e re në krah të Muzeut te Artit Orjental "Bratko" duke i shtuar kështu qytetit një tjetër destinacion çlodhës e komod për qytetarët. Përkushtimi i Bashkisë Korçë për hapësira të gjelbëruara dhe për ambiente komode do të jetë i vazhdueshëm.

Inagurimi i Rezervës Ndërkufitare të Biosferës

Inagurimi i Rezervës Ndërkufitare të Biosferës

Një aktivitet tejet i rëndësishëm për të gjithë rajonin e Korçës është organizuar sot në zonën këmbësore të qytetit, ku është bërë certifikimi i rajonit të Oher-Prespës si Rezervati i Parë Ndërkufitar Biosferik në Ballkan dhe i 14-ti në llojin e tij në gjithë botën. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Zv.kryeministri Niko Peleshi, Ministri i Mjedisit të Shqipërisë Lefter Koka, kryebashkiaku Stiraq Filo,Ministri i Mjedisit të Maqedonisë Nurhan Izairi, Zv.ambasadorja e Gjermanisë, Ambasadori i UNDP-së në Shqipëri, Prefekti i Qarkut Korcë Ardit Konomi, përfaqësues të UNESCO-s, dhe BE-së si edhe përfaqësues të Bankës Gjermane për Zhvillim (KFW), këta të fundit partnerë kryesorë në realizimin e këtij projekti me impakt ballkanik. Të gjithë të pranishmit kanë shprehur emocione e falenderime për grupet e ekspertëve shqiptarë e maqedonas të cilët besuan dhe realizuan këtë rezervat. Certifikimi i këtij rajoni i bërë nga UNESCO e shndërron atë në një pasuri edhe më të cmuar jo vetëm lokale e rajonale por edhe kombëtare. Pasuritë e këtij rajoni që tashmë mban vlerat e një rezerve ndërkufitare biosferike janë të njohura botërisht pasi prej vitesh renditet ndër 50 rajonet më të pasur dhe më unikalë në botë. Ky rezervat i ri është një koncept inovativ i cili do të rivendosë raportin njeri, qytëterim me natyrën, raport i cili kohët e fundit kishte humbur balancën. Rezerva ndërkufitare e biosferës Ohër- Prespë me projekte të reja të harmonizuara do të rrisë jo vetëm vlerat turistike, ekologjike e sociale por edhe vlerat ekonomike të zonës. Nëpermjet këtij certifikimi i cili shpall të parin rezervat biosferik në Shqipëri ndahen vlerat e njëjta botërore me UNESCO-n dhe bëhet e njohur kudo trashigimia jonë natyrore. Sfida e së ardhmes mbetet promovimi dhe mbrojtja e këtij rajoni si një produkt i vetëm dhe me siguri nga një distancë historike do të shperfaqet edhe më mirë vlera e këtij rezervati. Më pas të gjithë të pranishmit kanë mundur të shijojnë produktet e muzikën që kjo zone ofron.

Ta pastrojmë Shqipërinë, 21 nëntor 2014

Ta pastrojmë Shqipërinë, 21 nëntor 2014

Është organizuar në ambientet e Bashkisë Korçë një takim në kuadër të lëvizjes civile “Ta Pastrojmë Shqipërinë”, lëvizje e cila ka për qëllim të mobilizojë të gjithë shqiptarët të bashkohen në një aksion vullnetar një ditor me qëllim pastrimin e vendit nga mbeturinat që janë të hedhura në të gjitha ambientet publike ku ne jetojmë. Në këtë takim u diskutua për ngritjen e grupit lokal, grup i cili do të koordinojë aksionin “Ta Pastrojmë Shqipërinë” në datë 21 nëntor 2014.

 Rikonstruksioni i shkollës "Mësonjëtorja e Parë Shqipe".

Rikonstruksioni i shkollës "Mësonjëtorja e Parë Shqipe".

Vazhdon me përkushtim puna për rikonstruksionin e plotë të shkollës "Mësonjëtorja e Parë Shqipe"

Përkujtohet 135 vjetori i themelimit të Shoqërisë të Stambollit

Përkujtohet 135 vjetori i themelimit të Shoqërisë të Stambollit

Është përkujtuar sot në ambientet e Muzeut Kombëtar të Arsimit “Mësonjëtorja e Parë Shqipe” 135 vjetori i themelimit të Shoqërise së të shtypuri shkronja shqip e njohur ndryshe si Shoqëia e Stambollit. Kjo shoqëri e krijuar më 12 tetor 1879 me në krye patriotin e shquar Sami Frashëri i dha vetes për qëllim të përpilonte një alfabet kombëtar dhe të bënte të pamundurën për hapjen e shkollave shqipe dhe botimin e librave shqip. Vlerat dhe përkushtimi i patriotëve shqiptarë pjesë e kësaj shoqërie përkujtohen edhe sot me mirënjohje e respekt.

Hidh cigaren, Zgjidh jetën

Hidh cigaren, Zgjidh jetën

Në kuadër të fushatës sensibilizuese “Shqipëria JO duhanit” me mbështetjen e Bashkisë Korçë, Ministrisë të Shëndetësisë dhe Prefekturës të Qarkut Korçë janë organizuar sot në zonen këmbësore të qytetit një sërë aktivitetesh nën moton “Hidh cigaren, Zgjidh jetën”. Qyteti i Korçës është qyteti i parë në Shqipëri i cili mbështet fuqimisht këtë fushatë sensibilizuese kundër pirjes së duhanit. Në këtë aktivitet morën pjesë Ministi i Shëndetësisë Ilir Beqja, Kryebashkiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut Korçë Ardit Konomi si edhe shumë personalitete të tjerë te qytetit të cilët të gjithë së bashku përcollën mesazhin për një jetë të shëndetëshme e pa duhan. Në mënyrë simbolike për të zgjedhur jetën e shëndetëshme e për të braktisur vesin e duhanpirjes është bërë një ecje në zonën këmbësore e janë dhuruar lule për të gjithë duhanpirësit të cilët fiknin cigaren në dobi të promovimit të një jete të shëndetshme pa duhan.

Ngjyra dhe personazhe në fasadën e kopshtit nr.10 të qytetit

Ngjyra dhe personazhe në fasadën e kopshtit nr.10 të qytetit

Me iniciativën e Ndërmarrjes Mbështetëse të Arsimit pranë Bashkisë Korçë,ashtu si edhe në fasadat e kopshteve dhe çerdhes së qytetit, edhe kopshti nr. 10 rishtaz i rikonstruktuar, ka fasadën e tij të rimodeluar nga nxënësit e pikturës të shkollës profesionale "Tefta Tashko Koco". Tashmë edhe vogelushët e këtj kopshti do të kenë personazhet e tyre plot ngjyra duke i bërë ambientet ku ata luajnë e mësojne edhe më argëtuese.

Aktivitet sensibilizues "Shqiperia JO duhanit"

Aktivitet sensibilizues "Shqiperia JO duhanit"

Në kuadër të fushatës “Shqipëria JO duhanit”, Lidhja e Gazetarëve të Shëndetit edhe me mbeshtetjen e Bashkisë Korçë,ka organizuar një aktivitet sensibilizues kundër pirjes së duhanit me nxënës e mësues të shkollave 9-vjecare të qytetit. Përveç shkëmbimit të informacioneve dhe statistikave në lidhje me duhanpirjen në Shqipëri, është prezantuar edhe një dokumentar sensibilizues i cili i njohu të gjithë të pranishmit me pasojat shëndetësore që shkakton pirja e duhanit.

Terren sportiv tek kompleksi i shkollave në Lagjen 17

Terren sportiv tek kompleksi i shkollave në Lagjen 17

Një pamje e re për terrenin sportiv tek shkolla e Agrobiznesit. Falë këtij investimi shumë shpejt bashkia do të ofrojë edhe për të rinjtë e kësaj lagjeje të qytetit mundësine për të luajtur në fushat e reja të minifutbollit, basketbollit dhe volejbollit.

Rikonstruktohet terreni sportiv pranë shkollës"Raqi Qirinxhi"

Rikonstruktohet terreni sportiv pranë shkollës"Raqi Qirinxhi"

Një tjetër terren sportiv në qytet do të marë një pamje krejtësisht të re. Shumë shpejt nxënësit e shkollës “Raqi Qirinxhi” dhe qytetarë praktikues të sportit të kësaj zone do të kenë një fushë të re bashkëkohore e moderne.

"Sporti i Vogël"i hijeshuar shumë shpejt në shërbim të qytetarëve

"Sporti i Vogël"i hijeshuar shumë shpejt në shërbim të qytetarëve

Puna e Bashkisë Korçë vazhdon ç'do ditë, për të sjellë një pamje ndryshe për terrenin sportiv tek "Sporti i Vogël",i cili shumë shpejt do të jetë në sherbim të të gjithë qytetarëve.

Një pamje tërësisht e re për ish konviktin e ndërtimit në Korçë

Një pamje tërësisht e re për ish konviktin e ndërtimit në Korçë

Vazhdon puna për ndërtimin e terreneve sportive dhe për suvatimin e ish konviktit të ndërtimit. Terreni sportiv midis shkollave "Demokracia" e "Naum Veqilharxhi"

Një tjetër destinacion çlodhës mundësohet për qytetarët

Një tjetër destinacion çlodhës mundësohet për qytetarët

 
Shtohen hapësirat e gjelbëruara në qytet me një lulishte të re në krah të muzeut "Bratko". Shumë shpejt kjo hapësirë e re komode do të shtohet në listën e destinacioneve çlodhëse për banorët e këtyre lagjeve.
1 Tetori, Dita Boterore e te Moshuarve

1 Tetori, Dita Boterore e te Moshuarve

Një Tetori shënon Ditën Botërore të Moshuarve, shpallur më 14 dhjetor 1990 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. Çdo vit, tematika e Ditës Botërore të të moshuarve është e ndryshme. Këtë vit në fokus është mesazhi “Të moshuarit, një forcë e re për zhvillim”. Me rastin e kesaj dite, kryebashkiaku Sotiraq Filo ka vizituar nje nga Qendrat Komunitare te kujdesit për moshën e tretë, që jane mundesuar nga Bashkia Korce ne partneritet me Fondacionin " Dorcas" dhe Misionin "Emanuel" . Ne kete qender jane organizuar sot aktivitete te ndryshme, dhe pervec sherbimit te perditshem te shtypit dhe te kafes eshte ofruar per kete grupmoshe edhe nje vakt falas. Kryebashkiaku Filo pasi uroi shendet edhe jete te gjate per te pranishmit,edhe nje here ne kete dite theksoi se permiresimi i kushteve te jeteses, projektet dhe vemendja per ta nuk do te mungoje por do te vazhdoje te intensifikohet per tu qene sa me prane kerkesave per te lehtesuar jeten e tyre . Nga Stafi i Bashkise Korce gjithashtu jane dhuruar lule ne kete dite per te moshuarit e qytetit,ne menyre simbolike per te treguar respektin per kete grupmoshe per me teper ne nje dite te vecante si kjo.

Bashkia Korçë jep shembullin e komunikimit me Komisionin Qytetar

Bashkia Korçë jep shembullin e komunikimit me Komisionin Qytetar

Drejtuesit e Komisioneve qytetare të 11 bashkive në vend kanë qënë sot të pranishëm në një takim në Bashkinë e Korçës ku janë informuar e kanë marë eksperiencën e shkëlqyer që kjo bashki ka prej më shumë se një viti me Komisionin Qytetar të Korçës. Prezantimi i bërë në këtë takim sqaroi për të gjithë pjesmarrësit se si Bashkia Korçë prej shumë vitesh është model në mënyrën e bashkëveprimit me qytetarët në përgjithësi dhe me Komisionin qytetar në vecanti. Promovimi i projekteve dhe informimi i qytetarëve mbetet gjithmonë prioritet për Bashkinë Korçë.

BID dhe Keshilli Bashkiak rikthen Bonbonerine ne Zonen Kembesore te qytetit te Korces

BID dhe Keshilli Bashkiak rikthen Bonbonerine ne Zonen Kembesore te qytetit te Korces

Kthimi i identitetit te ish bonbonerise ne qender te qytetit vjen menjehere pas miratimit te rregullores te funksionimit te Zones Kembesore propozuar nga shoqata e bizneseve te kesaj zone, rregullore e cila perjashton funksionimin e disa lloj bizneseve (dyqane mishi, peshku, agjenci funerale, dyqane rrobash te perdorura) ne kete pjese te qytetit. 
Ky vendim i Keshillit Bashkiak eshte mbeshtetur dhe aprovuar gjeresisht nga qytetaret korcare. 
Rikthimi i bonbonerise tradicionale te Korces eshte nje tjeter vlere e shtuar per Zonen Kembesore dhe qytetin e Korces si edhe nje tregues i miremenaxhimit nga ana e shoqates BID.

Nenshkruhet kontrata per financimin e projektit te ndertimit te tregut te ri per tregetaret ambulante

Nenshkruhet kontrata per financimin e projektit te ndertimit te tregut te ri per tregetaret ambulante

Nenshkruhet kontrata per financimin e projektit te ndertimit te tregut te ri per tregetaret ambulante te qytetit te Korçes. Me kete financim prej 700 mije USD te fondit IADSA te qeverise italiane do te ndertohet nje treg modern tek ish UMB. Nje tjeter premtim i Bashkise Korçe qe po hyn ne rrugen e realizimit.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo takon homologun e Selanikut

Kryebashkiaku Sotiraq Filo takon homologun e Selanikut

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka takuar sot kryetarin e bashkise te Selanikut Ioannis Boutaris. Dy homologet kane shprehur kenaqesine reciproke per kete takim te vecante si edhe gadishmeine dhe vullnetin per me teper bashkepunim midis dy qyteteve qe ata perfaqesojne.

22 Shtatori Dita pa makina.

22 Shtatori Dita pa makina.

Bashkia Korce, e vendosur per te ruajtur dhe per te shtuar hapesira per kembesoret. 
C’do dite e me shume shtohen hapesirat e gjelbra te cilat i japin me shume frymemarrje qytetit dhe mbrojne mjedisin nga ndotjet. Mbas projektit te madh te Zones Kembesore ne qender, dhee projekteve te shumta ne te gjitha zonat periferike dhe ne blloqet e banimit ne lagje te ndryshme te Korces, hapesira te tjera do te shtohen per qytetaret. Shume shpejt parku “Rinia” zona tradicionale ku qytetaret korcare shetisin, do te marre nje pamje te re duke shtuar hapesirat e gjelberuara si dhe hapesirat kembesore. Hapesirat e gjelbra e relaksuese kudo ne qytet do te mbeten gjithmone prioritet i Bashkise te qytetit.

Mbremja gala e cmimeve ne Festivalin Mbarekombetar te Komedise

Mbremja gala e cmimeve ne Festivalin Mbarekombetar te Komedise

Eshte finalizuar dje ne mbremje Festivali Mbarekometar i Komedise “Aleko Prodani” ne qytetin e Korces. Ne nje ceremoni gala mes artistesh, miqsh dhe mes publikut te shumte artdashes jane ndare 9 cmimet e festivalit “KoKo Fest”.

Emocionet e duartrokitjet kane perfshire te gjithe artistet te cilet largohen nga Korca me dashurine e publikut qe i mbeshteti per tete mbremje rresht

read more
Homazhe ne kujtim te aktorit te madh Aleko Prodani

Homazhe ne kujtim te aktorit te madh Aleko Prodani

Diten e sotme jane kryer homazhe tek varri i aktorit te madh Aleko Prodani. Miq, kolege e familjare kane vendosur lule ne kujtim te aktorit dhe humoristit te madh korcar.

Ne nderim te tij edhe Festivali Mbarekombetar i Komedise ne qytetin tone mban emrin e te madhit dhe te paharrueshmit Aleko Prodani.

read more
100 vjetori i dates se lindjes te Kristaq Bimblit

100 vjetori i dates se lindjes te Kristaq Bimblit

.

 Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce, Nata VI

Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce, Nata VI

Sot ne mbremje humori thumbues i trupes se teatrit "A. Z. Cajupi" te qytetit tone ka emocionuar e egzaltuar publikun e shumte qe kishte mbushur sallen e ketij teatri.

 Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce, Nata V.

Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce, Nata V.

Trupa e teatrit "Migjeni" nga qyteti i Shkodres dhe komedia e tyre "Eldorados" na kane emocionuar sonte me humorin e tyre plot finese.

 Nje kafe mes artistesh.

Nje kafe mes artistesh.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo eshte takuar sot me te gjithe artistet te cilet marrin pjese ne Festivalin Mbarekombetar te Komedise ne qytetin e Korces. Emrat me te njohur te filmit dhe teatrit jane mbledhur sebashku per te shijur shoqerine e njeri-tjeterit dhe per te diskutuar per projektet e reja te cilat do te paraqesin para publikut ne te ardhmen. “Qyteti i Korces eshte kthyer gjate kesaj jave ne destinacion per te gjithe artistet shqiptare nga Shqiperia, Kosova e Maqedonia dhe per kete jemi shume te lumtur e mirnjohes qe c’do mberemje na dhurojne humor e emocione pafund”- eshte shprehur kryebashkiaku Filo.

 Bashkia Korce shperndan libra shkollore per femijet ne nevoje.

Bashkia Korce shperndan libra shkollore per femijet ne nevoje.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka shperndare sot libra per te gjithe femijet e familjeve ne nevoje qe ndjekin mesimet ne shkollen “Demokracia”. Perfitues te librave dhuruar nga bashkia do te jene te gjithe femijet pjese e familjeve ne nevoje qe studiojne ne te gjitha shkollat e qytetit. Projekti i Bashkise Korce per te mbeshtetur keto familje duke dhuruar librat shkollore zbatohet prej disa vitesh dhe do te vazhdoje edhe ne te ardhmen per te ndihmuar te gjithe femijet te afrohen sa me prane dijes dhe shkolles pa u ndjere te perjashtuar apo te detyruar per ta braktisur ate.

 Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce, Nata IV

Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce, Nata IV

Nje tjeter mbremje plot humor e batuta kshte rezervuar naten e sotme per te gjithe artdashesit korcare e per vizitoret e shumte te cilet kane zgjedhur te shijojne artin qe qyteti yne ofron. Trupa e teatrit "Bylis" nga qyteti i Fierit dhe komedia e tyre "Harroje dashurine" na ka dhuruar te qeshura pafund. Gjate kesaj jave humori eshte kthyer ne refren per qytetin tone.

Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce Nata III

Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce Nata III

Emocione dhe humor pa fund jane percjelle ne kete mbremje te trete te Festivalit Mbarekombetar te Komedise nga aktoret e teatrit "Petro Marko" te qytetit te Vlores dhe nga aktoret e talentuar te Universitetit te Arteve. Mbremje te tjera plot humor na presin edhe ne pese netet ne vazhdim. Mos humbisni rastin te shijoni artin e vertete shqiptar.

Eshte celur sot Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce

Eshte celur sot Festivali Mbarekombetar i Komedise ne Korce

Ka ngritur sot siparin ne qytetin e Korces Festivali Mbarekombetar i Komedise. Ky festival i organizuar nen kujdesin e vecante te Kryebashkiakut Sotiraq Filo do te ngjite ne skenen e teatrit A.Z.Cajupi 12 trupa artistike jo vetem nga Shqiperia por edhe nga treva te tjera shqipfolese. Festivali ka nisur sot me Teatrin Profesional te Gjakoves e do te vazhdoje gjate gjithe javes ne vijim per te sjelle per te gjithe artdashesit korcare dhe per te gjithe vizitoret emocione te vecanta.

Filloi sot viti i ri shkollor 2014-2015

Filloi sot viti i ri shkollor 2014-2015

Eshte celur sot viti i ri shkollor 2014-2015. Mes gezimit dhe harese te gjithe nxenesit jane drejtuar sot drejt klasave te tyre per te filluar nje vit te ri mesimor. Per te uruar te gjithe nxenesit ne kete dite te pare te shkolles kryebashkiaku Sotiraq Filo ka zgjedhur shkollen 9-vjecare “Sotir Gurra” nga ku u ka uruar nxenesve te kesaj shkolle dhe te gjithe nxenesve te qytetit te Korces suksese ne mesime dhe nje vit te ri shkollor sa me te mbare. Nga ambientet e kesaj shkolle kryebashkiaku Filo ka kujtuar edhe projektin e ri qe ka Bashkia Korce per ndertimin e terreneve sportive ne disa shkolla te qytetit, njera nder te cilat eshte edhe shkolla “Sotir Gurra”.

Institucionet arsimore gati per fillimin e vitit te ri shkollor

Institucionet arsimore gati per fillimin e vitit te ri shkollor

Ne prag te vitit te ri shkollor institucionet e arsimit parashkollor dhe parauniversitar te qytetit te Korces kane marre nje pamje te re mbas lyerjes dhe meremetimeve te bera nga Ndermarrja e Sherbimeve Mbeshtetese te Arsimit prane Bashkise Korce. Te gjitha institucionet arsimore jane lyer e sistemuar, gjithashtu tek institucionet me problematike eshte nderhyre per rikonstruksion te plote te cative dhe suvatim, si psh tek kopshti nr. 7, tek shkolla “Naim Frasheri” dhe tek shkolla e mesme “Themistokli Germenji". Te gjitha kopshtet dhe shkollat e qytetit jane gati per te mirpritur nxenesit te cilet nga dita e hene do te frekuentojne keto institucione arsimore.

Rikonstruktohet totalisht kopshti Nr.10 i qytetit

Rikonstruktohet totalisht kopshti Nr.10 i qytetit

Ky vit i ri shkollor do te filloje ndryshe per te gjithe vogelushet te cilet frekuentojne kopshtin nr. 10 te qytetit, pasi ambientet ne te cilat ata do te luajne e mesojne jane rikonstruktuar totalisht. Bashkia Korce se bashku me nje fondacion italian kane bere te mundur rikonstruktimin e te gjtha ambienteve te jashtme e te brendeshme te kopshtit duke filluar nga suvatimi i jashtem e i brendshem, rikonstruksioni i catise, vendosja e sistemit te ngrohjes etj duke shtuar komoditetin per 120 femijet te cilet nga dita e hene do te frekuentojne kete kopesht.

Jepet cmimi "Emblema e Arte e Qytetit" per Z.John Carver

Jepet cmimi "Emblema e Arte e Qytetit" per Z.John Carver

I jepet cmimi "Emblema e Arte e Qytetit" Z.John Carver.
Bashkia Korce me vendim te Keshillit Bashkiak i ka dhene titullin "Emblema e Arte e Qytetit", drejtorit te Programit për Forcimin e Drejtësisë në Shqipëri (JuST), Z.John Carver me motivacionin: “Per kontributin e tij ne angazhimin dhe perkushtimin e rritjes se eficences dhe besimit se gjyqesorit shqiptar”. Ceremonia e dorezimit te ketij titulli u organizua ne ambientet e Gjykates se Rrethit Gjyqesor Korce. Ne kete ceremoni kane marre pjese Kyebashkiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut te Korces Ardit Konomi, Kryetarja e Keshillit te Qarkut Irena Nika, Kryetari i Gjykates se Rrethit Gjyqesor Korce Admir Belishta, anetare te Keshillit Bashkiak, perfaqesues te projektit “JuST” si edhe shume personalitete te tjere dhe drejtues institucionesh te qytetit te Korces e me gjere. Ne fjalen e tij pershendetese kryebashkiaku Filo falenderoi drejtuesin e programit “JuST” per mbeshtetjen dhe asistencen qe USAID i ka dhene gjyqesorit ne Shqiperi, ne drejtim te permiresimit te kushteve per zhvillimin e seancave gjyqesore ne gjykatat shqiptare. Zoti Carver nga ana e tij u shpreh se ndiehej mjaft mirnjohes per kete vleresim qe ju be nga Bashkia dhe qyteti i Korces dhe theksoi se puna e tij do te vazhdoje edhe ne te ardhmen.

Permbyllet me sukses Simpoziumi Nderkombetar "Skulptura e Parkut"

Permbyllet me sukses Simpoziumi Nderkombetar "Skulptura e Parkut"

Eshte finalizuar sot edicioni i peste i Simpoziumit Nderkombetar “Skulptura e Parkut”. Ky edicion i ka shtuar kete vit koleksionit egzistues prej 32 skulpturash kater vepra te reja mjaft te spikatura. Per te falenderuar artistet pjesmarres ne simpoziumin e ketij viti jane shperndare certifikata mirnjohjeje per kater artistet te cilet i shtuan parkut “Rinia” vlera te reja artistike. Te pranishem ne ceremonine e mbylljes te ketij simpoziumi ishin kryebashkiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut Korce Ardit Konomi, Drejtoresha e Pergjithshme e Qendres te Artit dhe Kultures Zamira Kita si edhe 
shume artiste e artdashes korcare.

Rrethrrotullimet e qytetit marrin nje pamje te re

Rrethrrotullimet e qytetit marrin nje pamje te re

Rrethrrotullimet tek rruga e Ersekes nga dita e sotme do te kene nje pamje te re. Ndermarrja e Sherbimeve Publike prane Bashkise Korce ka mbjelle lule dhe bar ne keto rrethrrotullime duke ju shtuar pervec funksionit te rendesishem te rregullimit te trafikut edhe nje pamje estetike.

 Perkujtohet sot 71 vjetori i demostrates paqesore Anti-fashiste

Perkujtohet sot 71 vjetori i demostrates paqesore Anti-fashiste

Eshte perkujtuar sot me nderim e respekt 71 vjetori i demostrates paqesore Anti-fashiste Nacionalclirimtare, demostrates me te pergjakshme te Luftes se Dyte Boterore. Ne kete perkujtim te rendesishem per historine e Korces dhe jo vetem, kane qene te pranishem veterane e pasardhes te veteraneve, Kryebashkiaku Sotiraq Filo, Prefekti i Qarkut Korce Ardit Konomi, Kryetarja e Keshillit te Qarkut Irena Nika si edhe familjare te patrioteve korcare e qytetare te shumte. Kjo date e rendesishme per historine e Korces dhe rolin e qytetareve korcare ne Luften Anti-fashiste kujton dhe sakrificat e popullit korcar ne luften kunder pushtuesve. Mbas ceremonise perkujtimore jane vendosur buqeta me lule dhe kurora tek memoriali simbolik i ngritur ne kujtim te te reneve.

Fillon puna per rikonstruksionin e plote te shkolles "Mesonjetorja e Pare Shqipe"

Fillon puna per rikonstruksionin e plote te shkolles "Mesonjetorja e Pare Shqipe"

Punimet ne kete shkolle konsistojne ne shtimin e nje ambienti te ri ne te cilin do te vendoset palestra e kesaj shkolle, do te behet rikonstruksioni i plote i catise, vendosja e dyerve dhe dritareve te reja, suvatim i te gjitha ambienteve si edhe instalimi i nje sistemi te ri ngrohjeje. Vlera totale e ketij projekti shkon ne rreth 53 milion lek.

Terrene sportive ne disa shkolla te qytetit

Terrene sportive ne disa shkolla te qytetit

Shume shpejt do te filloje puna per ndertimin e terreneve sportive ne disa shkolla te qytetit. 3 terrenet sportive qe do te ndertohen perfshijne shkollat "Sotir Gurra", "Demokracia","Naum Veqilharxhi" si edhe Kompleksin e Shkollave ne rrugen "Ajet Gjindolli". Puna per ndertimin e ketyre terreneve sportive konsiston ne gerrmimin dhe shtrimin e tyre, rrethimin me rrjeta teli si edhe vendosjen e rrjetave te futbollit, volejbollit dhe koshave te basketbollit. Vlera totale e ketij projekti eshte rreth 35 milion lek.

Rin Show 2014, Nata Finale

Rin Show 2014, Nata Finale

Perfundon suksesshem spektakli i talenteve te reja “Rin Show 2014” me fitoren e shkolles te mesme “Raqi Qirinxhi”.

read more
Drejtoresha e Institutit te Kultures Italiane viziton Bashkine

Drejtoresha e Institutit te Kultures Italiane viziton Bashkine

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka pritur sot ne nje vizite Drejtoreshen e zyres te kultures Italiane ne Shqiperi Fluvia Veneziani. Ne kete takim u diskutua rreth mundesive te bashkepunimit kulturor dhe arsimor ndermjet Institutit Italian te Kultures dhe Bashkise Korce. Nga ana tjeter Zj. Veneziani u shpreh se ndiehej mjaft e lumtur qe ne kete vizite te pare ne Korce do te mare pjese ne festen me te madhe verore ne Shqiperi, ne Festa e Birres.

 

Perfaqesues te Ambasades te Kosoves vizitojne Bashkine Korce

Perfaqesues te Ambasades te Kosoves vizitojne Bashkine Korce

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka pritur ne nje vizite te ngarkuarin ne detyre te Ambasades te Kosoves ne Shqiperi Ramiz Lladrovci. Z.Ladrovci u shpreh se eshte hera e tij e pare qe viziton qytetin e Korces dhe se ndihej i lumtur qe me ne fund do te jete pjese e Festes se Birres, nje feste fama e se ciles njihet edhe ne Kosove.

 

Ambasadorja e Republikes se Cekise viziton Bashkine Korce

Ambasadorja e Republikes se Cekise viziton Bashkine Korce

Kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe stafi i tij kane pritur sot ne nje vizite Ambasadoren e Republikes te Cekise ne Shqiperi Bronislava Tomasova. Ambasadorja Tomasova u shpreh se ndiehet gjithmone e impresionur dhe e entuziazmuar nga gjithcka meson per Korcen. – “Kultura, traditat dhe festa juaj e birres, jane ato qe me bejne te rikthehem vazhdimisht ne Korce. Eshte e treta here qe jam pjese e Festes se Birres dhe jam shume e lumtur qe kete vit se bashku me kryebashkaikun do te bej celjen e kesaj feste madheshtore”, u shpreh Ambasadorja Tomasova. Kryebashkiaku Filo e ka prezantuar Ambasadoren me projektet e medha qe po realizohen ne Korce dhe u shpreh se mbas pak muajsh Korca do te kete nje pamje te re.

 

Lagjia 16 shume shpejt me nje pamje te re

Lagjia 16 shume shpejt me nje pamje te re

Lagjia 16 fale punes se Ndermarrjes se Sherbimeve Publike prane Bashkise Korce shume shpejt do te marre nje pamje te re. Prej disa ditesh kane filluar punimet per rigjenerimin e siperfaqeve midis pallateve ne kete lagje dhe tashme jane shtruar 170 meter linear bordura te medha, 50 meter linear bordura te vogla, jane shtruar 55 m2 pllaka e jane duke u shtruar edhe 35m2 te tjera si edhe jane vendosur 10 stola . Puna vazhdon intensivisht dhe brenda pak ditesh banoret e kesaj zone do te kene mundesi te clodhen e relaksohen ne ambiente te permiresuara dhe me komode.

Festa e Lakrorit 2014 ne Korce

Festa e Lakrorit 2014 ne Korce

Nje atmosfere e bukur festive ka sjelle qytetare te shumte dhe vizitore ne lulishten "Vangjush Mio",ku eshte festuar Festa e Lakrorit. Per te disatin vit rradhazi Bashkia e Korces ka organizuar ne nje menyre shume te vecante kete feste te bukur te promovimit te nje prej gatimeve me tradicionale te zones, lakrorin ne sac.

Bashkia investon ne rikonstruksionin e institucioneve arsimore

Bashkia investon ne rikonstruksionin e institucioneve arsimore

Ka filluar tashme prej disa ditesh nderhyrja ne disa prej shkollave dhe kopshteve ne kuader te punimeve qe Ndermarrja e Sherbimeve Mbeshtetese te Arsimit dhe Cerdhes prane Bashkise Korce kryen per meremetime dhe sistemime ne institucionet arsimore te qytetit.Ka filluar puna per lyerjen e fasades dhe sistemimin e ambienteve te jashteme ne shkollen 9-vjecare “Naim Frasheri”, kane filluar gjithashtu nderhyrjet edhe ne Kopshtin Nr. 3 te qytetit, te cilat do te konsistojne ne rikonstruksionin e plote te catise, rikonstruksionin e sistemit te kullimit si edhe suvatimin e fasadave te jashteme me nje fond rreth 1.2 milion lek te reja. Nje tjeter institucion arsimor tek i cili do te kryhen punime eshte edhe shkolla e mesme “Themistokli Germenji", ne kete shkolle do te behet hidroizolimi i plote i tarraces, si edhe meremetime te tjera me nje fond 1milion e 674 mije lek te reja. Puna po kryhet me intensitet te larte dhe shume shpejt keto shkolla e kopshte do te kene kushte me moderne dhe bashkekohore.

Permbyllet edhe per kete vit aventura e kampit veror "Miqesia"

Permbyllet edhe per kete vit aventura e kampit veror "Miqesia"

Femijet e kampit veror “Miqesia” te organizuar nga Bashkia Korce kane permbyllur sot aventuren e tyre te kampingut. Mbas rreth nje muaji argetim dhe mesim ata kane kalur plot surpriza diten e fundit se bashku. Shume muzike e vallezim por edhe teater kukullash e kane bere kete dite te paharrueshme per te gjithe femijet qe kane qene pjese e ketij kampi. Ky ishte viti i shtate radhazi qe Bashkia Korce e mbeshtetur nga donator te ndryshem si World Vision, UNDP, Terre de Homes, Fondacioni Emanuel, Fondacioni Dorcas, Save the Children dhe CRAS, organizon kete kamp veror duke ofruar nje mundesi ndryshe per te kaluar ditet e veres per te gjithe femijet e qytetit te Korces. Mbyllja e aktivitetit te kampit veror eshte pershendetur edhe nga kryebashkiaku Sotiraq Filo, i cili uroi gjithe femijet pjesmarres per pushime sa me te bukura ne vazhdim dhe pergezoi organizimin e suksessheem te kampit.

PROJEKTE TE MEDHA PER KORCEN {Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet per ndertimin e terreneve sportive }

PROJEKTE TE MEDHA PER KORCEN {Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet per ndertimin e terreneve sportive }

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka inspektuar sot punimet per ndertimin e terrenit sportiv mbrapa stadiumit “Skenderbeu”. Ky terren sportiv pjese e projektit te madh te rikonstruksionit te parkut ”Rinia” shume shpejt do te shnderrohet ne nje destinacion te parapelqyer per te gjithe sportdashesit. Projekti i ndertimit te fushave sportive eshte nje hap pozitiv drejt afrimit te te rinjve me prane aktiviteteve sportive dhe jetes te shendeteshme . Shume shpejt keto ambiente sportive moderne do te vihen ne sherbim te te gjithe qytetareve korcare.

Perfaqesues te OSBE vizitojne femijet e Kampit Veror ne Korce

Perfaqesues te OSBE vizitojne femijet e Kampit Veror ne Korce

Femijet e kampit veror “Miqesia”, i organizuar per te disatin vit rradhazi nga Bashkia Korce, kane qene sot pjese e nje serie aktivitetesh te organizuar nga zyra e OSBE-se ne Tirane. Ne qender te ketyre aktiviteteve kane qene format e edukimit te femijeve, roli i policise ne komunitet si edhe jane formuar disa grupe femijesh te cilet kane fotografuar neper qytet gjithcka cfare do te donin te ndryshonin dhe te permiresonin. Fotot e bera nga keta femije shume shpejt do te jene pjese e nje ekspozite speciale, ekspozite e cila nepermjet syrit te femijeve do te na tregoje nje Korce ndryshe. Me pas dy grupe femijesh jane argetuar ne ambientet e bibliotekes se femijeve “Thoma Turtulli” ku perfaqesuesit e OSBE-se kane dhuruar per ta libra , revista dhe materiale te ndryshme kancelarike. Kjo ka qene nje dite mjaft e vecante per te gjithe ata te cilet nepermjet argetimit kane marre edhe mesazhe te ndryshme sensibilizuese .

PROJEKTE TE MEDHA PER KORCEN

PROJEKTE TE MEDHA PER KORCEN

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka inspektuar sot punimet per zbatimin e projektit te Qendres Komunitare Nderkulturore tek Kendi Sportiv ne Korce.

Perfundojne punimet ne lulishten "Mihal Grameno"

Perfundojne punimet ne lulishten "Mihal Grameno"

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka inspektuar sot perfundimin e punimeve ne lulishten “Mihal Grameno”, lulishte e cila mbas nderhyrjes te bere nga Ndermarrja e Sherbimeve Publike prane Bashkise Korce ka marre tashme pamjen qe meriton. Ne kete lulishte jane shtruar 630 m2 pllaka, jane vendosur 25 stola, eshte rikonstruktuar cezma karakteristike e kesaj lulishteje, jane rigjeneruar siperfaqet e gjelberuara te cilat ishin demtuar, jane vendosur 5 ndricues moderne te teknologjise me te larte te ndricimit LED, si edhe eshte sjelle ne identitet mbas shume vitesh shatervani karakteristik. Tashme te gjithe qytetaret te cilet frekuentojne kete lulishte kane mundesi te relaksohen ne kushte te permiresuara dhe me moderne.

Vazhdon zbatimi i projektit tek Kendi Sportiv (Sporti i vogel)

Vazhdon zbatimi i projektit tek Kendi Sportiv (Sporti i vogel)

.

Vazhdojne intensivisht punimet ne lagjet 4, 10 dhe 14

Vazhdojne intensivisht punimet ne lagjet 4, 10 dhe 14

Prej disa javesh po punohet intensivisht per shtrimin e rrjetit te kanalizimeve ne disa prej lagjeve te qytetit. Keto punime paralelisht po kryhen ne lagjet 4,10 dhe 14 dhe brenda nje kohe shume te shkurter do te sjellin modernizim te rrjetit te kanalizimeve dhe standarte me te larta jetese per banoret. Ky projekt madhor qe perfshin disa nga lagjet me te rendesishme te Korces financohet nga Banka Gjermane per Zhvillim (KFW) ne bashkepunim me Bashkine dhe Ujesjelles Kanalizime Korce dhe kane nje vlere prej 4.5 milion euro.

Bashkia Korce perciell urimin per te gjithe besimtaret muslimane

Bashkia Korce perciell urimin per te gjithe besimtaret muslimane

Zv. Kryetarja e Bashkise Korce Benila Themeli nga ambientet e “Medresese Korce” ka uruar sot te gjithe besimtaret muslimane me rastin e festes se Fiter Bajramit. Me ane te ketij urimi drejtuar te gjithe besimtareve, zv.kryetarja theksoi rendesine e kesaj dite te vecante per gjithe besimtaret muslimane ne Korce dhe ne gjithe Shqiperine, si dhe percolli mesazhin per me shume paqe dhe hamoni per te gjithe. Urime me rastin e kesaj dite te bekuar kane percielle edhe Prefekti i Qarkut Korce Ardit Konomi, Kryetarja e Keshillit te Qarkut Irena Nikaj si edhe shume personalite te tjere te jetes politike dhe kulturore ne qytet.

Mbremje Jazz-i ne Korce

Mbremje Jazz-i ne Korce

Festivali i Jazz-it shperndau muzike te mire edhe kete mbremje per gjithe publikun korcar. Kjo nate e dyte e ketij festivali ne Korce, mbushi Zonen Kembesore duke dhuruar performanca mbrelenese. Grupi “Grossmutterchen Hatz Salon Orrkestra” dhe ritmet e jazz-it austriak si dhe Marco Zappa dhe banda e tij me ritmet e jazz-it mesdhetar kane sjelle nje mbremje te vecante per te gjithe adhuruesit e kesaj muzike ne qytetin tone.

Grupi cek "Martin Brunner Trio" performon per publikun korcar

Grupi cek "Martin Brunner Trio" performon per publikun korcar

International Jazz Festival me mbeshtetjen e bashkise mberriti edhe ne Korce. Nje mbremje krejt e vecante eshte rezervuar per te gjithe artdashesit korcare te cilet mbushen sallen e "Pallatit te Kultures".Ne kete mbremje te gjithe kane shijuar muziken jazz te krijuar dhe te luajtur nga grupi i njohur cek "Martin Brunner Trio". Te pranishem ne kete aktivitet jazz-i kane qene personalitete te ndryshem te jetes politike e artistike te qytetit si edhe ambasadorja ceke ne vendin tone Bronislava Tomasova. Nderkohe nje tjeter mbremje po kaq e vecante eshte rezervuar edhe per diten e neserme ku ne Zonen Kembesore te qytetit ne oren 20:00 do te performojne grupi austriak "Grossmutterchen Hatz Salon Orkestra" dhe muzikanti i mirenjohur zvicerian Marco Zappa.

Takim me intelektuale te qytetit per projektin e "Pazarit Korce"

Takim me intelektuale te qytetit per projektin e "Pazarit Korce"

Nje nga projektet me te medha dhe nje nga premtimet e Bashkise Korce,restaurimi dhe kthimi ne identitet i “Pazarit te Vjeter te Korces”, u prezantua sot ne nje tryeze diskutimi ku ishin te pranishem kryeministri Edi Rama, zv.kryeministri Niko Peleshi , kryebashkiaku Sotiraq Filo, perfaqesues te tjere te jetes politike, arkitekte, perfaqesues te shoqerise civile si dhe perfaqesues te jetes artistike e kulturore te qytetit. Ky projekt cilesor per pazarin shekullor te Korces, nje nder pasurite me te medha jo vetem te Korces dhe Shqiperise por te krejt Ballkanit, eshte projektuar nga Bashkia Korce dhe financohet nga Qeveria Shqiptare dhe donator te ndryshem. Ashtu sic u shpreh edhe zv.kryeministri Peleshi, rikonstruksioni i ketij objekti historik do te rrite jo vetem vlerat kulturore dhe historike te qytetit , por gjithashtu do te rrite edhe potencialin ekonomik te Korces dhe gjithe rajonit.
–“Ky Pazar shume shpejt do te shnderrohet ne nje qender graviteti te jetes shoqerore dhe ekonomike dhe nje potencial me shume per Korcen turistike . Ky projekt qe po prezantohet sot eshte nje projekt i cili ka nje rendesi te madhe per trashegimine kulturore edhe ne nivel kombetar, eshte nje projekt i detajuar i cili jo vetem do te ktheje ne identitet nje pasuri te rralle kombetare por gjithashtu do te gjeneroje potencial ekonomik,” u shpreh kryeministri Edi Rama. Ky projekt i prezantuar sot eshte nje projekt i cili konservon te shkuaren dhe mbi vlerat e saj ngre vlera te reja, nderton qytetin e ri te se ardhmes.

Kryeministri Rama inspekton punimet tek sheshi para teatrit A. Z. Cajupi

Kryeministri Rama inspekton punimet tek sheshi para teatrit A. Z. Cajupi

Kryeministri Edi Rama inspektoi sot fillimin e punimeve tek sheshi para teatrit A.Z.Cajupi. Gjate ketij inspektimi kryebashkiaku Sotiraq Filo ka prezantuar para zv.kryeministrit Niko Peleshi dhe para kryeministrit Edi Rama projektin e madh per transformimin e ketij sheshi nje nder sheshet me te rendesishem te qytetit. Kryebashkiaku Filo u shpreh se ky eshte nje projekt i cili perfshin rikonstruksionin e te gjithe sheshit, ndertimin e nje shatervani , nje piste patinazhi si edhe ndertimin e nje obelisku panoramik per te gjithe vizitoret por edhe per qytetaret e Korces. Pjese e ketij projekti do te jete edhe nderhyrja per sistemimin e gjithe rrjetit rrugor rreth ketij sheshi, nderhyrja ne fasadat e pallateve, permiresimi i ndricimit publik si edhe ndricimi i bulevardit “Gjergj Kastrioti”. Kryebashkiaku Sotiraq Filo falenderoi kryeministrin dhe Qeverine Shqiptare per mundesine e dhene duke financuar kete projekt te rendesishem qe kap nje vlere prej 240 milion leke te reja. Entuziast per kete projekt u shpreh edhe zv.kryeministri Niko Peleshi i cili theksoi se ky shte nje projekt shume i madh dhe i vecante per qytetin e Korces . –“ Me kete projekt permbyllet projekti i madh i filluar para disa vitesh per rikonstruksionin e plote te qendres te qytetit te Korces. Me ndertimin e ketij sheshi shtohet komoditeti dhe behet bashkimi me zonen e bukur kembesore , hijeshohet qyteti, sepse zemra e qytetit me kete rikonstruksion merr nje vlere akoma edhe me te madhe , sidomos me futjen e disa elementeve te rinj te “mobilimit” te ketij sheshi si shatervani apo edhe pista e patinazhit e cila eshte eksperimentuar edhe me pare ne Korce dhe ka pasur mjaft sukses” , u shpreh zv.kryeministri. Ai gjithashtu falenderoi Bashkine Korce per punen cilesore qe po ben me kete projekt dhe shtoi se kete vit Korca do te kete nje “bum” investimesh sepse shume projekte te tjera do te vihen ne jete . Edhe Kryeministri Rama nga ana e tij u shpreh entuziast dhe optimist per te gjitha projektet qe po zbatohen ne te gjitha qendrat urbane te vendit. Ai u shpreh :- Jemi ketu per te ndjekur fillimet e nje projekti te madh kombetar qe shtrihet ne rreth 70 zona urbane te vendit . Nje projekt i dedikuar per unitetet me te medha te vendit qe kane qene te braktisura per nje kohe shume te gjate dhe jemi ketu per te nisur te mbajme nje nga premtimet tona te rendesishme se do te bejme per keto komunitete dhe per keto zona urbane te vendit cfare nuk eshte bere per 20 vjet me radhe duke nisur me Korcen nje model te qendrueshem te zhvillimit urban. Nga ana tjeter meqenese jemi ne Korce dua te theksoj se ky eshte fillimi i nje zinxhiri investimesh, ne do te shohim neser bashke edhe projektin e “Pazarit te Vjeter” te Korces dhe ju siguroj se nga nje ishull i rrenimit dhe i braktisjes ne do ta bejme kete zone nje ishull te turizmit jo vetem per zonen e Korces dhe Shqiperine por edhe per vendet fqinje, qe te mos jete vetem Festa e Birres momenti kur dynden turistet ne Korce por te jete nje ishull i tille si “Pazari i Vjeter” ai qe do ti therrase turistet gjate gjithe periudhave te vitit “. Kryeministri Rama u shpreh se shume shpejt keto qe jane ne dukje endrra te bukura do te jene realite te bukura nga ky transformim i madh urban qe do te perfshije Korcen dhe gjithe Shqiperine.

Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet ne lagjen 14

Kryebashkiaku Sotiraq Filo inspekton punimet ne lagjen 14

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka kryer sot nje inspektim ne lagjen 14 te qytetit, ku prej disa javesh po punohet intensivisht per shtrimin e rrjetit te kanalizimeve. Keto punime te cilat paralelisht po kryhen edhe ne lagjet 4 dhe 10 te qytetit financohen nga Banka Gjermane per Zhvillim (KFW) ne bashkepunim me Bashkine Korce dhe Ujesjelles Kanalizime Korce dhe kane nje vlere prej 4.5 milion euro. Investimet qe po kryhen ne keto zona te qytetit brenda nje periudhe disa mujore do te vihen ne sherbim te qytetareve duke permiresuar ndjeshem infrastrukturen dhe kushtet e jeteses te banoreve.

"Korca e Gjelber" vazhdojne punimet ne lulishten "Mihal Grameno"

"Korca e Gjelber" vazhdojne punimet ne lulishten "Mihal Grameno"

Puna e Bashkise dhe e Ndermarrjes se Sherbimeve Publike ka qene e vazhdueshme per mirembajtjen dhe shtimin e siperfaqeve te gjelberuara ne qytet. Ashtu si ne te gjitha lulishtet e qytetit edhe lulishtja “Mihal Grameno” po merr nje pamje dhe nje identitet te ri. Prej disa javesh kane filluar punimet edhe ne kete lulishte dhe tashme jane shtruar 630  pllaka, jane vendosur 25 stola, eshte rikonstruktuar cezma e cila ndodhej ne kete lulishte si edhe jane rigjeneruar siperfaqet e gjelberuara te cilat ishin demtuar. Nderkohe eshte duke u punuar per vendosjen e 5 ndricuesve moderne te teknologjise me te larte te ndricimit LED, si dhe per ndertimin e nje shatervani. Shume shpejt edhe qytetaret te cilet frekuentojne kete lulishte do te kene kushte te permiresuara dhe relaksuese per te kaluar kohen e lire. 

Kampi veror i femijeve "Miqesia"

Kampi veror i femijeve "Miqesia"

Kampi veror i femijeve eshte shnderruar tashme ne nje tradite te cilen Bashkia 
Korce ua mundeson te gjithe vogelusheve nga mosha 6 – 12 vjec duke u ofruar kenaqesine te kalojne ditet e nxehta te veres mes miqsh e shokesh. Ky kamp veror i cili po zhvillohet ne ambientet e Parkut "Rinia" do te zgjase rreth 20 dite dhe do te mbledhi se bashku 100 femije pjese e komuniteteve te ndryshme, si nga komuniteti rom dhe egjiptian,femije jetime si edhe femije me aftesi te ndryshme. Kampi veror eshte per femijet jo vetem nje menyre ndryshe per tu argetuar dhe per t’i mbajtur te angazhuar dhe ne veprimtari, edhe jashte periudhes shkollore duke organizuar vizita ne muzeume dhe ekskursione te ndryshme, por gjithashtu eshte nje experience e larmishme dhe clodhese e ofruar falas nga Bashkia Korce dhe donatore te ndryshem si World Vision, UNDP, Terre de Homes, Fondacioni Emanuel, Fondacioni Dorcas, Save the Children dhe CRAS. Vogelushet pjesmarres ne kete kamp pervecse marrin edukim dhe argetim kane gjithashtu edhe nje vakt ushqimor gjate oreve ne te cilat ndodhen ne ambientet e kampit. Celja e ketij kampi u pershendet edhe nga kryebashkiaku Sotiraq Filo, i cili ju uroi te gjithe femijeve kamping te mbare dhe sa me shume argetim.           

Vazhdon shtrimi i rrjetit te kanalizimeve ne lagjet 4,10 dhe 14

Vazhdon shtrimi i rrjetit te kanalizimeve ne lagjet 4,10 dhe 14

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka kryer sot nje inspektim ne lagjen 4 te qytetit, ku prej disa javesh po vazhdojne punimet per shtrimin e rrjetit te kanalizimeve. Keto punime me te njejtin ritem po zhvillohen edhe ne lagjet 10 dhe 14 te qytetit. Investimet qe po kryhen ne keto zona jane duke sjelle gjithmone e me shume standarte te reja per Korcen dhe duke permiresuar ndjeshem infrastrukturen dhe kushtet e jeteses te banoreve.

Filllojne punimet per rikonstruksionin e sheshit para teatrit A. Z. Cajupi

Filllojne punimet per rikonstruksionin e sheshit para teatrit A. Z. Cajupi

Sheshi para Teatrit "A.Z.Cajupi" shume shpejt do te marre nje pamje te re. Kaosi i makinave dhe njerezve qe qarkullonin aty do te marre fund dhe ky shesh do t'i bashkengjitet Zones Kembesore duke shtuar keshtu nje hapesire te re funksionale dhe publike per qytetaret e Korces. Projekti eshte prezantuar sot nga kryebashkiaku Sotiraq Filo. Punimet e shtrira ne nje siperfaqe prej 30 000 m2 konsistojne ne rimodelimin dhe konturimin e sheshit para teatrit, rikonstruksionin e nje pjese te Bulevardit "Fan S. Noli" qe lidh sheshin me zonen e pazarit deri tek ish-NPV, shtesen e Lulishtes "Vangjush Mio", rrugicat midis shkolles "Themistokli Germenji" dhe Zones Kembesore se bashku me shtrimin e rrjetit te kanalizimeve, standartizimin e rruges per kalimin e automjeteve, krijimin e vendparkimeve, ndertimin e nje shatervani me siperfaqe 350 m2 i cili ne stinen e dimrit do te funksionoje si piste patinazhi, si edhe ndertimin e nje obelisku panoramik me nje lartesi prej 33.5 m i cili do tu ofroje qytetareve dhe vizitoreve nje kendveshtrim te zgjedhur te pjeses tradicionale te qytetit, rikonstuksionin e fasadave te pallateve perreth sheshit si edhe permiresimin e ndricimit publik te Bulevardit "Gjergj Kastrioti". Punimet per realizimin e ketij projekti do te mbyllen brenda ketij viti duke permiresuar ndjeshem infrastrukturen ne kete pjese te qytetit dhe duke i shtuar Korces nje atraksin te ri turistik. Ky projekt madhor, mbeshtetur financiarisht nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit, eshte nje nga premtimet e mbajtura elektorale te kryebashkiakut Sotiraq Filo.

 

Ambasadori i OSBE-se Florian Rauning viziton Bashkine Korce

Ambasadori i OSBE-se Florian Rauning viziton Bashkine Korce

Ambasadori i OSBE-se ne Shqiperi Florian Rauning vizitoi Bashkine e Korçes, ku u takua me kryebashkiakun Sotiraq Filo dhe stafin e tij. Ambasadori Rauning pervecse shprehu simpatine dhe kenaqesine qe i japin vizitat ne qytetin e Korces shprehu edhe urimin e tij per arritjen e fundit ne drejtim te marrjes te statusit per Bashkimin Europian. Kryetari i Bashkise Sotiraq Filo beri per Z.Rauning nje prezantim te investimeve infrastrukturore qe jane bere ne qytetin e Korces , si edhe prezantoi te gjitha prioritetet dhe sfidat qe ka bashkia per te ardhmen. Ambasadori Rauning pervecse e pergezoi Kryebashkiakun per punen e mire qe ka bere dhe po ben ne qytetin e Korces shprehu gjithashtu mirenjohjen per gadishmerine qe tregoi bashkia per mbeshtetjen e aktivitetit sensibilizues ne lidhje me dhunen ne familje dhe sidomos dhunen ndaj grave. Nismes me sloganin “Mos Hesht, Stop Dhunes” ju bashkuan dhe personalitete te institucioneve te ndryshme .

Ceremonia e Diplomimit , Matura 2014

Ceremonia e Diplomimit , Matura 2014

Bashkia Korce edhe kesaj here ka qene mbeshtetese e nje evenimenti nga me te vecantet organizuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit si edhe nga Drejtoria Arsimore Rajonale Korce, ceremonia e diplomimit e te gjithe maturanteve te te gjitha shkollave te mesme te qytetit. Ne kete aktivitet i cili zhvillohet per here te pare ne keto permasa ne qytetin e Korces jane nderuar dhe pershendetur te gjithe mataurantet e sidomos ata te cilet gjate provimeve te matures shteterore kane arritur rezultate maksimale. Kjo ceremoni eshte pershendetur nga Ministrja e Arsimit dhe Sportit Lindita Nikolla e cila zgjodhi Korcen per t'iu uruar suksese te metejshme te gjithe studenteve dhe u shpreh se mbeshtetja e Ministrise do te jete gjithmone maksimale per brezin e ri. Urim per maturantet ne kuader te kesaj ceremonie shprehu edhe Drejtori i Drejtorise Arsimore Rajonale Korce Kristaq Grabocka,i cili u shpreh krenar per rezultatet qe studentet e gjimnazeve te Korces arriten ne keto provime te matures shteterore. Vec studenteve dhe familjareve te pranishem, ceremonia u nderua edhe nga Kryebashkiaku Sotiraq Filo si edhe nga shume personalitete te jetes arsimore e kulturore ne qytet.

Takimi per projektin “Diferencimi i Produktit Turistik"

Takimi per projektin “Diferencimi i Produktit Turistik"

Nё kuadrin e programit tё Bashkëpunimit Ndërkufitar Shqiperi-Greqi, financuar nga Komuniteti Europian, Bashkia Korçё se bashku me partnere te tjere...

read more
Ambasadorja franceze Christine Moro viziton Bashkine Korce

Ambasadorja franceze Christine Moro viziton Bashkine Korce

Kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe stafi i tij kane pritur sot ne nje vizite Ambasadoren e Republikes te Frances ne Shqiperi Christine Moro.  Ambasadorja Moro u shpreh se ndiehet gjithmone e impresionur dhe e entuziazmuar nga gjithcka meson per korcen. – “Kultura, traditat dhe arti juaj, jane ato qe me bejne te rikthehem vazhdimisht ne Korce”, u shpreh Ambasadorja Moro.  Ne kete takim u diskutua per mundesite e mundeshme per te zgjeruar edhe me teper bashkepunimin ne fushat kulturore arsimore dhe kulturore duke intensifikuar keshtu edhe me teper mardheniet midis Frances dhe qytetit te Korces. Me pas e shoqeruar nga Kryetari i Bashkise Ambasadorja Moro ka inaguruar ne nje ceremoni te theshte dy pllakat informuese te vendosura ne “Varrezat Franceze” ne qytetin e Korces. 

Festa e Muzikes ne Korce

Festa e Muzikes ne Korce

Me mbeshtetjen e Bashkise Korce, Rrjeti i Aleancave Franceze dhe Ambasada Franceze kane zhvilluar ne Zonen Kembesore nje mbremje te vecante pariziene ne Korce, Parisin e vogel, duke e vendosur ate perkrah 100 vendeve te tjera ne ngjarjen me te madhe muzikore ne bote. Festa ka filluar me show-n e dhuruar nga kompania franceze “Capillotractee” me spektaklin “Engine“, spektakel i cili shperfaqi numrat marramendes te kater akrobateve dhe te nje Dj-i nga Franca. Mbremja ka vazhduar me nje koncert muzikor te nxenesve te shkolles 9-vjecare “Mesonjetorja e Pare Shqipe”, te cilet pervecse shperfaqen talentin e tyre ne kenge,recitim e kercim, treguan gjithashtu edhe aftesite e tyre ne zoterimin e gjuhes franceze. Te pranishem per te ndjekur kete spektakel mjaft te vecante ishin Kryebashkiaku Sotiraq Filo, Ambasadorja e Frances ne vendin tone Christine Moro, personalitete si edhe qytetare te shumte te cilet u bene pjese e atmosferes se bukur te nje mbremjeje te vecante pariziene ne qytet.

Takim me studente, pjese e Punesimit Sezonal 2014 ne Bashkine Korce

Takim me studente, pjese e Punesimit Sezonal 2014 ne Bashkine Korce

Bashkia Korce per te shtatin vit rradhazi organizon Punesimin Sezonal duke ju ofruar studenteve te cilet jane ne vitin e fundit ose kane perfunduar studimet e larta, nje eksperience te re prane zyrave te ketij institucioni. 20 studentet e perzgjedhur per te qene pjese e Punesimit Sezonal prane Bashkise Korce, kane kryer sot takimin e pare me Kryebashkiakun Sotiraq Filo dhe drejtorin e Zyres se Punes ne Korce Florenc Tabaku, te cilet pergezuan studentet e perzgjedhur dhe ju uruan atyre suksese ne keto muaj punesimi ne bashki . Punesimi Sezonal kete vit do te jete gjithashtu nje prezantim i praktikes profesionale qe do te zhvillohet ne Bashkepunim me Zyren e Punes .

Panairi Kombetar Levizes 2014

Panairi Kombetar Levizes 2014

Eshte celur sot ne qytetin e Korces Edicioni i dyte i Panairit Kombetar Levizes 2014. Ne kete panair marrin pjese rreth 40 biznese lokale dhe kombetare te cilet operojne në fushen e turizmit, mobilerisë, produkteve ushqimore dhe pijeve, prodhimeve artizanale etj. Te pranishem ne kete dite te pare te panairit kane qene Drejtore e Qendres Kombetare te Panaireve Elisabeta Katiaj, perfaqesues te Bashkise Korce,Prefekti i Qarkut Korce Ardit Konomi si edhe personalite te ndryshem te qytetit. Ky panair i organizuar nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Tregtise dhe Sipermarrjes, nepermjet Qendres Kombetare te Panaireve dhe bashkepunimit me Bashkine Korce do te jete i hapur per te gjithe qytetaret korcare nga data 20 deri ne daten 22 qershor dhe ka si qellim te informoje biznesin mbi fondet e konkurueshmerise dhe inovacionit por mbi te gjitha ka si qellim te promovoje produktet shqiptare.

Celet ne Korce ekspozita "Ne jemi Europa-The drawings Ambassador"

Celet ne Korce ekspozita "Ne jemi Europa-The drawings Ambassador"

Eshte celur sot ne ambientet e Muzeut Kombetar te Arsimit “Mesonjetorja e Pare Shqipe” ne qytetin e Korces ekspozita “Ne jemi Europa-The drawings Ambassador”, me vepra te autoreve te ndryshem bullgare te 50 viteve te fundit. Mbas rrugetimit ne Vlore e Fier kjo ekspozite mberriti edhe ne Korce per te vazhduar me tej edhe ne qytete te tjera te Shqiperise, me synmin e percimit te artit europian ne pergjithesi dhe atij bullgar ne vecanti. Në këtë ekspozitë u paraqitën 25 grafika të artistëve bullgarë, te cilat mberriten ne Shqiperi nen kujdesin e keshilltarit te Kryeministrit per Diplomacine Kulturore dhe Rilindjen Evropiane Fate Velaj. Te pranishem ne celjen e kesaj ekspozite kane qene personalitet te jetes kulturore dhe artistike te qytetit si edhe shume qytetare korcare adhurues te piktures.

Çelet ne Korce Qendra Multifunksionale "Artistët e vegjël"

Çelet ne Korce Qendra Multifunksionale "Artistët e vegjël"

Në kuadër të Ditës Boterore të Familjes ,eshte celur në qytetin e Korçës Qendra Multifunksionale “Artistët e Vegjël” ne ambientet e bibliotekes të fëmijëve “Thoma Turtulli”.

read more
21-23 Maj 2014 Panairi i Punes ne Korce

21-23 Maj 2014 Panairi i Punes ne Korce

Filloi sot faza e pare e Panairit te Punes ne qytetin e Korces. Dita e pare e ketij panairi ka konsistuar ne nje trajnim ne te cilin te gjithe punkerkuesit moren informacionin e nevojshem per te bere nje prezantim sa me dinjitoz ne nje interviste pune si edhe moren udhezime per te shkruar nje CV sa me te plote e te detajuar. Ne dy ditet e ardheshme do te vazhdohet me fazat e tjera te panairit ku diten e enjte 22 maj 2014 do te zhvillohet seanca plenare “Sfidat e punësimit! Përballja me tregun e punës” ne ambientet e Universitetit Fan.S.Noli e per te vazhduar me diten e premte 23 maj 2014 dite ne te cilen bizneset dhe organizatat do të rekrutojnë punëmarrës në pozicionet qe ofrojne.

Ngjyra dhe personazhe ne fasadat e kopshteve te qytetit

Ngjyra dhe personazhe ne fasadat e kopshteve te qytetit

Me iniciativen e Ndermarrjes Mbeshtetese te Arsimit prane Bashkise Korce nxenesit te piktures se shkolles se muzikes "Tefta Tashko Koco" kane zgjedhur nje menyre te re per te kryer praktiken duke rimodeluar fasadat e kopshteve te qytetit. Kjo iniciative per te pikturuar personazhet e animuar me te dashur per femijet, ju ka shtuar me shume ngjyra fasadave te te gjithe kopshteve te qytetit. Tashme cerdhja nr. 7 dhe kopshti nr. 3 jane modeluar me piktura duke ju dhuruar femijeve ambiente me argetuese.

Promovohet libri "Himni Kombetar"i Vasil Toles ne Korce

Promovohet libri "Himni Kombetar"i Vasil Toles ne Korce

Eshte folur shume per historine e Himnit, por peripecite qe ka kaluar per te ardhur ne ditet tona, muzikologu dhe akademiku Vasil Tole i ka percjelle ne librin Himni Kombetar. 

read more
Ambasadori i Maqedonise Stojan Karajanov viziton Bashkine Korce

Ambasadori i Maqedonise Stojan Karajanov viziton Bashkine Korce

Kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe stafi i tij kane kryer nje takim me Ambasadorin Maqedonas ne Shqiperi, Stojan Karajanov...

read more
Bashkia Korce paraqet Planin Vendor per Komunitet Rome/Egjiptiane

Bashkia Korce paraqet Planin Vendor per Komunitet Rome/Egjiptiane

Bashkia Korce ne kuader te Dites Nderkombetare te Romeve ka prezantuar Planin Vendor te Zhvillimit te Komuniteteve Rome dhe Egjiptiane...

read more
Karnavalet e Korces 2014

Karnavalet e Korces 2014

Per te shtatin vit radhazi Bashkia Korce organizoi Festivalin Nderkombetar te Karnavaleve duke celur keshtu zyrtarisht sezonin turistik veror ne qytetin e festave te medha. Karnavalet e Korces, historia dhe fama e te cilave eshte e njohur jo vetem ne nivel kombetar por edhe nderkombetar, kane qene kete vit me te vecanta se c'do vit tjeter. Fantazia e personazheve, ngjyrave dhe kostumeve ka kaluar c'do lloj imagjinate duke dhuruar nje show te vertete karnavalesk. Grupet shqiptare dhe te huaja te cilat merrnin pjese ne kete festival madheshtor kane bere paraden e tyre ne qytet pergjate Bulevardit "Republika", per tu mbledhur me pas se bashku ne sheshin para Katedrales ku kane dhuruar nje nder spektaklet me madheshtore te organizuar ndonjehere ne Korce. Ne kete festival fantazia dhe realiteti ecnin se bashku duke dhuruar per qindra qytetare korcare e per te gjithe vizitoret nje kujtim qe do te mbetet gjate ne mendjen e tyre.

Karnavalet e Femijeve

Karnavalet e Femijeve

Per ti paraprire festes te madhe te karnavaleve e cila do te zhvillohet neser ne oren 18:00 ne sheshin para Katedrales, jane organizuar sot ne Korce Karnavalet e Femijeve. Femije te shumte, nga kopshte te ndryshem te qytetit te shoqeruar nga prinderit e tyre, jane argetuar sot te veshur me kostume shumengjyreshe duke personifikuar personazhet e animuar te preferuar. Hareja dhe gezimi feminor ka celur atmosferen e festes se madhe te maskave dhe kostumeve.

Dita Boterore e Mjedisit

Dita Boterore e Mjedisit

5 Qershori u caktua si Dita Boterore e Mjedisit ne vitin 1972, nga Asambleja e Pergjithshme e OKB-s. Qellimi i kesaj dite eshte te nxise aktivitete dhe aksione per te arritur ndryshime pozitive ne mbrojtjen e mjedisit. Ne kete dite, ne te gjithe boten, organizohen aktivitete te ndryshme te cilat perfshijne te gjithe publikun per te propaganduar qendrim te pergjegjshem ndaj mjedisit. Njerezit ne gjithe boten sot veprojne te unifikuar, me qellim qe te sigurojne nje te ardhme me te paster, me te gjelber per vete dhe per gjeneratat qe do te vijne. Ne kuader te kesaj dite edhe stafi i Bashkise Korce ka dhene kontributin duke pastruar nje nga zonat problamatike te qytetit. Nderkohe qe Ndermarrja e Sherbimeve Publike prane Bashkise Korce dhe firma e pastrimit Korsel kreu disa nderhyrje te rendesishme tek zona te tjera problematike ne qytet si tek zona e quajtur "Gropa",ish konviktet, magazinat e Pazarit, kodrat e qytetit,etj. Mesazhi i transmetuar nga punonjesit e Bashkise ne kete dite eshte “Te kujdesemi te gjithe se bashku per te mbajtur paster qytetin, shtepine tone te perbashket dhe te trashegojme ne kete menyre nje kulture te vjeter te tradites korcare”.

Gezuar 1 Qershorin

Gezuar 1 Qershorin

Me rastin e 1 Qershorit, Bashkia Korce në bashkëpunim me Drejtorine Arsimore Rajonale dhe Qendren Kulturore te Femijeve 'Mihal Grameno" kane mundur ta shnderrojne Korcen sot ne nje “Disneyland” te vertete me plot aktivitete argetuese, lojra e muzike.Te gjithe vogelushet sot kane shijur atmosferen e mrekullueshme festive ne te gjithe qytetin. Aktivitete dhe argetim ka pasur ne c’do cep te Korces per ti dhuruar c’do vogelushi festen qe meriton. Parku Rinia ka qene sot arena e vertet e kesaj feste ku lojrat, kenget dhe recitimi i kane bere femijet te kalojne nje dite te mrekullueshme me prinderit e tyre. Nje tjeter aktivitet festiv eshte organizuar tek lulishte” Themistokli Germenji” ku femijet e Qendres Multifunksionale “Artistet e Vegjel “ kane organizuar spektaklin e tyre per ta mbushur edhe me shume kete dite me hare. 1 Qershori nuk mund te festohet pa embelsira prandaj kete vit per here te pare studentet e programit te studimit marketing mbeshtetur nga Bashkia Korce, kane organizuar pergjate Zones Kembesore Panairin e Pasticerise , i cili pervec dhurimit te embelsise kishte edhe nje qellim tjeter mjaft fisnik mbledhjen e fondeve ne ndihme te femijeve te shtepise se foshnjes “Lulet e Vogla”. Me moton “ Nje embelsire per ju dhe femijet tuaj eshte nje buzeqeshje per femijet e shtepise se foshnjes ", keta studente se bashku me disa biznese te qytetit kane mundur te realizojne nje aktivitet mjaft domethenes ne kete dite te vecante.

Dita e Shahut Korcar

Dita e Shahut Korcar

Me iniciativen e Klubit Shumesportesh prane Bashkise Korce, me mbeshtetjen e Drejtorise Arsimore Rajonale dhe Federates Shqiptare te Shahut eshte organizuar ne qytetin e Korces nje simultane shahu. Nxenesit e shkollave te perzgjedhur midis me te talentuarve dhe sportdashes te shahut jane ndeshur sot me mjeshtra te medhenj te ketij sporti. Promovim i Sportit te Shahut ne qytetin tone ka mbledhur se bashku shume personalite duke ofruar argetim dhe zbavitje. Kane nderuar me pjesemarrjen e tyre ne kete aktivitet Zv. Kryeministri Niko Peleshi, Presidenti i Federates Shqiptare te Shahut Rezart Taci, Kryebashkiaku Sotiraq Filo , Prefekti i Qarkut Ardit Konomi si edhe shume emra te mirenjohur te shahut si Mjeshtri Nderkombetar Fatos Muca , Mjeshtri i Madh Erald Dervishi si edhe Mjeshtri i mirenjohur korcar Naum Theodhor . Kjo simultane rikthehet ne qytetin e Korces si nje tradite e hershme e ketij qyteti, duke nxjerre ne pah edhe talentet e rinj qe ne te ardhmen mbase do te jene mjeshtra te medhenj shahu.

Ambasadori i Izraelit David Cohen viziton Bashkine Korce

Ambasadori i Izraelit David Cohen viziton Bashkine Korce

Ambasadori i Izraelit , David Cohen vizitoi Bashkine e Korces, ku u takua me kryebashkiakun Sotiraq Filo dhe stafin e tij. Ambasadori Cohen u shpreh entuziast per kete vizite te dyte ne Korce dhe tha se do te jete gjithmone i gatshem per te bashkepunuar me Bashkine e Korces per te sjelle ndihmen dhe eksperiencen izraelite ne kete qytet . Kryetari i Bashkise Sotiraq Filo beri per Z. Cohen nje prezantim te historise dhe traditave te qytetit te Korces, si edhe prezantoi te gjitha prioritetet qe ka bashkia per te ardhmen. Kryebashkiaku Filo e prezantoi gjithashtu Ambasadorin me disa ide per te lidhur ura bashkepunimi ne fusha te ndryshme ne te cilat Izraeli ka shume eksperienca, si ne agrikulture, turizem, mjekesi etj. Nga ana e tij ambasadori u shpreh se Shqiperia dhe ne vecanti Korca shume shpejt do te kene ndihmen e eksperteve izraelite ne fushen e bujqesise dhe ujrave dhe sidomos ne ate te mjekesise, ku ne muajt e ardhshem spitali i Korces do te kete ekspertet e huaj te cilet do te trajnojne mjeket shqiptare per te sjelle teknologjine moderne ne Korce dhe ne Shqiperi.

 

 

Inagurohet Rikonstruksioni i Parkut "Shen Maria"

Inagurohet Rikonstruksioni i Parkut "Shen Maria"

Ambientet e gjelberuara dhe te rigjeneruara shtohen c‘do dite e me shume ne qytetin e Korces fale perkushtimit dhe vemendjes te bashkise. Mbas lulishtes “Themistokli Germenji” dhe parkut “Vangjush Mio” tashme edhe Parku “Shen Maria” ka pamjen e tij te re. Ne kete park jane mbjelle lule dhe bimesi e shumllojshme, eshte shtruar 300 metra trotuar i ri dhe rruge dytesore, jane vendosur 40 stola te rinj si edhe jane rikonstruktuar 40 stola te tjere egzistues, jane vendosur gjithashtu edhe kosha te rinj mbeturinash ne te gjithe siperfaqen e parkut. Risia e ketij parku eshte vendosja e nje shatervani ne qender te tij, shatervan i cili ja shton edhe me shume hijeshine dhe vlerat. I pranishem ne kete inagurim ishte edhe Kryetari i Bashkise Sotiraq Filo i cili u falenderua nga qytetaret te shumte qe e frekuentojne cdo dite kete park per kete pune te mrekullueshme. Kryebashkiaku nga ana e tij i siguroi qytetaret se puna e bashkise per te rritur mirqenien dhe komoditetin ne qytet do te jete e vazhdueshme.

Medalje ne olimpiada per nxenesit e shkolles se Medresese

Medalje ne olimpiada per nxenesit e shkolles se Medresese

Nen moton “Ne komunikojme me boten” nxenesit e shkolles se Medresese ne Korce kane prezantuar ne nje ceremoni te thjeshte medaljet e fituara ne olimpiaden nderkombetare te Informatikes ne Rumani ku fituan medalje bronxi si edhe ne olimpiaden e Fizikes ne Gjeorgji ku u vleresuan me vendin e dyte , medalje argjendi. I pranishem ne kete ceremoni Kryebashkiaku Sotiraq Filo i pergezoi nxenesit fitues te medaljeve dhe u shpreh se keto medalje jane nje vlere ne plus jo vetem per shkollen e Medresese por edhe per te gjithe sistemin arsimor ne pergjithesi.

Rin Show 2014, Show i talenteve te reja

Rin Show 2014, Show i talenteve te reja

Per te disatin vit rradhazi, teatri “Andon Zako Cajupi” me mbeshtetjen e Bashkise Korce organizon konkursin rinor midis shkollave te mesme te qytetit ," Rin Show 2014". Organizimi i ketij aktiviteti ka per qellim evidentimin e talenteve te reja ne qytetin e Korces. Ne ditet e para te ketij konkursi kane shpalosur programin e tyre ne fusha te ndryshme si prezantim, aktrim, kenge e kercim nxenesit e shkolles profesionale “Teknologjia e Informimit dhe Komunikimit”, nxenesit e shkolles jo-publike "Thimi Marko" si edhe nxenesit e gjimnazit "Themistokli Germenji" te cilet kane dhuruar shfaqje te verteta artistike. Ky aktivitet do te vazhdoje me te gjitha shkollat e mesme te qytetit deri ne finalen e madhe ne te cilen do te perzgjidhet edhe shkolla fituese e cmimit te madh " Rin Show 2014".

 

Ambasadori i Polonise Marek Jeziorski viziton Bashkine Korce

Ambasadori i Polonise Marek Jeziorski viziton Bashkine Korce

Ambasadori i Polonise, Marek Jeziorski vizitoi Bashkine e Korces, ku u takua me kryebashkiakun Sotiraq Filo dhe stafin e tij. Ambasadori Jeziorski u shpreh entuziast dhe i kenaqur per kete vizite te pare ne qytetin e Korces. –“ Qyteti i Korces me terheq vecanerisht shume per shkak te historise, kultures dhe traditave te admirueshme qe reflekton”, u shpreh Jeziorski. Ne kete takim u diskutua per mundesite e mundeshme te bashkepunimit ne fusha te ndryshme te ekonomise, bujqesise, turizmit dhe sidomos te arsimit midis Polonise dhe qytetit te Korces ne nje te ardhme te afert.

 

Kampionati i volejbollit midis institucioneve

Kampionati i volejbollit midis institucioneve

 

Klubi Shumesportesh prane Bashkise Korce ka organizuar per te 6 vit radhazi kampionatin ditor te volejbollit per femra midis institucioneve te qytetit. Ne kete aktivitet sportiv kane marre pjese 5 skuadra, lojtaret e te cilave jane zonja dhe zonjusha ne karriere. Mesazhi i ketij kampionati ka qene praktikimi i aktiviteteve sportive per nje jete sa me te shendeteshme. Ne fund te ketij aktiviteti eshte shpallur kampion skuadra e “Shoqerise Civile”.

Panairi i Punes 2014

Panairi i Punes 2014

Eshte organizuar sot ne ambientet e bibliotekes “Thimi Mitko” ne qytetin e Korces Panairi i Punes 2014. Ne kete panair kane mare pjese rreth 40 subjekte te cilat kane ofruar vende te ndryshme pune per te gjithe punekerkuesit. Pjesmarrja ne kete panair ka qene mjaft e madhe, ku numri me i madh i pjesmarresve kane qene studente. Bashkia Korce edhe kete vit pervecse eshte bashkeorganizatore e ketij panairi ofron edhe punesimin sezonal ne zyrat e bashkise, punesim ne te cilin studentet e perzgjedhur kane mundesi te krijojne eksperiencat e para te punes. I pranishem ne kete panair kryebashkiaku Sotiraq Filo pershendeti te gjithe pjesmarresit dhe ju uroi suksese ne intervistat e punes

Sfidat e punësimit! Përballja me tregun e punës

Sfidat e punësimit! Përballja me tregun e punës

Ne kuader te Panairit te Punes eshte zhvilluar ne ambientet e Univeritetit Fan S.Noli seanca plenare “Sfidat e punësimit! Përballja me tregun e punës”. Punesimi eshte nje sfide per te gjithe te rinjte punekerkues. Duke e gjetur veten të papunë të diplomuarit vazhdojnë studimet pas-universitare,me shpresën se përmes kualifikimeve të tilla, do te kene me teper mundesi të hyjne në tregun e punës. Ne kete seance plenare ku kane qene te pranishem Kryebashkiaku Sotiraq Filo si edhe shume personalite te jetes akademike dhe kulturore te qytetit jane diskutuar tema te ndryshme ne lidhje me punesimin dhe tregun e punes si edhe jane dhene ide per te gjetur zgjidhje afatshkurtra dhe afatgjata per sfiden e punesimit.
Ne fjalen e tij kryebashkiaku Sotiraq Filo u shpreh i kenaqur per pjesmarrjen e shumte ne Panairin e Punes i cili per te disatin vit rradhazi eshte nje mundesi e shkelqyer per te gjithe te rinjte e qytetit te Korces per te njohur tregun e punes dhe per te perfituar mundesi konkrete prej tij.
"Jam shume i kenaqur qe Bashkia Korce eshte edhe kete vit pjese e panairit jo thjesht si bashkeorganizatore por edhe si ofruese e mundesive per praktika profesionale dhe punesim per te rinjte korcare.
Paneli i sotem eshte një vlerë e shtuar qe na lejon te shkembejme mendime dhe ide, te identifikojme çështjet dhe sfidat kryesore për punësimin dhe mundësite konkrete qe ofrohen per te rinjte punekerkues ne qytetin e Korces",u shpreh Filo.

Fillon zbatimi i projektit tek Kendi Sportiv (Sporti i vogel)

Fillon zbatimi i projektit tek Kendi Sportiv (Sporti i vogel)

Ne kuader te Dites te Dialogut Nderkulturor ka filluar ne Korce puna per zbatimin e projektit te Qendres Komunitare Nderkulturore tek Kendi Sportiv ne Korce. Ndertimi i kesaj qendre financohet nga Projekti Mbeshtetje per Përfshirjen Sociale për Komunitetet Rome dhe Egjiptiane UNDP, me mbeshtetjen e Bashkise Korce. Kjo qender do tu jape zgjidhje nje sere problemesh me te cilat perballen komunitetet, si problemet ekonomike, kushtet e papërshtatshme te jeteses, problemet shendetesore, arsimi publik, gjetja e nje tregu pune dhe regjistrimi civil apo edhe probleme te tjera te rendesishme sociale si aksesi ne sherbimet publike dhe pjesemarrja ne vendimmarrje."Kjo Qender Komunitare e cila do te jete shume shpejt ne sherbim te te gjitheve do te jete gjithperfshirese dhe do te kete si qellim kryesor perfshirjen sociale duke i lejuar grupet e margjinalizuara te bashkepunojne me agjensite rajonale apo lokale dhe te zhvillojne sherbime te pershtatshme sociale qe synojne permiresimin e cilesise se jetes se komuniteteve rome dhe egjyptiane",eshte shprehur kryebashkiaku Sotiraq Filo. Nga ana tjeter rehabilitimi i Fushes se Sportit do tu jape mundesine shume qytetareve sportdashes te ushtrojne dhe te ndjekin aktivitete te ndryshme sportive, kjo fushe do te jete nje tjeter vlere e shtuar per qytetin.

 

Korca, Kryeqyteti i investimeve gjermane ne Shqiperi

Korca, Kryeqyteti i investimeve gjermane ne Shqiperi

Perfaqesues te Ministrise Federale per Bashkepunim Ekonomik dhe Zhvillim (BMZ), Bankes Gjermane per Zhvillim (KFW) si edhe Shoqerise Gjermane per Bashkepunim Nderkombetar (GIZ) jane pritur ne nje takim ne Bashkine Korce. Ky delegacion eshte takuar me drejtues te bashkise te qytetit, partneret perfaqesues te programeve dhe projekteve te realizuara ne Rajonin e Korces, te mbeshtetura financiarisht dhe teknikisht nga keto institucione te rendesishme gjermane. Ne kete takim te rendesishem zv.kryetarja e Bashkise Korce, Benila Themeli, duke e konsideruar Korcen si “Kryeqytetin e investimeve gjermane ne Shqiperi” ka bere nje prezantim te te gjitha projekteve te realizuara gjate viteve te fundit me mbeshtetjen financiare te KFW dhe asistencen teknike te GIZ , si Sistemi i Ujesjelles Kanalizimeve, Projekti i Menaxhimit te Mbetjeve te Ngurta, celja dhe funksionimi i Zyres se Zhvillimit Ekonomik prane Bashkise Korce etj. Ajo ka shprehur deshiren dhe vullnetin e mire te Bashkise Korce per thellimin e ketij bashkepunimi, si edhe replikimin e ketij modeli te suksesshem dhe te qendrueshem duke bere te mundur zhvillimin ekonomik te krejt rajonit te Korces si dhe permiresimin e cilesise se jetes per banoret e tij. Mbas ketij takimi me iniciativen e GIZ nepermjet nje shfaqje te shkurter teatrale dhe prezantimit te eksperiencave personale nga ana e disa prej zonjave perfaqesuese te Shoqates se Grave Profesioniste, Afariste dhe Zejtare eshte trasmetuar mesazhi sensibilizues i bashkepunimit ndermjet bizneseve me te njejten veprimtari quajtur ndryshe “Metoda Berthame”. Kjo metode bashkepunimi ka si qellim shkembimin e njohurive, eksperiencave, sfidave dhe pengesave si dhe rritjen e te ardhurave per te gjitha bizneset.

Vendoset ne Korce Memoriali në nderim të Misionit Amerikan

Vendoset ne Korce Memoriali në nderim të Misionit Amerikan

I jepet cmimi "Emblema e Arte e Qytetit" Peter Lucas. Bashkia Korce me vendim te Keshillit Bashkiak i ka dhene titullin "Emblema e Arte e Qytetit", gazetarit dhe shkrimtarit shqiptaro-amerikan Z. Peter Lucas me motivacionin: “Per kontributin e tij ne evidentimin dhe vleresimin e figurave historike, vecanerisht te misionareve shqiptaro-amerikane me origjine nga Korca te dedikuar per clirimin e Shqiperise”. Ceremonia e dorezimit te ketij titulli u organizua ne bashkine e qytetit te Korces. Ceremonine e kane nderuar ne menyre te vecante me pjesemarrjen e tyre ish-presidenti i Republikes Alfred Moisiu, Ambasadori i Shteteve te Bashkuara te Amerikes Alexander Arvizu, Prefekti i Qarkut te Korces Ardit Konomi, anetare te Keshillit Bashkiak te qytetit, perfaqesues te Shoqates te Veteraneve shqiptaro-amerikane te Luftes se dyte Boterore, Konsulli i Pergjithshen grek ne Korce, Mitropoliti i Korces Imzot Johani, Shefi i Shtabit te Pergjithshem te Forcave te Armatosura Gjeneralmajor Jeronim Bazo si edhe shume personalitete te tjere dhe drejtues institucionesh te qytetit te Korces e me gjere. Kete aktivitet e pasoi ceremonia zyrtare e perurimit te Memorialit ne nderim te pjesmarresve te Misionit Amerikan qe ka vepruar ne Shqiperi ne Luften II Boterore. Vendosja e ketij Memoriali ka qene nje iniciative e zotit Peter Lucas dhe e Shoqates se Veteraneve shqiptaro –amerikane te Luftes se Dyte Boterore. Kjo ceremoni eshte hapur me fjalen pershendetese te Zv.kryetares se bashkise Benila Themeli e cila e vleresoi vendosjen e ketij memoriali si nje vlere te shtuar per qytetin e Korces qe do te ndikoje ne forcimin e urave te miqesise se mire dhe bashkepunimit mes Shqiperise dhe SHBA .
Ceremonia e Vendosjes te ketij Memoriali u pershendet edhe nga Ambasadori i Shteteve te Bashkuara te Amerikes Aleksander Arvizu, Ish Presidenti i Republikes Alfred Moisiu si edhe nga Shefi i Shtabit te Pergjithshem te Forcave te Armatosura Gjeneralmajor Jeronim Bazo.

Perkujtohet me nderim dhe respekt 5 Maji "Dita e Deshmoreve"

Perkujtohet me nderim dhe respekt 5 Maji "Dita e Deshmoreve"

Shqiperia sot feston me nderim 5 Majin, Diten e Deshmoreve te Kombit. Kete vit, si cdo vit tjeter ne kuader te kesaj dite te rendesishme te historise te vendit tone, jane zhvilluar nje sere aktivitetesh edhe ne qytetin e Korces. Ceremonia perkujtimore ka filluar me homazhe ne Varrezat e Deshmoreve, ne te cilen kane marre pjese zv.kryetarja e bashkise Benila Themeli, Prefekti i Qarkut Korce Ardit Konomi, Kryetari i Qarkut te Korces, deputete, anetare te Keshillit Bashkiak te cilet jane perulur me mirenjohje e respekt dhe kane vendosur kurora me lule ne nderim te te reneve. Fjala pershendetese ne kete ceremoni perkujtimore u mbajt nga zv. kryetarja e bashkise e cila theksoi respektin dhe mirenjohjen e thelle per ata heronj e heroina që dhanë pa kursim jetën e tyre për lirine. Dita ka vazhduar me vizita ne familjet e deshmoreve.

Korca e Gjelber me nxenesit e shkolles "Thimi Marko"

Korca e Gjelber me nxenesit e shkolles "Thimi Marko"

Programit te Bashkise per te rimodeluar dhe rigjeneruar lulishten “Themistokli Germenji”, i jane bashkuar edhe nxenesit e mesuesit e shkolles jopublike "Thimi Marko" ne Korce.

read more
Ura te vjetra bashkepunimi mes Italise dhe qytetit te Korces

Ura te vjetra bashkepunimi mes Italise dhe qytetit te Korces

Kryebashkiaku Sotiraq Filo ka pritur ne nje takim Shefin e Zyres Konsullore Italiane ne Shqiperi zotin Maurizio Polselli. 

read more
Ekspozita fotografike Kristaq Sotiri, artisti i muzes shqiptare

Ekspozita fotografike Kristaq Sotiri, artisti i muzes shqiptare

 

Me rastin e përfundimit të “Inventarizimit të Fototekës Private Sotiri Korçë”, në Muzeun Kombetar te Arsimit ”Mesonjetorja e Pare Shqipe” u prezantua ekspozita fotografike: "Kristaq Sotiri, artisti i muzës shqiptare". Ne kete ekspozite jane prezantuar disa nga mijera fotografite e tij me te spikatuara te ruajtura ne menyre te perkryer nga familjaret dhe miqte ne te cilat prezantohet arti i mrekullueshem i fotografit te shquar korcar. Kjo ekspozite e organizuar nen kujdesin e Ministres te Kultures Mirela Kumbaro u pershendet edhe nga shume personalitete te rendesishem si Zv. Ministri i Kultures Zef Çuni, Kryebashkiaku Sotiraq Filo e mjaft personalitet te tjere te artit, kultures dhe jetes sociale te qytetit te Korces dhe jo vetem.
 

Zevendes Kryetarja takon perfaqesuesit Rome dhe Egjiptiane

Zevendes Kryetarja takon perfaqesuesit Rome dhe Egjiptiane

Zevendes kryetarja e bashkise Benila Themeli ka pritur ne nje takim perfaqesuesit e organizatave Rome dhe Egjiptiane te qytetit te Korces me qellim diskutimin e problematikave te ketyre komuniteteve dhe per te ofruar zgjidhjet me te mira dhe me te shpejta te tyre. Pikerisht me kete qellim se shpejti ne Korce ata do te kene edhe nje Qender Komunitare Multifunksionale e cila do te sherbeje si nje ndermjetes per te percielle te gjitha shqetësimet e tyre, per te lobuar për ndryshime pozitive, si edhe për të implementuar politikën e institucioneve shtetërore. Qendra do të jetë një pikë kontakti mes banorëve dhe institucioneve publike, me synim integrimin social dhe zgjidhjen e problematikave te tyre.

Ekspozite ne perkujtim te patrioteve TH. Marko dhe P.N. Luarasi

Ekspozite ne perkujtim te patrioteve TH. Marko dhe P.N. Luarasi

Jane perkujtuar sot nepermjet nje ekspozite te vecante te organizuar ne ambientet e Muzeut Kombetar te Arsimit “Mesonjetorja e Pare Shqipe” dy patriote te shquar, te cilet kane qene nder kontribuesit kryesore te themelimit te shkolles te pare shqipe. Eshte perkujtuar 92 vjetori i vdekjes se patriotit Thimi Marko, nje prej themeluesve te Mesonjetores se Pare Shqipe, si edhe 149 vjetori i lindjes se patriotit tjeter Petro Nini Luarasi drejtues i kesaj Mesonjetoreje. Ne kete ekspozite per here te pare jane ekspozuar, relike, dokumentacione e fotografi te panjohura deri me sot te patriotit Thimi Marko si edhe disa botime origjinale te veprimtarit Rilindas Petro Nini Luarasi. Ne kete aktivitet ishte i pranishem edhe Kryebashkiaku Sotiraq Filo i cili pergezoi kete iniciative te rendesishme per jeten kultureore dhe historike te qytetit , si edhe theksoi vlerat qe ka per brezin e ri njohja e historise dhe e punes te ketyre patrioteve.

 

 

Dita e Tokes

Dita e Tokes

Dita e Tokës është vendosur në datën 22 prill në vitin 1970. Në këtë datë 20 milion amerikanë morën pjesë në demostratën mjedisore nga më spektakolaret, që u quajt "Dita e Tokës". Në Shqipëri, Dita Ndërkombëtare e Tokës ka filluar të celebrohet që prej vitit 2002. Ajo ka për qëllim të ndërgjegjësojë njerëzit në lidhje me rëndësinë e natyrës. Dita Ndërkombëtare e Tokës, 22 Prilli, konsiderohet dita e apelit ndaj problemeve që lidhen me degradimin e tokës, braktisjen dhe keqpërdorimin e saj, ndotjen nga industritë kimike, erozionin e shkaktuar nga shpyllëzimet masive, etj. 
Ne kuader te kesaj dite, me iniciativen e Bashkise Korce eshte bere nje pastrim sistemim dhe rigjenerimi i lulishteve brenda blloqeve te banimit ne lagjen 17 te qytetit. Kryebashkiaku Sotiraq Filo i cili ka inspektuar punen e Ndermarrjes te Sherbimeve Publike ne zonen ku po nderhyet, ka kerkuar prej qytetareve te kesaj lagjeje ndergjegjesim per nje bashkeveprim me te madh me Bashkine e qytetit. Per here te pare pervec firmes se pastrimit te qytetit e cila merret me pastrimin e zonave problematike edhe Ndermarrja e Sherbimeve Publike prane Bashkise Korce, do te nderhyje midis blloqeve te palleteve ne lagje te ndryshme te qytetit dhe pikerisht per kete fakt bashkepunimi me qytetaret eshte mjaft i rendesishem.

Ekspozita "Ngjyra Pranverore"

Ekspozita "Ngjyra Pranverore"

Ne kuader te Panairit te Pranveres, eshte zhvilluar ne ambientet e Qendres Kulturore "Vangjush Mio", ekspozita "Ngjyra Pranverore" me piktura e vizatime te realizuara nga nxenesit e shkollave 9-vjecare te qytetit. Gjate ketij konkursi jane perzgjedhur punet me te mira te cilat jane vleresuar me cmime nga Bashkia Korce dhe Drejtoria Rajonale Arsimore. Ky aktivitet eshte pershendetur nga kryebashkiaku Sotiraq Filo i cili shprehu vleresimin per femijet e talentuar qe morren pjese ne kete ekspozite si edhe shperndau certifikata per nxenesit fitues. Pervec pikturave dhe vizatimeve te mrekullueshme, te ftuarit paten mundesine qe te degjonin ne sfond muzike klasike nga nxenesit e shkolles te muzikes "Tefta Tashko".

" Korca e Gjelber ", fillojne punimet ne lulishten''Shen Maria''

" Korca e Gjelber ", fillojne punimet ne lulishten''Shen Maria''

Puna e bashkisë vazhdon te jete intensive per rigjenerimin dhe shtimin e siperfaqeve te gjelbra ne qytet. Mbas lulishtes “Themistokli Germenji” dhe parkut “Vangjush Mio” , kane filluar punimet edhe ne lulishten “Shen Maria” e cila mbas kesaj nderhyrjeje do te marre nje pamje te re duke u shnderruar ne nje vend qetesie dhe relaksi per qytetaret e shumte qe e frekuentojne ate cdo dite. Nderhyrja e Ndermarjes se Sherbimeve Publike ne kete lulishte, konsiston ne rigjenerimin dhe shtimin e siperfaqeve te gjelbra, shtrimin me pllaka te trotuareve, asfaltimin e rrugeve ne kryqezimet e lulishtes, vendosjen e 30 stolave te rinj si edhe vendosjen e 30 kollonave te reja me ndriçues moderne te teknologjise me te re te ndriçimit LED. Shume shpejt qytetaret korcare do te kene edhe nje lulishte tjeter te rigjeneruar e te modernizuar ku te kalojne kohen e lire.

 

Qendra e Formimit Profesional Publik tek Panairi i Pranveres

Qendra e Formimit Profesional Publik tek Panairi i Pranveres

Qendra Rajonale e Formimit Profesional ne Korce i eshte bashkuar programit te Panairit te Pranveres. Edhe pse moti i keq nuk ka favorizuar aspak e sidomos ne nje dite me bore e cila duket se na riktheu dimrin ne Korce, nxenes dhe mesues te Qendres se Formimit Profesional Publik iu bashkuan iniciatives se bashkise per te organizuar nje pasdite te vecante ne ambientet e bibliotekes se qytetit. Gjate nje ekspozite ata kane prezantuar punime te dryshme te krijuara nga vete studentet te cilet ndjekin kurse ne profile te ndryshme ne kete qender te tilla si kuzhine,rrobaqepesi, elektrik, hoteleri - turizem, qeramike etj.

Femijet e Q.K.F "Mihal Grameno" tek Panairi i Pranveres

Femijet e Q.K.F "Mihal Grameno" tek Panairi i Pranveres

Panairi i Pranveres vazhdon cdo dite te dhuroje emocion dhe gezim per te gjithe qytetaret. Ne vecanti kete pasdite, vogelushet kane shijuar performancen e mrekullueshme te grupeve te aerobise, pregatitur nga Migena Panariti si edhe programin me kenge,kercime e lojra sjelle nga Qendra Kulturore e Femijeve "Mihal Grameno" ne Korce.

 

Ndricim modern dhe ekonomik per lulishtet e qytetit

Ndricim modern dhe ekonomik per lulishtet e qytetit

Ndryshimet pozitive qe sjellin gjithmonë e me shume mirqenie per qytetaret korçare vazhdojne te behen te prekeshme fale përkushtimit dhe investimeve te Bashkise Korce.

read more
Dita Ndërkombëtare e Romëve

Dita Ndërkombëtare e Romëve

Dita Ndërkombëtare e Romëve është një kremtim i historisë Rome, traditave dhe kulturës ashtu si edhe nje thirrje për përfshirje sociale.

read more

Latest News

Projekte të reja për një qytet social 27-02-2015
Katër qendra të reja ditore për moshën e tretë dhe dy qendra në ndihmë të fëmijëvë në nevojë janë tashmë në shërbim të tyre. Ky projekt i rëndësishëm pjesë e iniciativës të Bashkisë Korçë për një qytet më social...
Njoftim per Fituesit e fazes se pare te konkurseve 18-02-2015
Njoftim per Fituesit e fazes se pare te konkurseve ( verifikim dokumnetacioni) KONKURSI DREJTORIA E TE ARDHURAVE                              SHKARKO...
Nënshkruhet Memorandumi i Mirkuptimit për rivitalizimin e Pazarit Korçë 10-02-2015
Është nënshkruar sot në Korçë Memorandumi i Mirkuptimit midis Bashkisë Korçë dhe Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, Ministrisë të Kulturës dhe Ministrisë të Zhvillimit Urban dhe Turizmit për projektin e rëndësishëm të...